Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu mam a w sumie miewałam kołatanie serca, lęki, straszne uczucie gorąca i wyolbrzymiony strach mam do tej pory. Lekarz którego zamówiłam do domu ponieważ nie mogłam stanąć na nogach stwierdził nerwice i niedoczynność tarczycy. Zrobiłam badania. Byłam u endokrynologa.. stwierdził chorobę Hashimoto. Biorę lek Euthyrox N 25... Po nim mam straszne zawroty głowy które trwają do popołudnia.. przytrzymuję się wszystkiego jakbym była naćpana. Wydaję mi się, że to jest na tle nerwicowym.. ponieważ lęki nawracają wtedy gdy mój mężczyzna wyjeżdza na pare dni na delegacje i ja zostaje sama. Mam wrażenie, że wszystko w środku mi rozrywa, ciągle płacze, lęki nawracają. A kiedy jest przy mnie czuję się normalnie. Ta choroba zaczęła mi się od momentu kiedy rozstaliśmy się i nie mogłam tego przeżyć. Teraz jest dobrze ale gdy wyjeżdża wraca to uczucie tak jak pisałam wyżej. Nic mi się nie chce chodze jak opętana i pije.. mam wrażenie, że problem nie polega na mojej chorej tarczycy ale na mnie.. Na mojej miłości.. może zabardzo kocham bo tylko w nim mam oparcie.. a gdy go nie ma siedze w zamknięciu bo nie mam zajęcia. Lekarz endokrynolog mi powiedział, że przy tej chorobie są takie stany .. ale czy aż takie? tylko gdy brakuję mi mojego narzeczone to tak sie dzieje.. chodzę jak osłupiała.. nie chce mi się ubierać, myć, sprzątać.. czekam tylko aż wróci a wtedy mam energie do życia.. może ja po prostu mam problem z miłością? kocham za bardzo? nie wiem.. próbuje to różnymi sposobami wyjaśniać... ale te zawroty.. nie dają mi żyć.. a przy tym leku się powiększyły.. co ja mam robić? autem nie mogę prowadzić? z domu wyjść nie mogę bez lęku.. mam tego dość.. myślałam, że po wizycie u lekarza będzie lepiej .. ale się myliłam.. może mną się powinien zająć psychiatra? pomocy!

Sama piszesz,że nie masz zajęcia.Więc je wymyśl.Jak nie możesz wychodzić ,to kup sobie rowerek treningowy używany za parę groszy,otwórz okno i ćwicz.Ruch odwraca uwagę od nerwów.Chyba kiedyś miałaś jakieś hobby,pewnie coś potrafisz robić.A Weź się za to i na tym zarabiaj.A może zostań wolontariuszką w hospicjum.Wtedy się przekonasz, że twoje problemy w porównamniu z problemami tych pacjentów ,to pryszcz.I na pewno nie chciałabyś się z nimi zamienić.

Gość buuuuuuuuuuuu

łatwo komus kto nie ma nerwicy powiedzieć by się zajął czyms innym. Ja pracuję, dziecko wychowuję, mam mnostwo pracy a i tak tragicznie sie czuję. Nie mogę zrobić wielu rzeczy na które mam ochote a najgorzej sie czuję gdy muszę córeczce odmówić wielu rzeczy:(

Przeczytałam masę wątków i nic nie pasuje do mojego przypadku idealnie dlatego postanowiłam napisać i prosic życzliwe osoby o kontakt . Otóż od paru ładnych lat mam zaburzenia równowagi , to zanaczy kilka razy złapały mnie takie ataki żę nie mogłam patrzeć oczami wszystko wirowałao tak jakby ktos wział cos do ręki i krecił mi przed samymi oczami nie mogłam stać ,siedzieć ani chodzić , jak sie połozyałm a zamknęłam oczy to sie trzymałm brzegów łózka bo czułam jak ono ze mna jeżdzi a ja spadam z niego . Cały czas jest uczucie niestabilnośći nogi mnie starasznie bolą bo cała swoją siłe i uwagę skupiam na nogach żeby sie na nich utzymac . Kilka razy złapał minie taki atak żę tak siekreciłao żę nie mogłam supić uwagi na niczym próbowąłm zadzwonic do córki po pomoc ale nie mogłam przypomniec sobie numeru a jak juz w koncu go sobie przypomniąłm to nie mogłam sie odezwać usta język odmówiły posłuszeństwa . często łapiemnie taki atak silnego bólu głowy taki że na oczy nie mogę patrzeć mrowi mi cała jedna strona ciał takie parestezje raz po jednej stronie ciała raz po drugiej . Choruje na niedoczynośc tarczycy lacze sie EUTHYROXEM przepisanym przez endokrynologa . Wzawiążku z tymi dolegliwościami zrobiąłm wiele badan przeszłam neurologów i trzech neurochirurgów po badaniach odcinka szyjnego wyszło ze mam duze zmiany przeciążeniowe w odcinku szyjnym oraz liczne osteofity zgrubienioa i zniekształcenia a w badaniu Doplerowski wyszło że moje tetnice kregowe nie przebiegaja prosto w kanałach kregowych tylko lecazygzakiem cio powoduje niedotlenienia mózgu . Każdy z lekarzy stwierdził żę nie ma pomocy na to trzeba prosic Boga żeby nie było gorzej zaden z lekarzy u których byłam mi nie pomógł a ja juz dłuzej nie potrafie tak żyć bo tak nie da się zyc . Mam czwórke dzieci i musze byc zdrowa dlanich zeby zajmowac sie domem i rodzina aja nie jestem w satnie zająć sie sama sobą , teraz coraz częściej mysle juz o śmierci bo tak naprawdewoerzcie mi nie da sie zyć testowałm wiele leków i żadne lekarstwo nie pomaga do operacji sie to nie kwalifikuje mam 46 lat moje zycie sie skończyło chyba bo zgasła juz moja nadzieja na normalne zycie . Jesli ktos może mi cos poradzić w tej kwestii bedę bardzo wdzięczna ,pisze tu ale juz nie za bardzo wierze ze ktos mi cos pomoże , ktos poradzi .

Gość eliza1789

Witam czytam Panstwa watki ja od 9 lat lecze sie z powodu raka tarczycy do tego biore euthyrox na poczatku 150mg bylo super przez 2 lata teraz jestem na dawce 15mg codziennie budzac sie odczuwam bole miesni do tego straszne zachwiania rownowagi nieraz czlowiek jest naprawde bezradnylekarze kaza brac leki a tak naprawde one szkodza i czlowiek jest w blednym kolku bo kazdy z nas chcialby normalnie zyc i funkcjonowac nie wiem czy od euthyroxu czy tez od kregoslupa mam straszne zachwiania rownowagi po prostu masakra