piotrekzak Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Witam, mam pytanie, dalej wam nie daję spokoju wiem wiem, ale trapi mnie to strasznie :-(. Otóż dlaczego widac mi puls na szyi? Pulsuje mi podczas spoczynku, lekko, ale jak np wejdę do domu ze spaceru czy z jakieś gry w piłkę czy coś to mi pulsuje cała szyja... Jest to dla mnie nieprzyjemne ponieważ jak z kimś rozmawiam to boje się że to zauważy i będzie mnie o to wypytywał i jeszcze bardziej mnie nakręcał że to coś poważniejszego... I dodam jeszcze że jak nie myślę o sercu to jest spoko a jak myślę to czuję jego bicie w klatce piersiowej i jak przyłożę rękę to też czuję jak mi bije... Przepraszam że was tak męczę tymi moimi pytaniami ale no jestem nadwrażliwcem chyba, na pewno jestem! :-( Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Denerwujesz się i nakręcasz .Przez to twoje serce wali mocniej niż normalnie i widac pulsowanie na szyi .Są ludzie którzy czują to i są tacy którzy nie czują .Są tacy którym widac jak im pulsuje a są tacy którym nie widac .Tętnice szyjne są duże i przez to jest widoczne pulsowanie .Jesli nie mozesz z tym życ normalnie idz do doktora i powiedz mu o tym .Albo od razu cię wywali z gabinetu :)albo dla świętego spokoju zleci usg .Bierzesz coś na uspokojenie ziołowego lub pijesz chociaż melisę ?Jesli nie to wiedz że cię znajdę i przegryzę ci tą tętnice na szyi :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Męczysz się, serce szybciej bije, więc szybciej popmuje krew, przez co ta krew szybciej przepływa przez żyły i tętnice, skóra na szyi dość cienka, a tętnica szyjna jedna z większych w organizmie i stąd to widać, naprawdę dużo osób tak ma, tak samo jak odczuwanie bicia serca w brzuchu (jest tam duża żyła wątrobowa). Nie nakręcaj się, chyba tylko ktoś nienormalny zwróciłby Ci uwagę, że tak masz. A nawet jakby to było coś niespotykanego, to co to kogo obchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daria1nnn Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Normalne ...Nie martw sie i nie nakrecaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość perezz22882 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Nie trzeba się przejmowac, jak widać puls to znak że jest okej ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi