Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieświeży oddech, osłabienie i gazy a grzybica

Gość zxmxzcxzc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zxmxzcxzc

Witam. Mam pewien dylemat ponieważ nie wiem czy to grzybica. Pare miesięcy temu robiłem badanie kału i wyszły grzybki i glista. Później jak już badanie wyszło dobrze to lekarz stwierdził, że to ZJD.Przepisał pare leków i dieta nisko węglowodanowa i prawie mi wszystko przeszło+eliminacja stresów. Później parę razy miałem antybiotyk i teraz znów mam trochę problemy z żołądkiem i do tego cały czas mam nieświeży oddech, coś jak by mi przeszkadzało w gardle nie wiem co to może być. Do tego bóle głowy, osłabienie i dziwne szczypienie oczu. I właśnie jakichś większych problemów z żołądkiem nie mam, tylko czasem lekkie gazy, albo kał trochę luźniejszy. Czy to może być grzybek, czy to poprostu jelita taki znak dają po antybiotykach. Miałem 2 antybiotyki w przeciągu 1 miesiąca, ale nie jeden po drugim tylko w odstępie jakichś 2 tygodni oraz do każdego brałem probiotyki po 1,2 dziennie. Pierwszy antybiotyk był mocniejszy taki 3 dniowy, a drugi dość słaby.

Na początek może spróbój zmienić pastę do zębów na bardziej specjalistyczną. Ja w aptece kupuje Properio świeży oddech na bazie cynku. Miałam podobne problem, a smród z ust był nie do wytrzymania, wszędzie chodziłam z gumą do żucia i co chwilę wymienialam na świeżą, żeby nikt nie poczuł. Teraz myję zęby Properio, tak jak każdą inną pastą, z tą różnicą, że Properio pomaga. Zwalcza bakterie, a nie tylko maskuje zapach.