Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie głowy i trzęsace ręce przy napadach lękowych

Gość Blane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Z tego co wiem mam silną nerwice lękową, przez ponad rok miałem co jakiś czas okresy w których drżała mi głowa, zazwyczaj drżenie nasila się przy silnym stresie emocjonalnym, nerwach itd , wtedy już kompletnie mi lata.. Czy to jest wyleczalne? Lekarz skierował mnie do psychologa... Magnez ostatnio dostałem w dużej ilości w szpitalu w kroplówce i nic nie pomógł.. Mam dopiero 18 lat, zaczęło się od 17 , boje się że za kilka lat to się mocno nasili.... Dodam że od kilku lat w domu była bardzo napięta i stresująca atmosfera, często kłótnie , krzyki , nerwy.... Wszystko zawsze dusiłem w sobie, aż pewnego dnia wszystko pękło.... mam kołatania serca, bóle głowy, drżenie głowy, trzęsienie się rąk, oraz napady lękowe, no i problemy z oddychaniem, duszności itd...... Robiłem badania tarczycy , morfologii, biochemii , serca , wszystko w porządku , oprócz nadwagi którą muszę zrzucić jak najszybciej. Prosze o pomoc..

A u neurologa badania były robione? Jeszcze tam trzeba sprawdzić, to może być od nerwicy którą masz ale nie musi, można mieć i nerwicę i wiele innych chorób a o tym często lekarze zapominają zwłaszcza gdy pacjent ma nerwicę. Przypisują wszystko tylko tej chorobie i potrfią zbagatelizować nawet ważne objawy. Jeżeli naurolog wykluczy podłoże neurologiczne, wszystkie inne możliwości też zostaną wykluczone to rzeczywiście to nerwica. Jeżeli to nerwica to tylko lekarz od nerwic może ci pomóc. Powodzenia i nie denerwuj sie tym. Mi też trzęsą się ręce jak u pijaka czy narkomana na głodzie, podejrzewam że u mnie to kręgosłup bo jest w nienajlepszym stanie ale może to też coś innego, nie martwię się tym tylko na spokojnie czekam na wizytę u neurologa. Szkoda życia na denerwowanie się, zwłaszcza jak to nie jest nic nasilającego sie, pilnego :) Pozdro

Jeżeli to będzie tylko nerwica to pozstaje psychiatra, najlepiej poszukać typowej poradni zajmującej sie leczeniem nerwic, są takie. I tam odpowiednie terapie ew leki, niestety prawdopodobnie psychotropy ale tego trzeba się pozbyć. Może sama terapia wystarczy. Lekami można wyciszyć te objawy, ale terapia też będzie potrzebna ponieważ nie można całe życie łykać psychotropów, jesteś zbyt młody.

Myślę,że ze spaniem też macie kłopoty.Na obu stopach.między paluchem a drugim palcem,między ich stawami,na fałdzie laczącej te palce,znajduje się punkt akupunkturowy zwany antyspastycznym,rozkurczowym.W akupunkturze wbija sie w niego igłę,w digitopunkturze przykłada sie palec środkowy ręki.Można to czynić jednocześnie na obu stopach,można pojedyńczo.Początkowo można nic nie odczuwać,po pewnym czasie pojawi się puls,słaby i chaotyczny,z czasem stanie się silny i rytmiczny.Jako skutek pojawi sie rozlużnienie i senność.

Mam to samo drżenie głowy rąk nóg masakra od 4 klasy podstawówki a mam juz 27 lat. ostatnio robiłem rezonas MR głoqy z kontrastem oraz badania krwi na obecność miedzi, ceruroplazminy ale wyniki wyszy pozytywne takze doszedłem do wniosku ze to co sie dzieje to w s umie moja wina bo jak w swietle medycyny jestem zdrowy takze zostaje opcja ze moje ciało tak reaguje na stres .... zaraz jade do lekarza z wynikami zobaczymy co powie

