Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i kołatanie serca po jedzeniu i kaszel

Gość perezz22882

Rekomendowane odpowiedzi

Gość perezz22882

Zauważyłem że kiedy zjem łazanki z kapustą włoską to przez cały dzień mi ciężko na klacie serce mocno kołacze i tam boli, to samo po kaszance (potocznie zwana kiszką) natomiast po fasolce, grochówce nic sie nie dzieje ale jak zjem jakąkolwiek kapuste nawet po włoskiej to potem cały dzień cierpie, co takiego zawiera że powoduje takie eventy? owoce i inne warzywa nie szkodzą czasem po rzodkiewkach mam lekkie przymulenie. prócz tego mam jeszcze problemy gardłowo oskrzelowe lekarz dał recepte na acc 600 i eurespal na te sprawy .po 2 dniach zazywania acc pozbyłem się kufla flegmy (tyle ze mnie schodziło że spokojnie kufel na piwo byłby pełny) kaszel pozostał i chrypa,z katarem dało się wytrzymać wiec tu nic nie dał pozatym na chrype chlorchinaldin i na kaszel eurespal zażywałem juz po oczyszczeniu oskrzeli z wydzieliny , pojawiła się stopniowa poprawa kaszlu coraz mniej aż się uwolniłem wszystko pieknie cacy ale keidy mam przeskoki/pauzy serca nie moge powstrzymać odruchu kaszlu. w pewnym momencie musze kaszlnąć i tak kilka razy dziennie. wczesniej też kaszlałem ale nie wiązałem tego z arytmią tylko z choroba gardła, teraz tam jest czysto. laryngolog oglądał gardło i jest okej a kaszel nadal jest ale sporadyczny . miałem dość tych katorg męczarni poszedlem do innej przychodzni z papierami i tam sie *połapali* że wszystkie problemy serduszkowe moga być powikłaniem niedoleczonych przeziębień i gryp, normalnie SZOK, kiedy chorowałem to wiadomo do lekarza chodziłem w te i we wte .pozatym często trzeba było wyjść czy to na zakupy czy gdzieś a czasem wychodziłem gdy coś mnie rozbierało, nieraz *przechdoziło samo* i się zyło dalej . teraz mialoby się to zemścić? ile w tym prawdy jest że niedoleczona grypa mogła zrobic takie spustoszenie czy z tego powodu mogły rozwinąć się arytmie serca ?

Gość perezz22882

źle się czuje tylko przy potrawach z kapusty czy to siekana kapusta z łazankami czy poprostu zjadanie ugotowanej kapusty samej. nie mdli nie zbiera na wymioty ale po jakims czasie czuje straszny ciężar na klacie.. po zjedzeniu kaszanki objawy są podobne z tym że dochodzi okropne kołatanie serca., jak się opcham troche rzodkiewką też , jabłka melony brzoskwinie pomarańcze nie szkodzą winogrona truskawki maliny orz poziomki też skierowanie na usg bede mieć tylko jutro odbiore wynik badania krwi

Gość perezz22882

Po keoplach żołądkowych nie ma poprawy . jakiś czas temu próbowałem szukać problemu w żołądku , czy badanie krwi nie takie w przychodni a w jakims laboratorium mikrobiologicznym mogliby znaleść jakiegoś paskude który sieje zamęt? tak myśle czy to nie jakis bakcyl który nie wychodzi przy zwyklym badaniu krwi. gdzie i w jakiej cenie takie badanie krwi zrobie w krakowie? mi chodzi oo badanie pod kątem jakiegoś zakażenia czy cuś.