Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie jak po dmuchaniu balonów a niedotlenienie

Gość Martas11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pół roku temu miałam epizod przejściowego niedokrwienia mózgu (TIA), wylądowałam w szpitalu, podejrzewano SM, zrobiono mi wszystkie możliwe badania, na MRI wyszły dwa punktowe ogniska niedokrwienne w płacie czołowym, poza tym wszystko ok., Usg tętnic szyjnych ok., do tego wszystkiego przyplątała się nerwica ( jeszcze w szpitalu zaczęło mi się robić tak jakoś dziwnie - takie uczucie jak po dmuchaniu balonów), pani doktor stwerdziła tylko, że mam brać acard i, że ta diagnoza to najlepsze co mogło mnie spotkać przy takich objawach). Na nerwicą biorę mozarin, działa na mnie w miarę dobrze, czasami mam ataki paniki i lęku ale jest na pewno lepiej niż było. Zaczynam się bać, że może te zmiany niedokrwienne się powiększają albo co gorsza, że może to guz mózgu... Czy ktoś czuł się tak kiedyś??pozdrawiam

Kobieto, nie przesadzaj,TIA zdarza się gdy coś z krzepliwościa krwi nie tak.Trzeba po prostu zdrowo żyć: nie palić ,nie mieć nadwagi,cholesterol na dobrym poziomie. i PRZEDE WSZYSTKIM codziennie się ruszać!Godzinę dziennie-np. marsz szybki z kijami lub bez,pływanie ,aerobic czy gimnastyka czy tanieć...do wyboru.I oczywiście opdowiedni sposób odżywiania.Jeśli masz nadwagę,to należy koniecznie schudnąć,gdyż to poprawia stan naczyń,co w twym wypadku ma duże znaczenie .I stała kontrola ciśnienia i cholesterolu.Jeśli z cholesterolem masz problem,to poprawia go ziołowy cynarex w połączeniu z odp. odżywianiem,jedzeniem dziennie 2 łyżeczek otrąb ..., 2 łyżek oliwy z oliwek,pestek słonecznika itd....itd...Przeczytaj o tym artykuł;,,Cholesterol i trójglicerydy**autor:S.Gromadzki.Nerwy ci puściły, bo sie przejęłaś ,że ci coś jest.A mogłas zamiast wymyślać cuda, po prostu porozmawiać z lekarzem i by ci wszystko wyjaśnił.