SIemka mam drzenie rąk trzęsace sie głowe kołuje mi sie w głowie byłem na basenie topo czułem sie baardzo żle od 4 miesiecy nie czuje sie normalnie zyje jakby w innym swiecei mam ucisk na głowe z tyłu ii ból szyi i jak opuszczam głowe to ból miedzy łopatkami proszeo pomoc robiłem rezonans głoyw odcinka szyjnego badania krwi na tarczyyce bolerjoze tokspolazmoze i nic mi nie jesrt ponoc a ja sie zzle czuje proszeo nr kontaktowy jakby ktos miał tez takie porblemy

Gość paulina22

Hej Adek . Mam identyczne objawy a nawet gorsze... boje się wszystkiego . Pójście do sklepu jest dla mnie tragedia :( od miesiąca zaczęło się drzenie głowy i występuje nawet przy oglądaniu telewizji ciągle wali mi serce trzęsą się ręce i nogi ... możemy się jakoś skontaktować ?

Gość adam1991v

Witam wszystkich problem trzęsącej się głowy może być spowodowany tym że ciągle nawracających myśli. W mózgu są neurony kiedy za dużo myślimy te neurony są pobudzone towarzyszą nam wtedy różne fantazje tworzymy gdzieś w głowie swój własny świat idealny. Może też tak być że mamy w głowie za dużo informacji bądź za dużo człowiek siedzi przed komputerem lub telewizorem albo jak ktoś słucha głośno i długo muzyki

Gość Megi100100

Witam również miałąm wszystkie wyżej wymienione objawy. Męczyłam się z tym ponad rok. Czasami dochodziło do takiego stanu myslałam że umieram. Ciągłe bóle pleców szczególnie klatka piersiowa lewa strona połączone z drętwieniem lewej ręki, no jak nic zawał. Pieczenie od serca poszyję i napięcie wszystkich mięśni. Poprostu masakra. Odchodziłam od zmysłów co mi jest. Wydawało mi się że za sekundę zemdleję albo umrę, no tragedia. Jednak do dziś żyję i nic mi nie jest. ( teraz łatwo mi się to pisze ale trudni mi było dojść na początku do tego że nic mi nie jest. Do dziś czasami mam nawroty ale bardzo KRÓTKIE. ale nie życzę takich odczuć nikomu) oczywiście musiałam się skontaktować z psychiatrą dostałam leki ,po których czuję się duzo lepiej( ale to też wymaga czasu one od razu nie działają jak leki przeciwbólowe) poza tym chodziłam na terapię indywidualną, która również była bardzo pomocna ale w pierwszej kolejności była ksiązka pokonać lęk i fobie. Bardzo fajnie napisana książka przez doktorów którzy także przeżyli to wszystko na własnej skórze. Świetne opisy i dużo przykładów jak należy rozmawiać z samym sobą. Takie dialogi wewnętrzne. W większości opisów czytając te informacje miałam wrażenie że autorzy książki czytają mi w myślach i odpowiadają na moje pytania. Dodatkowa walka z własnymi myślami - o niestety nerwica i lęki to tylko nasza głowa. Moze to ładnie i gładko się pisze ale walka z własną sobą to jest bardzo męcząca sprawa ale dzieki w/w ksiązce zaczełam zmieniac swoje myslenie. oczywiscie do dzisiaj mam jeszcze napady ale nie pojawiają się one co kilka godzin a raz na kilka dni i bardzo szybko mijają. Mam nadzieje ze pomogłam. Bo sama tez latałam po lekarzach by zdiagnozować co mi jest i ciągle wyniki miałam dobre a za to czułam wewnętrznie że coś mi jest i to poważnego. Ile ja czasu, nerwów i pieniędzy straciłam aż do czasu tej książki. Jest 100 razy lepiej i wam wszystkim lękowcom życzę żeby jak najszybciej powrócić do zdrowia:)

Gość Paulinka1988

Tak jak inni męczą mnie strasznie drżenia a głównie głowy. Właśnie rozpoczęłam psychoterapię by z tym walczyć. Badania wszystkie dobre więc pozostaje to co siedzi w głowie 😊 Jest ciężko i załamuje się co chwilę ale potem znowu biorę się w garść i walczę z myślami, które te drżenia potęgują. Czeka mnie pewnie rok terapii. Jeżeli są osoby, które mają taki problem jak Ja niech napiszą. Potrzebuję wsparcia i byłabym chętnie wsparciem dla innych 😊