Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w okolicy żeber po wysiłku fizycznym

Gość kasiaaaaka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasiaaaaka

Witam. Bardzo martwi mnie ból z lewej strony w okolicach żeber. Ból ten mam już ok. 5 miesięcy, tzn. siedząc w normalnej pozycji nic nie wyczuwam. Bóle nasilają się tylko i wyłącznie przy skrętac tułowia. Nie towarzyszą temu żadne inne dolegliwości.Nie mam pojęcia co to jest, przyzwyczaiłam się do tego, jednak jest to denerwujące. Dodam jeszcze, że miałam kiedyś poważną kontuzje kręgosłupa(przepuklina międzykręgowa), a do tego mam skolioze i dykopatię.Czytałam dużo w internecie, podejrzewam neuralgie międzyżebrową ale nie jestem przekonana. Bardzo proszę kogoś o odpowiedź. Pozdrawiam

Jeśli masz krzywy kręgosłup, to przy skręcie może jakiś nagły ucisk jest i cie boli.Wieszaj się na drążku,to kręgosłup w dolnych partiach się rozciągnie i ,,elementy** ,które ucisk powodują oddalą się od siebie.Być może to pomoże.MNie pomaga.Również masaż i gimnastyka.

Gość kasiaaaaka

To na pewno musi być od kręgosłupa. Ale dlaczego tak długo trwa? Męcze się już z tym od stycznia. Miałam robione rtg klatki piersiowej tydzień temu, ale nic nie wykazało. Występuje u mnie duży ruch fizyczny, tak naprawde prawie codziennie się ruszam. Gdy nie trenuje jakiś czas to nie czuje tego bólu. Jest to dosyć uciążliwe. I boli nie tylko z lewej strony, ale też i prawej.

Może spróbuj sobie przykleić plaster kapsiplast[2zł].Utnij nożyczkami kawałek w odpowiednim kaształcie i wielkości i przyklej na bolące miejsce.Pomaga na bolące mięśnie i stawy.Tylko najlepiej przyklej rano,a po poludniu odklej.troche to piecze,ale to nic.gdyby cie piekło mocno,to należy odkleić ,bo to oznacza,że masz na ten plaster uczulenie.Ale to się rzadko zdarza.

Gość kasiaaaaka

Super. Dziekuje bardzo :) A Ty też masz coś podobnego jak ja? Przyznam, że jest to trochę uciążliwe. Tak naprawdę tego nie czuje, tylko podczas mocniejszego skrętu, a że sporo trenuje to ból ten nie ustępuje.