Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silne bóle głowy w okolicach skroni

Gość Karolinaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolinaa

Witam, Jak wyżej w temacie mam bardzo silne bóle głowy od pół roku z tym że bóle występują regularnie od około 2 miesięcy. Codziennie od samego rana boli mnie głowa w okolicach skroni. Raz bardziej raz mnie. Poza tym każdego dnia dostaje *ataku* tak silnego bólu że zbiera mi się na wymioty i robi ciemno przed oczami. Ból jest nie do zniesienia. Bardzo mnie to męczy tym bardziej że żadne tabletki przeciwbólowe nie działają i martwię się że może to być coś poważnego. Proszę o pomoc.

No to zamiast iść do neurologa i zrobić rezonans głowy i inne badania,to ty tu piszesz? Przyczyn może być mnóstwo.Nikt ci nie powie co ci jest ,zwłaszcza,że nic o tobie nie wie.Czy masz cisnienie podwyższone,czy palisz,czy masz stresujący tryb życia....to wszystko jest wa zne.Trzeba też badania krwi zrobić.Do lekarza marsz.Dziwi mnie ,że pół roku cierpisz,a nie przebadasz się.

Objawy,o których piszesz to typowe objawy migreny.Nalężą do nich jeszcze potrzeba spokoju i nietolerancja silnego,jaskrawego światła.Mogą się te objawy nasilac przed lub w czasie okresu.Krwawienie może być bolesne,obfite i długotrwałe.Unikaj kawy,czekolady,tłustych,smażonych potraw no i wynalazków typu chips,nie zarywaj nocy.Kilka milimetrow od kącika oka /5-6/jest ledwo wyczuwalne wgłębienie.Spróbuj w tych miejscach uciskać,dość silnie,przez kilkanaście sekund,przerwa i ponownie.Prawdopodobnie masz napięte mięśnie barków i karku.Możesz je rozmasować lub uciskać silnie/ ból jest przy ucisku bardzo dotkliwy,ale może przynieść ulgę /.Pij dużo wody.

Henio dobrze prawi.Jeśli to migrenowe bóle ,to rzeczywiście udaj się do fizjoterapeuty zajmujacego się terapią manualną lub doświadczonego dobrego masazysty i być może przyniesie ci to ulgę.Seria masaży.Warto spróbować.Ich rączki potrafią wiele.Na przykład przy bólu głowy przy podwyższonym ciśnieniu [mój znajomy korzystał]---odpowiedni masaż karku spowodował,że ból zelżał ,a głowa stała się lżejsza.Są na głowie odpowiednie punkty,które należy naciskać-tylko trzeba się zgłosić dio odpowiedniej osoby.

Mam 15 lat, głowa boli mnie od kilku dni. Jest to uciskowy ból w okolicy skroni; obustronny. Tabletki pomagają tylko na chwilę. Nie jest to ból taki, że nie mogę się poruszać, ale dokuczliwy. Szczególnie nasila się wieczorem. Co to może być?

Witam, ja też miałam codzienne bóle głowy, które są równoczesne z bólem gałek ocznych co czasem doprowadza mnie do nerwicy bo nie wiem co wtedy mam zrobić. Pewnego dnia wyszukałam w internecie, ze może to byc przyczyną nadciśnienia w gałkach ocznych i tak tez sie okazało po wizycie u okulisty. Od tamtej wizyty biorę codzienne krople do oczów, które maja złagodzić i wyrównać to ciśnienie. Trochę to pomogło, ale jak przychodzi brzydka pogoda tzn, jest deszcz i jest pochmurno to wszystko wraca. Jeszcze mnie czeka wizyta u neurologa, może on jeszcze mi w czymś pomorze. Pozdrawiam