Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Siedzac i grajac na kompie czasami (czasem czesciej czasem np 1 na miesiac) mam porzadne je***bniecie nie wiem jak to wytłumaczyc tak jakby mi lewa strone mózgu zalewało krwia i zaraz reszta miała pod wielkim cisnieniem wyleciec lewa dziurka nosa musze natychmiast wstac bo to jest tak jakby szok trwa to moze 2-3 sekundy całe zycie mi wtedy przed oczami przelatuje gdy wstaje przechodzi ( a wlasciwie wybiegam z pokoju wtedy szybko na dwór)ale nie wiem co by bylo gdybym nie wstał chyba bym zemdlał nie wiem czy to jakis skurcz (moze cos z kregosłupem przytyłem jakies 25kg przez ostatnie 3 lata) czy stan przed zawałowy.Dodam równiez ze wtedy gdy mam to szarpniecie jak wstaje mam wrazenie jakby lewa strona moje ciała wazyła z 2 tony po takim czyms mam juz niestety caly dzien z głowy bo ciagle o tym mysle przez pierwsze 2 h usiedziec nie mozna i mam zdretwiała lewa czesc klaty jakby cementem mi zalali okolice serca ;/ nie wiem jak to inaczej opisac.Mialem juz takie szarpniecia kilkanascie razy tylko w domu i tylko jak siedze i gram nigdzie indziej w pracy czy gdzie sie to nie zdazylo wystepuja one juz około pół roku.Teraz troche wzialem sie za siebie od tygodnia biegam magnez itp odrazu lepiej sie czułem wszytko ładnie pieknie ale dzisiaj załamka znowu to miałem(pierwszy raz od dłuzszego czasu) i to chyba ze zdwojona siła byłem z tym u lekarza to mówił ze nerwica i dał na uspokojenie tabletki które odłozyłem po 3 dniach bo tylko sie spac od nich chcialo pare lat temu miałem robione EEG mózgu w zwiazku z piskami usznymi ale nic nie wykazało.

Moje rady: - po pierwsze zrzuć to co przytyłeś - dużo ruchu (najlepiej bieganie, basen, rower) - Mg + B6 - przestań o tym myśleć i się przejmować ale najważniejsze (!!!) to przed tym wszystkim należy wykluczyć chorobę więc koniecznie kardiolog (echo serca, Holter).

I nie siedź przed komputerem! Jest lato,więc ruszaj się na dworze,sam widzisz,że to dzieje ci się jak siedzisz przy kompie,więc chyba jest z tym jakiś związek.Zrób sobie przerwę od komputera.Odłącz internet...chyba stać cię na takie wyrzeczenie?.Za to rób rowerowe wycieczki w miłym towarzystwie .Pij muszyniankę,a nie jaieś kolorowe badziewia czy colę.Te ostatnie dużo cukru zawierają.Myślę,że przytyłeś od tego komputera. czyli od bezruchu.Znam takiego ,co przytył 15 kilo,bo tak się wciągnął w komputer,że nawet nie mógł sie oderwać ,by herbatę sobie zrobić,więc kupował zgrzewki coli,,tony ciastek ,czipsów i wygląda jak hipcio.Życzę ci,abyś dał radę zrzucić nadwagę.Wytrwałości.Pozdr.