Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chroniczne osłabienie i senność

Gość zxcvbnm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zxcvbnm

Witam, zacznę od początku moją historię. W październiku tamtego roku zaczęły się problemy z żołądkiem i mdłości. Poszedłem do lekarza i okazało się, że w kale miałem jajeczka glisty oraz liczne komórki grzybowe. Na grzybka probiotyki, a na glistę Zentel. Niektóre objawy przeszły, a niektóre nie. Kolejne badanie kału nic nie wykazało. Skierowanie do Gastrologa. Orzekł, że do ZJD dostałem Duspatalin oraz dieta nisko węglowodanowa. Było cięzko bo wcześniej kilogramami jadłem slłodycze, ale oduczyłem się. Przerzuciłęm się na owoce warzywa no al tą drożdżówkę musiałem zjeść ;) Bóle brzucha, które po wypróżnieniu ustępowały już mnie nie nachodziły. Po kolejnej wizycie dostałem Sanprobi IBS i chyba dzięki temu doszedłem ogólnie z moimi jelitami do zdrowia. Na przełomie Grudnia i Stycznia miałem stan podgoraczkowy oraz bóle głowy i gadła. udałem się do lekarza i dostałem antybiotyk AMOTAKS. Wszystko przeszło. Cieszyłem się życiem, miałem mniej więcej zdrową dietę, ale w miedzy czasie miewałem czeste krawienia nosa i bóle głowy. Zrobiłem badania krwi i okazało się, że coś mam z krzepnięciem krwi. Ale to mniejsza z tym. Pewnego razu kiedy poszedłem z interpretacja badań do lekarza wszedłem z nim na temat jeli i coś wspomniałem o tej grzybicy, że byłem leczony tylko probiotykiem i wtedy też o żadnej większej diecie nie wiedziałem, że grzyby żywią się cukrami. Dostałem od niej flukonazol i od tego moemntu jak by wszystko się zaczęło. Byłem na diecie i bralem ten Fluko i myślałem, że te osłabienie jest przez wyniszczanie, ale niestety, te osłabienie nie przeszło mi do dziś. Poźniej zacząłem odczuwać coś dziwnego w gardle poszedłem z tym do lekarza i dostałem antybiotyk bo to niby infekcja. Dalej byłem słaby. Kolejna wizyta i zwalenie na alergie, dostałem Awamys oraz wziewy, tez nie poskutkowało Do tego doszło szczypanie oczu pomimo tego, ze nie są zaczerwienione ani ropiejące. Byłem u okulisty dostałem Opatanol i Hyabak i tez nic nie przyniosło skutków. Mówie co tam nie będę się tym przejmował dalej imprezy itd. Pewnie kiedys to zmęczenie i bół głowy i oczu przejdzie. Niestety nie przechodzi. Kolejny raz się przeziębiłem, ropna wydzielina ból zatok stan podgorączkowy, bóle skroni. Kolejny antybiotyk, który skończyłem wczoraj wieczorem. Niestety dalej czuje się osłabiony, bolą mnie oczy i jak robi się ogólnie zimniej to w momencie robią mi się zimne ręce. Mam też pod wieczór straszne napady, że chce mi się jeść non stop. Pomimo tego, że tak duzo jem to przy wzroście 172 ważę 49 kg. Badanie krwi mi wychdzą w normie. mam wrażenie, że ten ból oczu to tak jak by os skroni promieniował, mam tez lekki światłowstręt. Jak popatrzę na światło to taki dziwny ból przez głowę przechodzi. Jak jeżdżę do szkoły to czasem jestem taki ospały, że usypiam na siedząco i jak się chwile zdrzemnę to jak by przechodzi wszystko i mam na jakis czas spokój. Wiem, że to forum o chorobach serca, ale liczę ,że mi pomożecie. Aaa i w tym tygodniu robię badanie na TSH i kał na pasożyty.

Badanie kału zrób trzykrotnie w Pewnie te pasozyty nie wyzdychaly do końca.Może to one cię tak gnębią.Warto sprawdzić.I jak sa grzyby,to 2-3 miesiące nie można jeść nic,co zawiera cukier,drożdże i mąkę,bo to stanowi pożywkę do rozmnażania grzybów.ZAmiast kanapek z chleba można jeść kanapki na tych okrągłych waflach ryżowych.PIj sok z marchwi + do tego burak czerwony.Rób w sokowirówce.

Gość zxcvbnm

No, ale mam jeszcze jedną kwestię, a mianowicie ostatnimi czasu dużo siedziałem na komputerze grając w grę która jak by to powiedziec hmm może nie stresowała, ale byłem w ciągłym napięciu, a czytałem, że przez takie ciągłe napięcie człowiek też może nabawić się jakiegoś osłabienia oraz bólów głowy. Grałem tak mniej więcej 5 godzin dziennie z przerwami. Zauważyłem tez, że jak zredukowałem czas siedzenia na komputerze i nie gram w tą grę to jak by mój stan był lepszy. Jaka jest wasza opinia ?

Gość ania05

No na pewno jak grałes w jakieś gry to głowa może cię boleć i zamiast pójść się dotlenić rąbałes w klawiaturę ......nerwy tez powodują różne objawy .BYć może tak jak pisze 444 grzyby nie powyzdychały do końca chociaż ostatnio czytałam że każdemu wychodzą grzyby w kale .Na pewno glisty musisz sprawdzić .

Leki typu zentel niue działają. vernicabon ziołowy bierz, prasuj i czysć sanitariaty, unikaj cukru, stosuj naturalną dietę. I tak co pewien czas, może za kilka miesięcy, lat się tego pozbędziesz. MAM to 2 lata. Musisz leczyć domowników. * Nie sądzę żeby glista wywoływała aż takie objawy, ale jeśli jest tegopełno, może..

Tylko 3 badania w odstępie tygodniowym mogą potwierdzić czy się tego pozbyłeś. Grejfruty, ogórki kwaszone , kwaszona kapusta itp. Osłabienie i problemy astmatyczne, może i ropa na migdałkach. Robale mogą to wywoływać. Nie wiem jak z sercem, może. Zależy gdzie się zaczepi, a lubi wędrować.