Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i osłabienie a problemy z tarczycą

Gość Martaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martaaa

Witam wszystkich mam problem ktory spedza mi sen z powiek.. a mianowicie: zaczelo sie to okolo miesiac temu,tak po prostu zaczelo mi byc troche slabo trzeslam sie wewnetrznie,serce bilo szybciej i do tego jakies leki ze zawal,ze zaraz umre... poszlam do lekarza a on ze stres,ale przypomialo mi sie ze mialam cos z tarczyca wiec troche o tym poczytalam i okazalo sie ze mam podobne obiawy do nadczynnosci,wiec poszlam do endokrynologa okazalo sie ze faktycznie mam guzki nie grozne przepisala leki na nadczynnosc ( w tym czasie czulam sie roznie ale lek mnie nie opuszczal i niekiedy szybkie bicie serca-myslalam ze nerwica przy okazji) po tygodniu przepisala mi tabletki o nazwie eltroxin! poczytalam i pisze ze to raczej na niedoczynnosc! juz nie rozumie co mam wkacu?? ale serce czasem samo z siebie zaczyna pszyspieszac tra to kilka minut i wtedy zaczynam sie denerwowac bo nie wiem czemu,zreszta odczuwam taki dyskonfort na sercu jakby troche scisniete czasem i tez dziennie cos kłuje jak nie serce to w okolicy,te lekkie dusznosci odeszly ale to serce samo z siebie zaczyna.. wczesniej myslalm ze sie denerwuje i wywoluje ale nawet jak nie mysle ono zaczyna i ten dyskonfort dziwny do opisania.. czy to moze byc przez te tabletki na tarczyce?albo ogolnie przez tarczyce? a moze jednak cos z sercem? prosze o rade.. nie wiem co robic (ekg robili mi 3 razy w ciagu miesiaca i ok puls mam troche przyspieszony i raczej mam w normie albo nizsze cisnienie ale tez mieszczace sie w normie) przepraszam ze tak dlugo ale i tak okroiłam sytuacje :) pozdrawiam!!!

Gość martak

Jeżeli masz problemy z tarczycą to przyspieszenia rytmu mogą występować. Na wszelki wypadek zrób sobie holtera ekg. Jeżeli nie dostaniesz skierowania od kardiologa to zrób prywatnie. Cena ok 100 zł. Jeżeli jest 12 odprowadzeń to cena wyższa.

Gość Andziunia

Ja proponuje najpierw zrobic szczegółowe badania na tarczycę tj.TSH, FT 3, FT4 i anty TPO i TG.Samo TSH nie zawsze wystarczy.Koszt wszystkich w/w badań to ok. 120 zł ( zależy w którym laboratorium )Ja jestem po operacji usunięcia prawego płata tarczycy,bo miałam torbiel wielkości kurzego jaja,która na dodatek pękła.Biorę EUTHYROX 25 ale raz na kwartał robie badania.Na razie jest ok. chociaż na lewym płacie sa już trzy małe guzki wielkości 2-4 mm.Pozdrawiam.

Gość Martaaa

Dziekuje za podpowiedzi. Chyba bede musiala sie sama tym zajac. Mowilam mojej lekarce ze czuje cos z sercem a ona mi sie kaze uspokoic :| naprzyklad dzis caly dzien tak jakby serce mnie pobolewa,to taki maly ale dokuczliwy bol i czuje delikatne pszyspieszenia serca,albo cieplo..czesto tez czuje cieplo na sercu wogole w lewej okolicy tylko. juz leki mi odeszly i sie nie martwie a to ciagle jest. jakos nie ufam tej lekarce bardzo malo sie interesuje... mieszkam za granica ciezko tu o dobrego lekarza tymabrdziej ze wszyscy lecza sie tu u ogolnego:| tak maja... za miesiac bede w Polscw wtedy wezme sie za siebie,oby sie nic nie pogorszylo! pozdrawiam

Gość tarczyca i jod radioaktywny

Ja leczylam sie na tarczyce wiele lat, od szkoly sredniej, wielu lekarzy nie mialo pojecia jak wyregulowac poziom hormonow,faszerwoali mnie jodem, a wtedy jak jeden hormon sie normowal to inny podskoczyl. Nie mialam ani andczynnosci ani niedoczynnosci,wahalo sie to caly czas, guzki tez mialam. W koncu trafilam do dobrego lekarza w Rzeszowie i podal mi jedna tabletke jodu radioaktywnego-wszystko sie unormowalo bardzo szybko, od tej pory minelo jakies 9-10 lat, regularnie kontroluje hormony tarczycy/krew i wszystko jest w normie. Tabletka kosztowala wtedy kilkaset zlotych. Wiem,ze nie kazdy moze ja wziac, starsze kobiety czesto nie. Polecam tego lekarza, od razu zaczelam zrzucac zbedne kg choc latami mi sie to nie udawalo mimo diet.

Gość zainteresowany leczeniem
W dniu 5.09.2014 o 15:32, Gość tarczyca i jod radioaktywny napisał:

Ja leczylam sie na tarczyce wiele lat, od szkoly sredniej, wielu lekarzy nie mialo pojecia jak wyregulowac poziom hormonow,faszerwoali mnie jodem, a wtedy jak jeden hormon sie normowal to inny podskoczyl. Nie mialam ani andczynnosci ani niedoczynnosci,wahalo sie to caly czas, guzki tez mialam. W koncu trafilam do dobrego lekarza w Rzeszowie i podal mi jedna tabletke jodu radioaktywnego-wszystko sie unormowalo bardzo szybko, od tej pory minelo jakies 9-10 lat, regularnie kontroluje hormony tarczycy/krew i wszystko jest w normie. Tabletka kosztowala wtedy kilkaset zlotych. Wiem,ze nie kazdy moze ja wziac, starsze kobiety czesto nie. Polecam tego lekarza, od razu zaczelam zrzucac zbedne kg choc latami mi sie to nie udawalo mimo diet.

Mogłabyś podać imię i nazwisko tego lekarza? Bardzo by mi to pomogło, bo jestem na etapie poszukiwania specjalistów w Rzeszowie.