Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migreny i osłabienie przy stresie, napady gorąca i kołatanie serca a nerwica

Gość Maarziiii

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maarziiii

Mam 17 lat ale od bardzo dawna zauwazyłam dziwne objawy, z tego co wyczytałam moze to byc nerwica. Czesto jestem osłabiona, spiąca, mam migreny przy ktorych nawet wymiotuje (nie wiem czy to ma cos wspolnego), przy stresie albo nawet gdy ktoś uniesie ton glosu nawet troszeczke, serce wali mi jak oszalałe. Czesto budze sie w nocy albo nie moge zasnąc. Czasami nawet wydaje mi sie ze ktoś krzyczy np. kiedy jestem w pokoju i ktos siedzi z rodziny w salonie mam wrazenie ze sie kloca albo krzycza na siebie wtedy automatycznie gorąco mi sie robi i serce mi wali. mam tendencje do załamywania się i wpadania w dołek. Czesto mam uczucie dusznosci - jakby brakowało mi tlenu. Czeste zawroty głowy i wrazenie jakby serce mi stawało. Czy to jest nerwica? Jak mam sobie z nią radzić?

Gość chorowitka80

Udaj sie do lekarza, bo to mzoe byc nerwica ale tez tarczyca...najlepiej idz najpierw do rodzinnego opowiedz o klopotach z serce, opisz dokladnie wszystkie symptomy a lekarz juz bedzie wiedzial co robic. ja mam identycznie, pomoglo mi troszke picie lmelisy i nervosanu

Ja mam podobne objawy i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, byłam u kardiologa i od dwóch tygodni biorę Euthyrox 20, dodatkowo lekarz rodzinny przepisał mi w razie takich stresów i kołatania serca Propranolol 10 mg i do zażywania przed snem (też miałam problemy z zasypianiem i często budziłam się w nocy) Hydroxyzinum 10mg. Zbadaj sobie koniecznie TSH.