Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sport przy problemach z sercem

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm podczas jednego wysiłkowego skurcze były podczas drugiego nie było i dotrwałam do końca niczym młody Bóg. Moja lekarka nie interesuje się za bardzo tym, że mówię jej że podczas wysiłku mam te skurcze, na podstawie ostatniej próby wysiłkowej powiedziała, ze *nic tu nie ma*, no to skoro nic tam nie ma to kłócić sie z nia nie będę. myślałam o rowerze....

Gość obserwator

Z uwagi na częściowe odciążenie mięśni, najbardziej wskazanym sportem, szczególnie dla osób cierpiących na objawy przyśpieszonego pulsu podczas wysiłku jest basen. To informacja zaczerpnięta od dosyć szanowanego elektrokardiologa. Podobnie marsze długodystansowe są bardzo dobrym sposobem na złapanie kondycji. Obecnie również jestem na etapie dobierania dla siebie odpowiedniego natężenia i rodzaju aktywności fizycznej w celu poprawienia kondycji. Nie można przy tym zapominać o diecie bogatej w elektrolity, nawet najmniejszy ich spadek może doprowadzić do częstoskurczy, czy innych zaburzeń, nawet u zdrowego człowieka. Warto jeść szczególnie potas i magnez w naturalnej postaci w nadmiarze. Dla osób które potrafią podchodzć z dystansem do objawów wysyłanych przez organizm dobry jest pulsometr. Teraz jest cłodniej, więc podejmowanie wysiłku nie sprawia tle trudności. Gorzej będzie za kilka tygodni... Lato zbliża się nieuchronnie