Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niemiarowość bicia serca w ciąży

Gość Natalia Maliszewska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Natalia Maliszewska
Od 2 tygodni nie moge spac. Jak leze to mam wrazenie , ze moje cialo stoi i nie odpoczywa. Jestem w 4 miesiacu ciazy. Lekarz powiedzial, ze serce bije najpierw normalnie, potem przyspiesza, potem chwile nie bije , a nastepnie wyrównuje. Wysyla mnie na EKG, ale moze ktos z Was cos wie wiecej, bo przechodzil cos podobnego. Czy ja moge starac sie jakos wyrownac ta prace serca? Przyznam, ze utrudnia mi bardzo to funkcjonowanie w zyciu o wiele bardziej niz nudnosci i inne rzeczy zwiazane z ciaza. Dodam, ze mam b. niskie cisnienie 100/70. Za kazda rade z gory dziekuje.
witam,w sprawie kołatania to trudno powiedzieć , powinien zbadać Cię lekarz, moze to być spowodowane nerwicą ,może cos z sercem nie tak, może wpływ ciąży.Ja od kilku lat mam te kołatania , ale w ostatnim czasie nasiliły sie ,po badaniach stwierdzono ,że mam chorobę wieńcową, wiec zaczęłam sie leczyć, ale u Ciebie z pewnościa to coś chwilowego , może wpływ ciąży, życzę zdrowia Ala
Wiem, że dość dużo czasu minęło, ale musze napisać, że okazało się (po 1-2 miesięcznym leczeniu na serce i braku wiary lekarzy w straszne boleści przy sercu - myśleli chyba że udaję ...) że mam PÓŁPAŚCA. Na zewnątrz pojawiły się tylko ze 2-3 ślady - ale nikomu nie życzę tej choroby i to w ciąży, gdzie w zasadzie niczym nie można sobie ulżyć. Dzięki za odpowiedzi.