Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Medycyna naturalna po zawale serca

Gość PIOTR

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o rade w kwestii stosowania specyfików tzw medycyny naturalnej w terapii pozawałowej. Tato mojej przyjaciółki przeszedł na począku grudnia silny zawał. Kilka dni spędził w szpitalu w Skierniewicach i został przewieziony do kliniki w Łodzi, gdzie wykonana została koronorarografia i angioplastyka, założony został stent. Na styczeń po przeprowadzeniu badań przewidywane jest powtórzenie zabiegów. Kilka dni przed świętami pacjent wypisany został do domu, lecz już 22.12 poczuł się gorzej i trafił na oddział R skierniewickiego szpitala gdzie spędził święta. Badania nie wykazały żadnych nowych zmian w sercu lecz zdecydowano o pozostawieniu pacjenta w szpitalu w celu okreslenia przyczyn zlego samopoczucia pacjenta. W tym momencie pojawił sie reprezentant tzw medycyny naturalnj, który używając wahadełka zdiagnozował pacjenta, powtórzył to za kilka godzin juz na podstawie jego zdjęcia(?!) w obecnosci rodziny pacjenta. Przekazał zestaw leków, podając szczegółowo sposób ich dawkowania, zapewniając przy tym o braku jakichkolwiek przeciwskazań i wręcz rewelacyjnych rezultatach ich stosowania. Moje pytanie wynika z obawy czy takie leczenie nie będzie kolidowało z tym zalecanym przez lekarzy, bo np ewentualne interakcje farmaceutyków przepisanych przez lekarzy z lekami naturalnymi sprawdzane były również przy użyciu wahadełka(?!). Niestety nie znam nazw owych specyfików, lecz zachwalane były jako te, które zaleca swoim pacjentom jedna z popularnych przedstawicielek medycyny naturalnej pochodząca z Ukrainy a mająca swoją klinikę w Warszawie. Ten sam terapeuta namawia na wykonanie kolejnego badania pacjentowi, tym razem juz przy użyciu jakiegoś aparatu, lecz chyba równie magicznego, który w 1,5 godziny jest w stanie zdiagnozować cały organizm i odrazu dobrać odpowiednie leki do ewentualnych schorzeń. Wszystkie takie działania mogą conajmniej zastanawić, zadziwiać a napewno niepokoić. Sprawa w tym konkretnym przypadku jest delikatna ponieważ owy uzdrowiciel jest członkiem rodziny pacjenta, więc zarówno moja przyjaciółka jak i inni członkowie tej rodziny nie dopuszczają zadnych wątpliwości w tej kwestii a chęć przywrócenia pacjenta do zdrowia każdym sposobem jest zrozumiała. Bardzo proszę o pilne i poważne odniesienie sie do mojego zapytania. Pozdrawiam Piotr
Gość Mariusz
Co do medycyny naturalnej mam pełen szacunek. Jednak nie wzbudzają we mnie zaufania tzw. uzdrowiciele stosujący metody, wręcz magiczne, niewiadomego pochodzenia i zastosowania, przekonujący że tylko dzięki nim jest możliwe prawidłowe zdiagnozowanie i wyleczenie pacjenta. Sam kiedyś korzystałem z usług podobnych magików, jednak przekonałem się, że w większości przypadków te rytuały dosyć mocno dały się odczuć na mojej kieszeni. Większej nieufności nabrałem po emisji programu Usterka w TVN na temat uzdrowicieli. Jednak to tylko moje prywatne zdanie i nie chcę nikogo krytykować. Ja osobiście przekonałem się do jednego preparatu, opartego na starożytnej medycynie chińskiej, który z powodzeniem stosuje cała moja rodzina. Alveo jest to ekstrakt 26 ziół , preparat poparty niemal 30-to letnimi badaniami klinicznymi, mający wspaniałe rekomendacje i zastosowanie, a poza tym nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Poleciłem go również mojemu znajomemu, który przeszedł już dwa zawały, a leczenie odbiło się niezbyt korzystnie na jego żołądku. Po dwóch miesiącach czuje się coraz lepiej i wszystko jest na dobrej drodze. więcej o Alveo na: www.akuna.friko.pl Fundusz Rozwoju Kardiochirurgii zaleca preparat Alveo w profilaktyce chorób serca. medycyna naturalna

Witam, moja ciocia jest po zawale serca. Jedynym sensownym rozwiazaniem na jej dolegliwosci byla pomoc od Znachora medycyny naturalnej –energoterapeuty Pana Ricco z Japonii. rozwiązuje problemy zdrowotne, związane z sercem, cisnieniem i chorobami układu krazenia. Polecam jak najbardziej :)

Pan Ricco zmienil moje zycie.. a wlasciwie moja watrobe. Dzieki swoim umiejetnosciom doprowadzil ja do prawidlowego funkcjonowania. Bylo ze mna juz naprawde bardzo zle.. lekarze mowili mi ze moge nie dozyc do swiat. teraz jest juz wszystko wporzadku.. na poczatku nie wierzylam w jakichkolwiek *znachorow*, a jednak...

No dziwne by było gdybyście w trójkę się nie podpisywali pod tym co żeście we trójkę napisali na tym samym komputerze ....ha ha ha ha ,teraz już nikt nie uwierzy w *wasze *cuda .Żeby oszukiwac ludzi trzeba jeszcze być troszkę inteligentnym bo IP kompa jest nieubłagalnie szczere .