Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dziewczynki :)))) Co do brania jakichkolwiek leków Ja sie nie wypowiadam bo ich nie zazywam więc nie mam pojecia które są dobre i jak działają mam nadzieje ze nie bede musiała ich zażywac jak narazie dake radę sama i oby tak zostało ,ci którzy potrzebuja brac niech biora jak najbardziej tym bardziej ze pomagaja tak jak Magdzikowi postawiły na nogi :))) Zazdroszczę Wam tej pogody tutaj juz jesien pełna parą po 10 s i wieje i pada deszcz brrrrrrrrrr takze cieszcie się i korzystajcie ze słoneczka :)))) u mnie jak narazie jest ok ,ale to i ak róznie bywa raz jest dobrze raz zle heheh ale ciesze sie i juz sie doczekac nie moge bo dzisiaj o 15tej fryzjerka do mnie przyjezdza bede robic odrosty i chyba sie obetnę humorek sobie chociaz poprawie w tą ponura pogodę Andziunia to cię staruszek wkurzył nooo !!!!! masz racje nie jedz więcej szkoda twoich nerwów kochana i zdrowia tym bardziej ze pozniej to od chorujesz wiesz że nam sie nie mozna denerwowac także unikaj takich sytuacji bo nerwica pozniej sobie szaleje w nas i człowiek pozniej na nowo walczy :)))) Magdzik suupe rze sobie poszalałas z kolezanką po sklepach troche sie rozerwalas i nawet jak cos brało to sie nie dałaś az inaczej prawda ????ja tez lubie po sklepach szalec tylko ze mój jak jest ze mna daje mi po 5 min w kazdym sklepie heeheheh i mówi ze ja kazda rzecz muszę dotknąć hahahah oby tak dalej Madziu trzymam kciuki za Ciebie :))))) :*********************************

Witajcie dziewczynki bezradna myszko ja mam identycznie , też mi sie mięśnie napinaja szczegolnie wtedy gdy jade gdzies badz ktos do mnie przyjdzie lub tez ja do kogos. Boli mnie potem kregoslup najbardziej ech chyba na serio pozosaje sie ztym pogodzic. Ostatnimi czasy czuje sie bardzo zle. Strasznie spieta, napieta, zaniepokojona, pijana, zamulona, zmeczona. Jestem dwa tygodnie rpzed okresem a juz mam napiecie przedmiesiaczkowe:( Strach mi wyjsc bo czuje sie jakbym zaraz miala zemdelc a do tego strasznie daja sie we znaki skurcze dodatkowe. Odechciewa mi sie wszystkiego dlatego tez nie mialam sil nic napisać. Napisałyście niezła lekturę ktora musze nadrobić:)

An dziunia neistety starsi ludzie są w wiekszosci okropnymi staruszkami. Wystarczy spojrzec np w tramwaju. Biedni schorowani musza usiasc a leciec i przepychac sie na miejsca to sile maja. ustąpisz miejsca to nawet nie podziekują ech szkoda gadac takieog czleka nie zmienisz, czlowiek pewnie sfrustrowany na sama mysl ze zycie dobiega ku koncowi i na wszystkich sie odgrywa. Nie przejmuj sie tym

Samotna w koncu sie odezwalas juz sie zastanaialysmy z Gracją co u Ciebie skoro nie piszesz,ale teraz juz wiem :( na gg nie wchodze bo gg mam zainstalowane na innym laptopie ale on się strasznie grzeje i sam się wyłącza takze musze odpalac mojego staruszka stary laptopik ale dziala :) tazke przepraszam pewnie pisalas a ja mileczę ,moze odpale go zobacze co tam sie dziej na gg mozę też juho się odezwała :) a tak po za tym to co u Ciebie wychodzsz gdzies?? co w pracy dalej nerwówka??? bedzie dobrze zobaczysz a z samopoczuciem to jak widzisz kazdy z nas raz dobrze raz zle :(

Witajcie dziewczynki :) Pogoda rewelacyjna słoneczko świeci a Ja w łóżku grypsko mnie zaatakowało ale wyleże żeby nie było jescze gorzej ehh Samotna ja też się czuję tak jak ty,jest mi żle czuję jakbym miała zemdleć ale walcze bo jakość jeszcze nigdy nie zemdlałam.ja zawsze rano przed wstaniem mówi sobie że pokonałam nerwice i jakoś daje mi to siły może sprobuj też a może akurat będziesz się lepiej czuła..... TYTA a jak ty i przeczytałaś całą tą historię?? ANDZIUNIA nie przejmuj sie teściem nie warto psuc sobie jeszcze więcej nerwów

