Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość serce puls

Rekomendowane odpowiedzi

Gość serce puls

Witam często biło mi szybko serce przy czym występował strach było to najczęściej wieczorem albo w nocy. Miałam niedawno robione echo i wszystko w tym ok. Teraz jak w nocy się budzę to też mi szybko bije ale to już rzadziej. Teraz w ciągu dnia czasami mnie kuje tam w okolicach serca albo nawet w klatce piersiowej, ostatnio kręciło mi się w głowie. Niektórzy mówią że to stres ale to tak zawsze zwala się na stres tym bardziej że jestem młoda. Poza tym to nie tylko było szybkie bicie serce ale te klucie i przy biciu mdłości. Teraz czasem zawroty glowy. Najlepiej by było pojsc do każdego lekarza ;-) Może ktoś z Was miał podobne objawy bo zaczynam się martwić

Gość serce puls

Badania krwi ale to już jakiś czas temu bo takie bicie serca strach przy tym to już długo trwały tylko raz większe odstepy pomiędzy tym raz mniejsze. np kilka miesięcy nie miałam i się pojawiło. badania krwi i echo dobre a nawet bardzo dobre.

Gość serce puls

No niby nie boli ale czytałam w necie że są różne. I może boleć np noga czy reka. W klatce mnie nie boli, jedynie to klucie. kilka miesięcy temu to się budzilam w nocy wtedy waliło mi serce, nie dobrze mi było myślałam że to jakiś zawał i tak jak byk trzesla się jak by z zimna ale przechodziło i zasypiam. nie zdarzało się to codziennie. teraz też tego walenia serca tak nie ma ale klucie częściej. Chociaż staram się myśleć że to nic złego :)

Jesli byłby to zator to nie bolało by od -do tylko ciągle .Faktycznie przy chorobie zatorowej boli noga -jesli zator tam się znajduje czy plecy jesli dotyczy płuc .Jesli objawy nasilają się bądz występują tylko w nocy to nerwy jak najbardziej sa tu głównym podejrzanym .Badania były dobre i z krwi i echo .Nerwica moze przybierać różne formy i dotyczyć milionów objawów .Spróbuj pobrac coś na uspokojenie i wyciszenie ziołowego szczególnie na noc . Ale systematycznie i konsekwentnie a nie od czasu do czasu .Kalms ,melisa ,waleriana .

Gość serce puls

Dziękuje za odpowiedź. A czy np nerwica jest spowodowana albo musi być od takich poważnych problemów, stresów? Ja akurat nawet głupotą potrafię się zdenerwować ale też bardzo poważnych problemów nie mam. Czy np. nerwica może tak przyjść znikąd i objawiac się takimi rzeczami których na prawde można się przestraszyć i kojarzą się z poważnymi chorobami? W sumie nie wiem jak to sprawdzic, jakiemu lekarzowi o tym powiedziec.I jak sprawdzic czy to na prawdę była by tylko nerwica.

Nerwica może pojawić się znikąd a najczęściej przy braku problemów lub ich przeminięciu- po jakimś czasie .Nawet po latach .A czasami od razu .Zalezy tez jakiego rodzaju jest nerwica -lękowa ,hipochondryczna ,natręctw i inne .Czasem wystarczy jakiś punkt zapalny ,kryzys ,osłabienie ,przebyta choroba .Isc do mądrego lekarza i powiedzieć mu o objawach ale nie mówić że to stres czy nerwy ,bo od razu zwali na nerwice .Żeby stweirdzić nerwice najpierw nalezy wykluczyć inne schorzenia .Nie zrozum mnie żle nie twierdze że jesteś chora ,tylko taka powinna być procedura diagnostyczna .I najlepiej skupić się na jednym objawie -bo jak powiesz lekarzowi że boli cię ręka ,wali serce ,mdli cię ,i jeszcze coś tam to zbaranieje i nie zrobi nic .