maniek88op Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 witam wszystkich forumowiczow. niech ktos odpowie na moje pytanie ktore spedza mi sen z powiek. czy pisk/szum w uszach moze byc objawiem jakiejs choroby?? mam takie paskudztwo juz od dluzszego czasu i tak jakby sie wzmacnalo do tego mam jeszcze kilka innych objawoj ale to potem :d Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dfggh Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 A może by tak do lekarza? jest kilka chorób które objawiają sie w ten sposób, zatem co szkodzi iśc do speca. Cytuj Odnośnik do komentarza
maniek88op Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Bylem i niec jak narazie ustalili -neurolog -laryngolog Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zastanów się czy słuchasz głośno muzyki. Szum w uszach (ciągły) może być od tego. Spowodowane jest to nadwyrężeniem ośrodka słuchowego. Jeżeli to wykluczasz może być to od nadciśnienia, szczególnie pisk, ew. szum w tętnicy szyjnej pod uchem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Billy ma rację,najpewniej to od wieloletniego noszenia słuchawek w uszach i słuchanie muzyki ,albo od nadciśnienia.Mierz ciśnienia dwa razy dziennie i zapisuj.Nie wiem ile masz lat...zbadałabym cholesterol,wszystkie frakcje. I Przepływy w tętnicach szyjnych.I dłuższe przebywanie w CISZY.Może wyjedź na tydzień na tzw. zadupie,gdzie jest naturalna cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
maniek88op Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Sluchawki to ja dopiero zaczolem nosic teraz zeby mi pisk nie przeszkadzal w zasypianiu albo w skupienieu sie na czyms. Niestety pisk to nie wszystko co mi dolega od wrzesnie ubieglego roku czuje sie strasznie mam cos w rodzaju zawrotow glowy jakbym byl niedotleniony do tego w nocy strasznie dretwieja mi reca przez co budze sie kilkukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maniek88op Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 A przeplywow nie moge zobaczyc bo neurolog mnie nie chce przebadac pod tym kontem a internista nie ma umowy z nfz zeby mnie skierowac na takie badania :D bo to polska nie eleganca franca Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zawroty głowy mogą być też od kręgosłupa szyjnego.Jeśli np. długo siedzisz przed laptopem w pozycji wymuszonej [zgarbiony],jeśli wykonujesz pracę,gdzie trzeba coś dźwigać ,ciągnąć,przebywać w zgiętej pozycji długo....jeśli byłoby to, to do fizjoterapeuty manualnego należy się udać.Jakiś masaż ,odpowiednie ćwiczenia i zabiegi czy coś.Zaocznie nie można jednoznacznie odpowiedzieć.Może coś się przesunąć w kręgosłupie szyjnym nawet wtedy,gdy grasz w nogę i obijasz piłke głową--na szyi powstają takie naprężenia mięśni,że może coś ,,strzyknąć** w kręgosłupie szyjnym...kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość sdsfsff Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A co neurolog na to wszystko? badania co kolwiek wykazały? chociażby badania neurologiczne w poradni - te pukania, stukania itd - patologiczne objawy jakieś? Ręce drętwieją, w którm miejscu? Szumy piski itd, tt szyjne, nadcisnienie, choroby uszu, neurologizne. A w domu nie słuchasz głośno muzyki, tv bez słuchawek? Audiolog jest od szumów i pisków Cytuj Odnośnik do komentarza
maniek88op Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Rece cale dretwieja czasami nogi tez. nurolog mnie splawil po rezonansie mag. nie slucham zadnej muzyki glosno. jutro ide do internisty po skierowania do kardiologa i nurologa ponownie i borelioze musze sprawdzic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość sdsdsd Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A kregosłup? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość modliszka Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Zdecydowanie w Twoim przypadku objawy wskazują na szumy uszne, aby podjąć walkę z tą przypadłością warto zacząć przyjmować leki usprawniające krążenie naczyniowe w błędniku i naczyniach mózgowych, spośród tych które znam to na pewno cavinton forte jest przpisywany w takich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość czapla Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja też miałam problemy z szumami usznymi, a po 2 miesięcznej kuracji cavintonem forte bóle zaczęły ustawać, więc może i Tobie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość perliczka Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ja dostałam cavinton forte na poprawę koncentracji i już po jakimś czasie zauważam poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Barbel Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Z szumami ,piskami ,dźwiękami , itp. Żyje prawie 30-ci lat. Z czasem ubywa wyrazistość czytania dźwięku. Słyszysz dźwięk ale nie odczytujesz słów . Są dni że wszystko jest OK. Piski są spokojniejsze i słowa bardziej czytelne. Początek był bardzo nerwowy , biegałam od lekarza do lekarza. Ile lekarzy tyle powodów . W Polsce kupa leków i.... Nic. W Niemczech zgonili wszystko na Czarnobyl. I.... Nic. A za morzem poradzili ... *trzeba się nauczyć z tym żyć* I tak sobie żyje. Może ktoś ma podobnie? Jako dziecko i młoda osoba często chorowałam na anginy i tak zastanawiam się czy leki czasem nie zrobiły jakiegoś uszkodzenia. Taka to moja historia . I co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość alisia Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ja też cierpię na szumy i piski w uszach od 18 lat. Laryngolog nic nie stwierdził; miałam badanie słuchu i tzw.Karola. Neurolog dał mi leki po których nie mogłam funkcjonować, ale skończyłam kurację. Na próżno. Są dni i miesiące, kiedy odgłosów nie słyszę, ale ostatnio dzwieki si e nasiliły. Staram sie z tym zyć, ale jest trudno no i lęk o co chodzi, czy to coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość hepia Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Radzę złożyć wizytę u dobrego irydologa (czyta z oka) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi