Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy w okolicy skroni i oczu

Gość asdfgh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegoś czasu mam bóle oczu (jak by u góry oczodół) oraz głowy w okolicy skroni i powyżej. Przeważnie raz boli mnie głowa a raz bolą i szczypią oczy. Kiedyś grałem dość często na komputerze, ale musiałem zrezygnować przez te bóle. Ogólnie to mam czasem 1 dzień spokój bez bólu, a później znów i tak w kółko. Najgorzej jest w dusznych miejscach, ma wtedy strasznie piekące i szczypiące oczy, że albo muszę mocno mrużyć, albo całkowicie je zamknąć. Jak gram w jakąś gre na komputerze, co się przez te bóle rzadko zdarza to też strasznie szczypią. Dodam, że brałem już kropelki Opatanol i Hyabak i jakoś nie pomogło... Mam 17 lat i wad wzroku dość duża -4 i astygmatyzm. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuję :)

Pomysł nr.1 nadal problem okulistyczny -żle dobrane okulary ,sam astygmatyzm tez powoduje bóle .Pomysł nr.2 przewlekły stan zapalny zatok ,nie wyleczona do końca infekcja ,katar .Pomysł nr.4 zmiany w kręgasz szyjnych lub zbyt duże napięcie mięśni karku ,zła postawa przy korzystaniu z komputera .Wyjaśnić te wszystkie rzeczy .

Zatoki raczej odpadają ponieważ brałem 2 razy antybiotyk, który też działa na zatoki w odstępie 2-3 tygodni i było to dość nie dawno (Summamed i drugi to jakiś na bazie penicyliny). Wg mnie zatoki odpadają. Postawa przy komputerze to może być to, ale żeby od razu ból w skroni i oczu ? Do okulisty tez musze sie za niedługo wybrać, jutro sobie wizytę umówię. Ale to dziwne, bo jak np jestem w dość chłodnym miejscu to nie jest aż tak źle, albo jak na dworze nie jest tak zimno, ale jak już się od dziś zaczął taki straszny upał to strasznie mi te bóle doskwierają.

Napięte mięsnie karku wynikające ze złej postawy mogą powodować bóle oczu i skroni poniewąz przyczepy tych mięsni znajdują się na całej czaszce .Wiem coś na ten temat bo sama mam takie bóle wynikajace z napięcia i wypukliny w szyjnym kręgosłupie .Ból dotyczy skroni ,łuków brwiowych i jakby bolało za oczami i nad nimi .To że brałes antybiotyk na zatoki to nie zanczy że w zatokach nie zaschnęła wydzielina i to ona powoduje bóle ....ale załóżmy ze nie .Alergia może powodowac pieczenie oczu ale bóle to już raczej nie .Czy ból głowy i oczu jest też rano od razu po wstaniu z łóżka ?Czy nasila się z biegiem dnia ?

Hmm powiem ci tak, że jak wstaje to nie odczuwam tego tak bardzo, to się z biegiem dnia tak narasta, czasem maleje i tak w kółko. Gożej jak dzień wcześniej do późna przeholuje na komputerze... Zauważyłem też, że jak dotknę zimną ręką lekko przez parę sekund na to miejsce nad okiem to strasznie szczypie po paru sekundach.

Uwazam, ze Ania ma troche racji: duza czesc bolow glowy jest wynikiem napiec miesni szyi i karku - np.bol nad okiem i skronia- to napiety i bolesny miesien mostkowo-obojczykowo-sutkowy, *zaopatrzony* ponadto w b.bolesne punkty spustowe (tzw. Trigger Point´s), zla poduszka do spania to bole podpotyliczne itp. Zerknij przy okazji na dobrze ujety problem pod www.kregoslup.med.pl Pozdrawiam ---

Gość justyna26

Mam podobne objawy do twoich i biore opatanol i inne krople ale nic, mnie jednak oczy bola juz po wstaniu z lozka i glowa w okolicach skroni tez a do tego dochodzi zle widzenie w oddali mimo ze mam bardzo mala wade wzroku i okularow nie musze nosic, balam sie ze jest mi cos powaznego ale po przeczytaniu jednego z artykulow mysle ze moze jednak moze to byc spowodowane zla postawa i spaniem, ale jak ktos ma podobne problemy i pomysl na diagnoze to prosze o pomoc.

Witam. Ja także od tygodnia mam bóle głowy, karku, skroni i oczu. Byłam już u neurologa i powiedział, że to od kręgosłupa szyjnego. Dostałam leki na zawroty głowy oraz przeciwbólowe. Wczoraj jeszcze odwiedziłam laryngologa i powiedział, że mam zapalenie zatok. Ale kataru nie mam, dostałam antybiotyk. Dziś znowu strasznie boli mnie głowa, czuje taki ucisk na czubku głowy i w oczodołach. Skronie aż pulsują. Ale zauważyłam jedno, że jak się kładę, to ból jest jeszcze silniejszy. Już sama nie wiem co mam robić Człowiek wariuje.

Spróbój zrobić sobie gorący kompres w okolice oczu i skroni ,zobacz czy przejdzie .Albo do lnianego woreczka wsyp siemie lniane w ziarnach albo sól morską i zaszyj żeby powstała taka poduszeczka z lużno przelewającym się siemieniem lub solą gruboziarnistą .Włóż woreczek do mikrofali i podgrzej ,tylko na najmniejszej sile ,zwiększ jak nie będzie się grzało .Uważaj żeby się nie poparzyć .Jak już będzie takie żeby się nie oparzyć nałóż na zatoki ,czyli okolice oczu ,czoła .Jelsi ból będzie ustępował to znaczy że to zatoki .

Od jakiegoś czasu nieznośnie bolały mnie oczy, krople delikatnie łagodziły zaczerwienienie i ból ale nie niwelowały go... Długo szukałem rozwiązania, aż w końcu trafiłem na odpromienniki firmy Creatos. Wybrałem odpromiennik osobisty, używał już 3 tygodnie i czuję się lepiej, bóle i zaczerwienienie oczu zniknęły, ustały też migrenowe bóle głowy. Fajne jest to, że urządzenie jest podręczne jest również wykonane z naturalnych składników.