Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Billy ma rację,najpewniej to od wieloletniego noszenia słuchawek w uszach i słuchanie muzyki ,albo od nadciśnienia.Mierz ciśnienia dwa razy dziennie i zapisuj.Nie wiem ile masz lat...zbadałabym cholesterol,wszystkie frakcje. I Przepływy w tętnicach szyjnych.I dłuższe przebywanie w CISZY.Może wyjedź na tydzień na tzw. zadupie,gdzie jest naturalna cisza.

Zawroty głowy mogą być też od kręgosłupa szyjnego.Jeśli np. długo siedzisz przed laptopem w pozycji wymuszonej [zgarbiony],jeśli wykonujesz pracę,gdzie trzeba coś dźwigać ,ciągnąć,przebywać w zgiętej pozycji długo....jeśli byłoby to, to do fizjoterapeuty manualnego należy się udać.Jakiś masaż ,odpowiednie ćwiczenia i zabiegi czy coś.Zaocznie nie można jednoznacznie odpowiedzieć.Może coś się przesunąć w kręgosłupie szyjnym nawet wtedy,gdy grasz w nogę i obijasz piłke głową--na szyi powstają takie naprężenia mięśni,że może coś ,,strzyknąć** w kręgosłupie szyjnym...kto wie...

A co neurolog na to wszystko? badania co kolwiek wykazały? chociażby badania neurologiczne w poradni - te pukania, stukania itd - patologiczne objawy jakieś? Ręce drętwieją, w którm miejscu? Szumy piski itd, tt szyjne, nadcisnienie, choroby uszu, neurologizne. A w domu nie słuchasz głośno muzyki, tv bez słuchawek? Audiolog jest od szumów i pisków

Zdecydowanie w Twoim przypadku objawy wskazują na szumy uszne, aby podjąć walkę z tą przypadłością warto zacząć przyjmować leki usprawniające krążenie naczyniowe w błędniku i naczyniach mózgowych, spośród tych które znam to na pewno cavinton forte jest przpisywany w takich przypadkach.

Z szumami ,piskami ,dźwiękami , itp. Żyje prawie 30-ci lat. Z czasem ubywa wyrazistość czytania dźwięku. Słyszysz dźwięk ale nie odczytujesz słów . Są dni że wszystko jest OK. Piski są spokojniejsze i słowa bardziej czytelne. Początek był bardzo nerwowy , biegałam od lekarza do lekarza. Ile lekarzy tyle powodów . W Polsce kupa leków i.... Nic. W Niemczech zgonili wszystko na Czarnobyl. I.... Nic. A za morzem poradzili ... *trzeba się nauczyć z tym żyć* I tak sobie żyje. Może ktoś ma podobnie? Jako dziecko i młoda osoba często chorowałam na anginy i tak zastanawiam się czy leki czasem nie zrobiły jakiegoś uszkodzenia. Taka to moja historia . I co dalej?

Ja też cierpię na szumy i piski w uszach od 18 lat. Laryngolog nic nie stwierdził; miałam badanie słuchu i tzw.Karola. Neurolog dał mi leki po których nie mogłam funkcjonować, ale skończyłam kurację. Na próżno. Są dni i miesiące, kiedy odgłosów nie słyszę, ale ostatnio dzwieki si e nasiliły. Staram sie z tym zyć, ale jest trudno no i lęk o co chodzi, czy to coś poważnego.