Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, nudności i nocne poty a nerwica lękowa i depresja

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez mam straszny problem juz drugi raz w tym tygodniu laduje w ambulansie ,,zrobili ekg badania krwi itd itd wszystko jest w normie ja mialam rok tem podobne objawy i bralam xanax i rexetin oczywiscie kiedy dobrze sie poczulam odstawilam leczenie teraz po roku zlapalo mnie chyba z podwojna sila mam zawroty glowy palpitacje serca lodowate poty drzenie mdlosci wymiooty ale nia mam czym bo mam scisniety zoladek ...wczoraj bylam u nerologa psychiatry zrobili mi eeg glowy jest ok nie moge wstawac z lozka ..nudzi mnie cierpie dostalam od lekarza znowu xanax i gladem z ty ze mieszklam we weidniu i nie znam tego lego gladem ktos moze z was mial z nim do czynienia biore drugi dzien ale mam mdlosci i niemos straszna stwierdzili potezna depresje i nerwice lekowa caly czas mysle ze umre...maja zastosowac mi jescze taki lek o nazwie LIRYKa czy ktos zna...i czy ktos ma podobne objawy...jak z tego wyjsc pomozcie

Gość lusia888

Ja też choruję na nerwicę lękową od roku czasu. Cały czas jestem na Sulpirydzie i prefaxinie. Pomogły mi te leki ale chciałabym już odstawić. Jednak moja lekarz mi odradziła bo mogą być nawroty a wtedy z większą siłą.Czy ktoś wie czy od tych lekow można się uzależnić?

Gość Kamilaa6

Biorę tableti na uspokojenie ziołowę, piję melisę lub miętę, bo też mi pomaga i stosuję harmonizatory creatosa, od 2 miesięcy wyleczyłam się z nerwicy, jednak nie zaprzestałam tej *terapii* jeszcze, bo się boję, że znowu wrócą drgawki i lęki!

Witam a ja już sobie nie radzę z natrectwem myśli ale od początku.od zawsze od dziecka panicznie bałam się że zachoruje. Fakt zachorowałam dwa lata temu na nowotwór, wczoraj byłam na kontroli u onkologa powiedział że mogę spać spokojnie że nic złego nie widzi,przed wizytą bolała mnie głowa więc myśli okropne przyszły ze to przerzut do mózgu.robi się gorąco i nie idzie normalnie funkcjonować, zawroty głowy i dziwne uczucie otumanienia.wiem że powinnam iść do psychiatry i pewnie to zrobię bo zwariuje, teraz miałam tydzień urlopu i zamiast odpocząć to się nakrecam uporczywymi myślami. Nie ogarniam tego.

Od leków psychiatrycznych się uzależnia odstawienie ich jest okropne no ale czasem trzeba brać bo inaczej nie da się żyć ja miałam depresję ale zawsze chciałam żyć nigdy nie miałam głupich myśli no może czasem najgorsza dla mnie to była pustka we mnie dosłownie czułam wielka dziurę w piersi no ale wszystko za mną chociaż nerwica wraca gdy tylko mam poważny problem i nie uwierzę ze z nerwicy się wychodzi ona jest w nas i tylko czeka wiem o czym mówię

Gość stokrota

Moim sposobem są ziółka, czy to parzone, czy zwykłe herbatki, brałam też tabletki na uspokojenie, ale nigdy psychotropy! Polecam też harmonizatory np. bio info bardzo dobrze działają kojąco, uspokajająco i relaksacyjnie.

Cześć wszystkim, podobnie jak koleżanka wyżej stosuję harmonizatory bio info, dodatkowo zapisałam się na jogę i zmieniłam sposób żywienia. Chcę tylko powiedzieć, że z wszystkiego da się wyjść, można wzmocnić organizm, jeśli jest się zdeterminowanym i podnieść nawet z depresji, czy wyjść z nerwicy!