Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu nowy. Mam 20 lat, jestem dość chudy. Kiedy się urodziłem, miałem ubytek w przewodzie Botalla. W wieku 3 lat ubytek zarósł. Odtąd było dobrze. Nie palę, nie piję alkoholu, nie biorę narkotyków. Mam problem, ponieważ wczoraj na spotkaniu, siedząc poczułem jakiś lekki ból na odcinku pod tuż szyją po prawej, na plecach. Nagle po tym osłabłem, wzrok zaczął mi lekko gasnąć, nogi mi się zrobiły jak z waty. Kręciło mi się w głowie, dostałem dreszczy. Wróciłem niedługo do domu, podciągnąłem się troszkę, to było lepiej. No ale potem znowu osłabłem. Myślałem sobie, że pójdę spać. Poszedłem. Dostałem dreszczy, nerwów w nogach,głowa gorąca. Pojechałem do przychodni. Tam sprawdzili mi ciśnienie i stwierdzili że chyba mam słabe. Polecili mi się dobrze wysypiać. Wróciłem do domu i znowu, coś było gorzej. Zostalem zawieziony przez ojca do szpitala. Tam zmierzyli mi ciśnienie, pobrali krew.Zmierzyli temperaturę. Miałem 37 st.C. Dalej miałem dreszcze. Potem mi powiedzieli że ogólny stan mam dobry i polecili mi brać cos na gardło np. tantum verde. brać aspirynę.. A nie miałem bólu w gardle. Ja parę tygodni temu miałem przeziębienie. Potem w zeszlym tygodniu był nawrót, chore gardło, ale wyzdrowiałem. Jednak od przedwczoraj dokuczały mi zatoki, muszę smarkać, kaszlę bo mam coś do odkrztuszenia. Przedwczoraj było najgorzej, czułem że oczy mi wylecą. Głowa bolała jak na kacu. Następnego dnia było lepiej. Dzisiaj już nie boli tak. Ale czuję jak mam ociężałe oczy. Nie to że niby mi wylecą. Po prostu ociężałe, ciężko mi z otwartymi, po prostu czuję *ciężar gałek ocznych*.. Miał ktoś podobnie? Jakieś sugestie? Pozdrawiam serdecznie. dunablaster

Ja bym poszła do laryngologa,może z prześwietleniem zatok.Może to przewlekłe zapalenie zatok i wymaz z gardła zrób.Na zatoki dobre jest naświetlanie lampą solux przez jakis tydzień.Po soluxie godzinę na dwór nie wychodzić,a wychodząc zakładać czapkę na czoło.Chodzić w czapce na czoło ,a nawet w niej spać ,grzać czoło termoforem.Dobra jest też inhalacja nad garnkiem z gorącą wodą wstawionym do zlewu i głowę nakryć ręcznikiem niczym parasolem .W garnku zaparzyć kilka łyżek rumianku,przykryć na chwilę.Włożyć garnek do zlewu,wsypać łyżke soli i łyżkę sody oczyszczonej.Oddychać nad garnkiem parę minut.Nie głęboko,normalnie,wdech ustami,a wydech nosem.Wtedy śluz spływający z zatok do gardła i nosa ulegnie rozrzedzeniu. Oczywiście jeśli to są zatoki,bo to musi stwierdzić lekarz.Czy brałeś antybiotyk? Jeśli nie ,to może po infekcji powikłanie...wymaz z gardła da odpowiedź ,co tam siedzi.Ssij też często ząbek czosnku obrany nożem.

A czy w ten upał nie pływałeś,albo nie jeździłeś na motorze czy rowerze na wietrze,czy nie wchodziłeś z upału np. do klimatyzowanego sklepu,gdzie nastawiaja na niską temperaturę klimatyzator. To też mogło wpłyn aąc na zatoki= tj. duża różnica temperatur.

DO 444 Witam ja mam przewlekłe zapalenie zatok od marca brałam juz augumentin,ale ze wymaz z gardła wykazał gronkowca złcistego kazano mi brac doxycylina skonczyłam ja 2 tyg temu zero poprawy wrecz przeciwnie jakby gorzej uczucie suchosci w gardle zatykania i ogolne robicie czy na to moga pomóc lampy ??? jaki lekarz da mi skierowanie mam dosc juz antybiotykow na oslep cierpi moj zoładek a ja jestem juz bez sił fizycznych i psychicznychpomocy bo juz płakac mi sie chce chce zajsc w ciaze a zatoki utrudniaja mi to prosze o pomoc kogos doświadczonego lub Ciebie 444 ,bo widze ze mądra osśbka z Ciebie pozdr