Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze nadkomorowe i pauza przy napadach gorąca

Gość Piotrusss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrusss

Cześć wszystkim robiono mi echo 2razy i na jednym z nich wyszło mi że mam serce hiperkinetyczne, 3 razy miałem robiony holter maxymalnie miałem 150skurczy nadkomorowych i na jednym wyszła pauza 2,7s kardiolog powiedział mi że wszystko ok, te pauzy to są zatrzymania serca? Czy te pauzy objawiają się osłabieniem i podskokiem adrenaliny ? jężeli tak to miewam to z trzy razy w ciągu miesiąca i nieraz wydaje mi się że wyskoczę z butów... leków żadnych nie dostałem bo powiedział że jestem za młody (22l) często mam gorące uszy i napiętą klatkę piersiową, męczy mnie to już 3 rok i dalej nie wiem co z tym zrobić, choć rok temu było gorzej miewałem ataki szybkiego bicia serca w ciągu paru sekund potrafiło się tak rozpędzić że czułem jak trace przytomność a jednak jej nie traciłem hehe nie wiem co robić dalej proszę nakierujcie mnie w weekend idę na wesele i boję się strasznie co się będzie ze mną działo.Pozdrawiam.

Musisz co jakiś czas powtarzać badania (morfologi i holter ekg, i echo serca). Nie sądzę, żeby cię nękało teraz coś groźnego, ale takie objawy oznaczają, że coś się dzieje i to coś może się rozwijać. Trzeba sprawdzać, czy ilość pauz się zwiększa z czasem - i wtedy leczyć.