Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo wysokie nadciśnienie tętnicze

Gość Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien Dobry! Mam na imie Piotr.Mam 26 lat i od 2 miesiecy dokucza mi wysokie cisnienie tetnicze(170/100).Jestem osoba niepalaca i niepijaca,badanie krwi ma dobre.Dokuczaja mi bole glowy,zle samopoczucie,zawroty glowy,zmeczenie i sporadyczne bole w okolicy klatki piersiowej. Lekarz przepisal mi lek o nazwieDiovan,ktory pomagal mi niespelna tydzien. Prosze o pomoc i porade,jak rowniez o podanie ewentualnych przyczyn tak wysokiego cisnienia u mnie. Z gory dziekuje. Z powazaniem, Piotr S.
Zasugeruj lekarzowi rodzinnemu, zeby skierowal cie do endykronologa. Byc moze masz zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy. Warto tez skontrolowac nerki i poziom elektrolitow w organizmie. Przynajmniej jak ja poszlam z podwyzszonym cisnieniem do lekarza, to na poczatku byly przeprowadzone badania w tych wszystkich kierunkach. Pozdrawiam i zycze polepszenia zdrowia
Gość Staszek
Miałem podobne problemy z ciśnieniem. Lekarz powiedział, że to z powodu złego odżywiania, złego stylu życia, braku ruchu, stresu itd.. Powiedział również, że to nie wyleczalne i do końca życia będę musiał łykać jakąś chemię, jednak stwierdziłem że to nie dla mnie i postanowiłem poszukać czegoś innego. Kolega polecił mi pewien preparat ziołowy, który również sam stosuje. Spróbowałem i po dwóch miesiącach właściwie unormowały mi się wszystkie wyniki, nawet mój lekarz nie mógł uwierzyć. Dzisiaj dalej to piję i polecam innym, bo teraz wierzę tylko w naturalne metody leczenia, pozdrawiam. Więcej o preparacie na stronie: www.akuna.friko.pl polecam!!! Sposób na nadciśnienie
Miałam podobny problem Dla wykluczenia nadciśnienia pochodzenia nadnerczowego miałam wykonane USG jamy brzusznej z oceną dopplerowsą przepływu krwi w naczyniach nerkowych Zalecono stosowanie preparatów na obniżenie ciśnienia Było OK Ponad rok temu zaczęłam stosować dietę optymalną Kwaśniewskiego (wysokotłuszczowa) leki odstawiłam ciśnienie jest teraz książkowe
Gość Piotr Brożek
Alveo można czasami kupić w niektórych aptekach (firma Akuna zakazała tej formy dystrybucji), ale nie dostanie się w niej pełnych informacji o preparacie i możliwościach nabywania go taniej. Dlatego najlepiej skontaktować się z dystrybutorem i zamawiać preparat za jego pośrednictwem (strona WWW, mailowo, telefonicznie, a nawet SMS jak w moim wypadku) :) W tym miesiącu Akuna wprowadza również możliwość zamawiania preparatów bezpośrednio przez jej stronę sklepową www.akuna.shop.pl z 20% zniżką + 10 zł koszt transportu (1-3 preparaty). Aby złożyć zamówienie należy podać adres e-mail dystrybutora (koniecznie z końcówką *@akuna.pl*). Cały proces zamówienia realizowany jest przez Akuna Polska Sp. z o.o. Jeśli chcą Państwo skorzystać z tej opcji proszę podać e-mail dariusz.koltun@akuna.pl W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy: GSM: 503 96 58 96 TEL: (32) 979 91 96 piotr.brozek@akuna.pl
Gość Piotr Brożek
Obecnie strona *www.akuna.shop.pl* już nie funkcjonuje. Zastąpiły ją indywidualne strony Dystrybutorów. Dlatego osoby, które chcą korzystać z Alveo oraz pozostałych produktów firmy Akuna i kupować je ze stałą zniżką 20% zapraszam na stronę: http://www.akunapolska.pl/consultants/piotrbrozek/ Natomiast więcej o Alveo, czyli co robi (a czego nie), jak działa i jak je najlepiej stosować można przeczytać na stronie: http://www.MDJW.com.pl/
Zawsze leczyłam się na nadcisnienie. Jestem teraz 1,5 m-c po operacji zastawki aortalnej, mam problem z nadciśnieniem, szczególnie w nocy 183/113. Przyjmuję leki na nadciśnienie rano (wtedy cisnienie mam ok 130/80) oraz wieczorem (cisnienie 143/90). W nocy ok. godz.4.00b budzę się, mam cisnienie ok 183/113 , czuję się bardzo źle. Kiedy wstaje ok. godz.7.00 cisnienie spada do poziomu 145/90. Z czego wynika takie wysokie ciśnienie w nocy i jak mam to leczyć??? Wizyty u kardiologa nie przynosza rezultatu.