Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie witamin przez nastolatka

Gość zKokoujmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat. Dzisiaj kupilem witaminy OLIMP Vita-min multiple SPORT 60 caps. Mam pytanie czy moge jeść 1 tabletke tych witamin co 2 dni poniewaz sie boje bo maja bardzo duzy nadmiar witamin. Tutaj podam link do spisu witamin.Dodam ze mam bardzo seledynowy kolor moczu po nich. http://storage.sfd.pl/1/images2006/20060809160703.gif

Nie ma sensu brać tych witamin co 2 dni. Jeżeli uprawiasz sport, bierz tak jak podano na etykiecie. Z tego co mi wiadomo, bo sam używałem tego suplementu, że bierze się 2 tabsy. Zażywaj więc 2 tabletki do posiłku, najlepiej po śniadaniu. Moczem się nie przejmuj, bo to normalne zjawisko. Dawka witamin jest duża, ale o to chodzi w tym suplemencie. Jedzenie co dwa dni nic Ci nie da, bo potrzebujesz witamin codziennie, szczególnie podczas intensywnych treningów. Poydrawiam!

Kolego moje orzygody z sercem ( czyt diodatkowe skurcze itp itd) zaczely sie gdzy pochodzilem kilka miechów na siłkę i brałem właśnei z olimpu hmb i kreatyne. niby zwykłe odżywki ale coś mi się wydaje że to po tym mam nieraz te skurcze. wcześniej uprawiałem koszyklówkę, biegałem itp itd. jak zacząłem intensywnie na siłkę latać i braż suplementy to chyba wtedy się to zaczęło. dodaam że żadnych koksów nic w tym stylu nigdy nei brałem. serce na echo w porządku , reszta badań też ok. a skurcze nieraz są i nikt nie wie skąd :)

ZKokoujmo - ja miałem tak włąsnie tez przy bardzo duzym wysiłku jak jeszcze oprzd pół roku trenowałem sam w kosza (teraz trenuje młodzież) - własnie taki dziwny szmer czułem i dziwne uczucie,....jak przyłożyłem palec na szyję to tętno bardzo duże lecz słavbe... na pr wysiłkowej raz akurat mi to wyszło i trwałlo może z 5 s. lekarz powiedział że to atak czestskurczu by ł i mnie na badania wysłał. oczywiście we wszystkich badaniach ( pełno włącznie z dopplerem nerek , echa, holtery itp itd) wszystko wyszło ok. nawet w poradni rytmu byłem;) takż emoże przy wysiłku ci ten jeden wyskok serca [przeskakuje na chwilowy czestoskurcz..... lepiej zrób sobie pr wysiłkową może to wyjdzie i ci powiedzą od czego .pozdro