Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę wam szybko przedstawić mój problem. Ogólnie wszystko zaczęło się na początku 2 Klasy LO. Podczas jazdy do szkoły miałem silne lęki mdłości, przed szkołą poranne biegunki. Lekarz orzekł, że to ZJD. Poprzez autosugestię i inne paści wyszedłem z lęków oraz pozbyłem sie Zespołu Jelita drażliwego. Nie wiem dlaczego cały czas w głowie coś mi się zdawało, ze przez te jelita nadal jestem chory, wymyślałem sobie choroby, a najbardziej grzybice zwaną Candida. Przez te wmawianie sobie tego świństwa, a prawdopodobnie tego wgl. nie mam od jakiegoś czasu jestem strasznie senny, nic mi się nie chce, nie mam wgl ochoty do życia. Naprawdę nie wiem jak to w sobie zmienić. Do Pedagog w szkole nie pójdę bo nie mam na tyle odwagi... Czasem jest lepiej, czasem jest gorzej. Jak borykałem się z ZJD to byłem strasznie agresywny i nerwowy teraz juz jest całkiem inaczej. Ogólnie dobrze się odżywiam, robiłem badania na TSH, pasożyty, mocz, krew wszystko wyszło idealnie. Z góry dziękuję za porady.

Jeśli jesteś senny ,to poziom glukozy sprawdź na wszelki wypadek.Na regulację pracy jelit BARDZO skuteczne jest zażywanie mielonego kminku z mielonym majerankiem.Do dwóch łyżeczek dziennie [posypane na kanapke lub dodasne do zupy,albi wypić rozmieszane w małej ilości wody.Kminek i majeranek należy zmielić w proporcji wagowej 1:1.Dobrze wymieszać.Trzymać w lodówce w zakręconym słoiczku.Kminek z majerankiem działa rozkurczowo i przeciwzapalnie na jelita.Już po kilku dniach czuc poprawę.Poza tym na jelita należy zaparzać ponad 1 szkl. kłącza tataraku[wsypać pół łyżeczki].Zagotować b. krótko.Przykryć na pół godziny.Pić 3 x dziennie po jednej trzeciej szklanki[przecedzone].To świetnie leczy jelita.Być może twoje nerwy znalazły sobie nowy sposób na aktywność.Nie powinieneś czytać ciągle o chorobach, bo wmówisz sobie kolejną.Zajmij się jakąś aktywnością fizyczną,z pewnością ci to pomoże,może zbyt koncentrujesz sie na swym wnętrzu..kto to wie...