Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadużycie kawy i ból serca, podyższone ciśnienie i puls

Gość Anka

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Raz, dwa razy do roku mam dziwne objawy po wypiciu kawy, zaczyna mnie bolec serce, mam lekko podwyzszone cisnienie i podwyzszony puls.Oczywiscie zazwyczaj to sie pojawia jak pije 3 kawy dziennie. Zazwyczaj ten stan trwa okolo 2 tygodni. Musze bezwzglednie odstawic kawe i pozniej wolno do niej powracac. Czy ktos z Was ma podobne problemy, czy moze swiadczyc to naduzyciu kofeiny, badz braku innych mineralow w organizmie? Czy pigulki antykoncepcyjne moga w tym przypadku byc pryeciwskazaniem. Dziekuje za komentarz i pozdrawiam. A
Gość Staszek
Z tego co przeczytałem to rzeczywiście masz problem z nadmiernym stosowaniem kawy. Jeżeli o nią chodzi to oprócz walorów smakowych i aromatycznych no i jeszcze tego działania na samopoczucie nie ma w niej chyba nic więcej pożytecznego. Sam miałem problem z jej nadużywaniem. Jestem kierowcą i często potrzebuję się czymś wzmocnić. Wcześniej była to kawa, po której również miałem nieciekawe doświadczenia. Trzęsące ręce, osłabiania zanim zaczęła działać, no i niekiedy senność. dzisiaj stosuje zioła ALVEO. Jedna, dwie, miarki dziennie pobudza mój organizm na tyle, że nie potrzebuję żadnych innych środków no i czuję się świetnie. Polecam!!! Więcej o ALVEO na stronie mojego znajomego: www.akuna.friko.pl Zamiast kawy
Gość TwojaStara666
Ja również mam problemy z kawą....jestem w klasie maturalnej i mam sporo nauki więc kawa sie przydaje. Kiedyś pilam 3 kubki dziennie ale po 2 miesiącach ostawiłam. Teraz znowu piję juz od miesiąca 3 kubki. Czasem wątroba mnie kłuje wię bede musiala odstawic znowu. heh ciekawe czy sie uda i czy juz nie mam zwalonej wątroby ^^ pozdrawiam
Gość Jacek/Poznań
A ja proponuje zupełnie coś innego: KAWĘ, KTÓRĄ MOŻNA PIĆ DO WOLI, BEZ ŻADNYCH NEGATYWNYCH SKUTKÓW ZDROWOTNYCH. Jest to kawa, która: - nie zakwasza organizmu, - nie powoduje dolegliwości żołądkowych, bólów wątroby, - nie wywołuje biegunki czy zatwardzenia, - nie przemienia Cię w „kłębek nerwów”, - nie odwadnia, - zawiera witaminy i szereg minerałów, - doskonale smakuje. i w dodatku jest absolutną nowością na rynku polskim. JEST TO KAWA Z GRZYBKIEM REISHI (GANODERMA) ZWANYM PRZEZ STAROŻYTNYCH MIKSTURĄ ZDROWIA, URODY I MŁODOŚCI. Najciekawsze jest to, że rozkręca się na tym super biznes :). Zainteresowane osoby (cała Polska) proszę o kontakt na nr tel. 0516-019-850 Dziękuję i życzę wszystkim filiżanki dobrej kawy bez zgagi :) Pozdrawiam
Mój problem jest taki sam, który został napisany przez Beate Wypiłem kawę z rana po ubiegnięciu 20 minut serce zaczelo mi tak bić że cała klatka piersiowa mi biła, słabo się czuć, zbierało na sen, kawa została wypita rano a jest wieczór serce dalej bije (wolniej już) ale nie w normie, na nie których ludzi myślę, że kawa wpływa źle poniważ mają za słabe serce robi im się słabo i nie mogą jej pić w dużych ilościach