Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Codzienne bóle głowy i uczucie ucisku z ciśnienia

Gość intense

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od ponad 1,5 roku odczuwam bole glowy. Nie sa to zwykle bole tylko takie palenie w glowie, uczucie nacisku, cisnienia. Zaznacze tez, ze lecze sie na chlamydie pneumoniae i wyszly mi tez w IgG bartonelloza i mykoplazma niskododatnia. Wyniki z lutego 2012 roku: - babeszjoza IgG - ujemny (IFA) - chlamydioza psittaci IgG - ujemny (IFA) - chlamydioza trachomatis IgG - ujemny (IFA) - chlamydioza pneumoniae IgG - dodatni 64 (IFA) od miana 16 jest dodatni, a w ostrej fazie choroby od 512 - mykoplazmoza IgG - dodatni 12 (ELISA) - od 11 jest dodatni więc wyszło na styku - bartonelloza IgG (hensalae) - dodatni 64 (IFA) - od miana 64 jest dodatni, a w ostrej fazie choroby od 256 więc również wyszło na styku - bartonelloza IgG (quintana) - ujemny - borelioza IgG (WesternBlot) - wszędzie wyszedł ujemny Do tego tez mam drapanie w gardle, krtani i pobolewanie miesni czasami. Jakis czas temu wyczulem takie zgrubienie 1cm w tej czesci glowy: http://student.zsl.gda.pl/~krystian/zg1.jpg Czy to normalne? Mialem ponad 2 miesiace temu robiona TK glowy i wszystko wyszlo w normie. Wczoraj bylem u znajomego neurologa i podotykal to miejsce i powiedzial, ze to jest miejsce laczenia czaszki z czyms tam i ze jest ok wszystko zebym sie nie przejmowal. Z tej prawej strony mam wyczuwalna taka kulke pod palcem, a z lewej nie lub duzo mniej. W miejscu tzw rogow.

To raczej nie jest wezel chlonny bo jest twardy jak kosc. Bylem u znajomego neurologa ordynatora i zobaczyl to zgrubienie na glowie i mowil, ze to jest laczenie kosci czaszki z czyms tam, mowil zebym sie nie przejmowal tym. Popatrzyl jeszcze raz na komputerze na moje zdjecia tomografii glowy. Wszystko jest ok.

Lecze sie znowu od wczoraj u lekarki ILADS w Skupsku. Na razie w 1 miesiac biore: Biotrakson 4g od pon do czwartku i 3 dni przerwy Azimycin 2x1 co drugi dzien Tinidazol 2x1 od 4 tygodnia kuracji przez 14 dni i przerwa Cholestil 2x1 rano przed posilkiem i przed obiadem Do tego te suplementy co pisalem + probiotyki.