Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Anonim211

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonim211

Witam mam 21 lat od kilku tyg męczą mnie kołatania serca to znaczy puls i ciśnienie w normie nawet dzisiaj pomiar wynosił 117/83 puls 63 ale co jakiś czas mam wrażenie że moje serce bije mocniej jak miało wypaść z klatki prowadziłem dość niezdrowy tryb życia dużo piłem i nie tylko mało spałem itp teraz chce wrócić do sportu kiedyś trenowałem 6 lat teraz miałem rok przerwy przez ten chory tryb życia i chce wrócić jak najszybciej ale boje się o swoje serce jak myślicie może właśnie sport mi pomoże co robić?? będzę bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam. :( PS. znów sobie uświadomiłem że kocham ten sport i nie mogę bez niego życ

Gość lampardd

Witam Miałem podobny problem do Twojego , za dużo imprezowałem, spożywałem alkoholu przez co serce biło mi niemiarowo, kilka/ kilkanaście razy dziennie przyspieszało.Zrobiłem sobie dłuższą przerwę od alkoholu , zacząłem biegać i problem znikł. Po kilku miesiącach niemiarowe bicie znowu powróciło , głównie za sprawą alkoholu i stresu. Do tego doszły bóle. Ogólnie bólem się nie przejąłem, dopóki prawie non stop przez 3 dni kluło mnie w prawym ramieniu i podczas kłucia przyspieszało serce. Poszedłem do lekarza, zrobiono mi ekg. Lekarka stwierdziła ze to nerwicowe(kiedyś chorowałem na nerwicę) i zapisała mi hydroxyzinium, którego na razie jednak nie biorę , ponieważ nie lobię zażywać leków. Wreszcie meritum postu, powyższe objawy , wydają mi się być nerwicowe i wkrótce sobie z nimi poradzę, jednak niepokoi mnie jedna rzecz, podczas zasypiania, nawet jak już jestem zrelaksowany, w momencie kiedy już mam zasnąć, zaczyna mi gwałtownie przyspieszać serce i robi mi się duszno. Powtarza się to kilka lub kilkanaście razy zanim zasnę. Jak wam się wydaję czy to także spowodowane jest nerwami??