Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Bartek25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie.Chciałbym aby ktoś mi pomógł bo odwiedziłem już paru lekarzy i nikt mi nie potrafi pomóc.Mianowicie od 5 lat mam zawroty głowy i problemy z równowagą.Tetniący ból głowy i karku po wysiłku i szybko męczą mi się nogi jak chodzę.Badania jakie robiłem to: USG jamy brzusznej, EKG, Tomografia głowy, Pełna morfologia krwi, badania ogólne moczu, badania kału, na grzybice itp, biochemia krwi, OB, CRP i wszystkie wyniki mam dobre.Cisnienie mam w normie. Tylko puls zawsze wysoki.Nie wiem jak mam sobie już pomóc bo ciężko mi jest.Szybko się męczę. Objawy moje zasilają się jak wstane z łózka i zaczynam chodzić.Gdy uprawiam intensywnie jakiś wysiłek to znikają ale gdy zatrzymam się w miejscu i odpoczywam to znowu ból głowy i zawroty głowy z bólem karku. Gdzie mam się udac? Do jakiego lekarza? Z początku podejrzewano nerwicę ale żadne leki na nerwy mi nie pomagały.Proszę was o pomoc.Pozdrawiam.

Gość ania05

Większośc objawów tzn.ból karku ,głowy ,zawroty ,zab.równowagi moga brac się od usicku na nerwy w kręgosłupie .Jesli miałeś już tyle badań i lekarze nie wiedza to ja bym sprawdziła jeszcze kręgosłup .Ale badanie dokładne tzn.rezonans bądz tomograf bo rtg nie wykaże zmian uciskowych .

Gość Vitica

Bardziej na coś innego Zatem polecam holtera ekg, holtera RR, próbę wysiłkową oraz test pochyleniowy - na to da skierowanie da ci kardiolog, być może trzeba będzie wymusić te badania. To wygląda na spadki ciśnienia po pionizacji (pytanie czy wzowagalne czy ortostatyczne) lub coś innego np zaburzenia rytmu serca. Wykonaj też dopplera tt szyjnych, jeżeli to możliwe to w pionie jeżeli te badania będą ok to może jednak cos neurologicznego a może nic ci nie jest, ale trzeba wykluczyć pewne rzeczy aby mówić jestem zdrowy ale tylko coś mi dokucza ;)

Gość perezz22882

Ekg nie jest podstawa do wystawienia diagnozy holter echo serca próba pionizacyjna , usg serca trzeba zrobić. jesli wszystkie wyniki beda dobre to przyczyn trzeba szukac w innym miejscu nie koniecznie głowa - może gdzieś coś uciska na nerw błędny i powoduje takie objawy

Witam!Nie wiem co mam robić,mam zawroty głowy,bóle, wszystko mnie boli,duszności,lęki, oraz brak apetytu. Borykam się już z tymi dolegliościami dwa miesiące,nie mogę normalnie funkcionować. Teraz jeszcze dołączyły problemy jelitowe.Chodzę od lekarza do lekarza i nic. Mówią,że to wszystko na tle nerwowym stany lekowe. miałam robioną morfologię jest ok, enzymy sercowe także w normie tarczyca i nadnercza także tomograf kom glowy i klatki piersiowej też ok. co mi jest? Nie mam już sił,wstaję rano i jestem nie do życia.

To koniecznie zrób testy !!!!!!Borelioza może zaatakowac po długim czasie zwłaszcza jka miałas rumień chociaż wcale go nie musiało być .Zacznij od tego ,poczytaj w necie o objawach ale na stronach medycznych nie na forach .Porównaj czy pokrywają się z twoimi .

Witam widzę, że nie cierpię sama na podobne schorzenie. Mam problemy z utrzymaniem równowagi (zataczam sie lub obijam o coś) na co dzień męczy mnie ból głowy lub karku i mało sypiam. Nie miałam jeszcze badań i chciałabym się dowiedzieć jakie mnie czekają, bo ja mogę mieć problem z tym. Od dzieciństwa mam hemofobię więc jak chodzi o pobierani krwi będzie duży problem. Np. jak stoję na przystanku oczekując na autobus lub tramwaj to się przewracam lub zataczam i czasem kręci mi się w głowie, Nieraz mam tylko takie wrażenie a nie raz nie, proszę o pomoc. Jakie mnie czekają badania? Potrzebuję to jak najszybciej wiedzieć.