Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym zasiegnac informacji w sprawie odstawienia wyzej wymienionego leku. Biore go juz prawie 10 miesiecy, lekarz kardiolog nakazal brac przynajmniej pol roku. Lek przypisany zostal po tym jak udalem sie do lekarza w zwiazku z uczuciem mocnych uderzen serca i jego (czasami) przyspieszaniem na 3-5 sekund. Wszystkie badania wyszly wtedy prawidlowo (morfologia, usg serca, holter, cisnienie w normie 120/80). Dostalem wtedy concor cor na obnizenie tetna i ogolne uspokojenie serca. Dzis po konsultacji z lekarzem rodzinnym mam odstawiac lek w nastepujacy sposob: 1 tabletka co drugi dzien, nastepnie 1 co trzeci dzien. Czy takie odstawienie jest prawidlowe ? Czytalem tematy na forach ale nigdzie nie spotkalem sie z takim sposobem odstawienia tego leku. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Witam.Ja brałam ten lek w takiej samej dawce z powodu szybkiego bicia serca i po roku brania lekarz kazał mi go odstawić bo ja nie widziałam żadnego sensu w jego braniu,jest to tak mała dawka że odstawienie z dnia na dzień niczego złego w organizmie nie wywoła.Większe dawki trzeba stopniowo odstawiać.Obecnie biorę inny lek o podobnym działaniu io pozytywnie na mnie zadziałał.Myślę że spokojnie możesz odstawić tak jak kazał ci twój lekarz i nic złego się nie wydarzy.pozdrawiam