Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pacjencik

Oczywiście da sie wyleczyc ,albo zapobiec przynajmniej ciezszym powiklaniom ,zalezy tylko,jaki to rodzaj tachykardii,komorowa,nadkomorowa,zatokowa??????Sam niedawno wrocilem z szpitala ,z takim samym rozpoznaniem,co Ty,czyli tachykardia.Nie wiem , w jakim szpitalu lezalas,ale powinni Ci zrobic przynajmniej echo serca,a najlepiej ,jesli zalozyliby holtera.Dzieki tym badaniom, mozesz dowiedziec sie,czy to wada serca,czy to na przyklad nerwica.U mnie to nerwica,skoki wysokiego pulsu na podlozu nerwowym.Powinnas miec wszystko napisane w wypisie......Jesli nie stwierdzili dokladnie , skad u Ciebie ta tachykardia i czego to wina,to udaj sie prywatnie do dobrego kardiologa.Pozdrawiam.

Witaj justynka! koniecznie zrób sobie prywatnie holtera tam powinno wyjść jak często i ile tych tachykardii w ciągu doby i czy np występują dodatkowe skurcze...Nie ma co czekać do listopada to trochę późno do tego czasu obserwuj siebie i swoje objawy... Czy np to co sie dzieje ma związek z sytuacją stresującą czy zdarza się w nocy. Zrób badania tarczycy i CRP uzupełniaj magnez potas i wapń polecam tez łagodne środki uspokajające... sama sie z tym borykam i póki co nie dobrali mi jeszcze dobrego leku (przeciwwskazania do brania beta blokerów). Jak będziesz już u lekarza a masz np alergie czy astmę lub cukrzycę koniecznie mu o tym powiedz... To tyle więcej nie poradzę bo nie jestem lekarzem życzę zdrowia!

Gość pacjencik

Ok,rozumiem.Jesli powiedzial,ze z serduszkiem dobrze ,to mozliwe,ze moze tez jakas nerwica..Jak czesto miewasz napady wysokiego pulsu??Czy napady towarzysza Ci w sytuacjach stresowych?Moga to byc takze sytuacje niepozornie nerwowe,a jednak przy nerwicy ,nawet przy malym stresie,czy moze nawet w sytuacjach,kiedy wydaje Ci sie ,ze nie masz powodu do stresu ,moga naszwankowac nerwy,moze podniesc sie puls.Czy czujesz czesto niepokoj,czy moze blizej nieokreslony lęk?????Boisz wychodzic sie z domu itp???Jesli masz cos z powyzszych ,to prawdopodobnie masz nerwice,ktora trzeba koniecznie leczyc,inaczej to tachykardia napadowa.Warto udac sie do psychiatry....Oczywiscie nie zapomnij o kardiologu...Zycze zdrowia.

Gość pacjencik

W takim razie , to pewnie cos z sercem,to tym bardziej warto zalozyc holtera i wiem ,ze wizyta kosztuje , ale listopad ,to pewnie za pozno.Pisze cos, bo nie chce sie nakrecac dodatkowo,nie jestem specjalista , wiec diagnoza i ostateczna decyzja ,zawsze nalezy do kardiologa.Pozdrawiam

Gość Adela152

Prezzz usg serca i echo to jedno i to samo badanie - w sumie dwa w jednym pisała powyżej że miała echo i jest ok, justynka holter ekg kosztuje 60-120zł zależy gdzie i na prywatnego nie trzeba mieć skierowania. Mimo wszystko nie musisz złapać tej tachykardii zwłaszcza jak nie masz jej codziennie

Gość Adela152

Wygląda to na tachykardię zatokową, nie wiem co to ta oś serca. twoja tachykardia nie jest taka wielka bo ludzie mają do 200/min i więcej Holter kosztuje ok 60-120 zł, zależy gdzie i ile odprowadzeń ma. Ja np płaciłam 70zł niecałę 2 tyg temu Pozdrawiam