Kasiula tak przeczytalam i od tamtej pory lzej znoszę to wszytsko juz sie az tak nie boję i jestem bardziej pozytywnie nasatwiona do walki choc pewnie nie tak odrazu wszystko minie ale bede wlaczyła napewno sie nie poddam oo nieeeeeee!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuje jeszcze raz ze to nam skopiowalas :)))) wygrzewaj sie kochana i wez jakies leki zeby cie bardziej nie rozłozyło a ztym uczuciem omdlenia to ja mamm tez to i tak jak ty jakos nie zemdlałam to tylko takie głupie uczucie juz to mam wypracowane ze jak to czuje to w dupie mam heheheheh ŻYCZE SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA :))))))

Dziękuję Kochana,leki już wziełam coś czuję że temperatue mam musze sobie zmierzyć bo wczoraj wieczorem miałam 37,8 ehhh jak ja tego nie lubie tylko żeby mnie katar nie wziął bo wtenczas to już masakra przez tydzień z nosa i oczu leci jak z kranu :(((( Ale ciesze sie ze u ciebie lepiej i mam nadzieje że u Samotnej też będzie ok że się przełamie by z tą francą walczyć:)))

Hejka wszystkim.ja dopiero wstałam.wczoraj to myślałam że nie wytrzymam już tego złego samopczucia,dusiło mnie w gardle jak cholera.dziś rano wstałam poszłam do sklepu,wysłałam syna do szkoły i wskoczyłam do łóżka.dospałam jeszcze do 10.30 i pewnie bym jeszcze dłużej spała ale miałam straszny sen i mnie maż obudził bo płakałam.ufffffffffffffffff śnił mi się zab,że go sobie wyrwałam i miał 10 cm korzenia.masakra.tyta cholerka to przez ten twój sen bo myślałam o nim wczoraj,sama nie wiem dlaczego.ostatnio jak o czymś myśle to mi się to śni,nie wiem po co.............czyżbym się za bardzi wczuwała??nie wiem.teraz lepiej mi jest ale mam strasznie bolący kark i zesztywniały.muszę sobie rozmasowac go sama bo wszyscy poszli i sama siedzią w domku.uwielbiam taką ciszę..............mam nadzieję ze dziś bedzie lepszy dzień,oby........

Kasiula szkoda ze nie masz facebooka my tu duzo piszemy a priv jak cos mi jest to bach szybko do Gracji pisze ona mnie zawsze wesprze pocieszy i napisze ze to normalka i juz jest ze mną ok :) a jak sie nieraz rozsmieszamy to boki można zrywac naprawde fajnie jest miec kogos takiego choc widzialam ja tylko na zdjęciu( fajną mordke ma taka milusinską) i reszte tez bo z Andziunia tez nie raz piszę z Magdzikiem to naprawde takie pisanie jest duzym wsparciem pewnie tez jestes ciekawa jak wygladamy heheehe :))))bo Ja to przewertowałam u wszytskich foty hahaha ........

Gracja mi się wszystko śni co już było, sytuacje, o czym myślałam że jak wstaję to się zastanawiam co było snem a co się napreawdę zdarzyło:////// ja uczę się dziś cały dzień, od rana, kubuś do przedszkola, sprzątanie, teraz się pouczyłam, nic nie rozumiem z tego co mam do szkoły zrobić a mam 2 tygodnie na przygotowanie bo inaczej nie zaliczę. zaraz będę pranie robić, układać plan do szkoły, i przygotowywać składniki na tort, bo robię mamie urodziny niespodziankę, mama wpada po mnie i siostrę na salsę po pracy i jak wejdzie zobaczy tort, nas, dziadków, i urządzony domek, i zaśpiewamy jej sto lat:)))) czaję się na tort pomarańczowo czekoladowy:)

Magdzik super sprawa z taką niespodzianką,sto latek dla twojej mamy kochana.ja cztery lata temu zrobiłam taką niespodziankę mojej mamie.w nocy zrobiłam torta jak wszyscy spali bo nie miałam jak bo mama cały czas była w domu.potem owinełam go w gazete a naszczeście moja mama nie jest wscibska to się nie skapła co tam było w lodówce.zaprosiłam mase gości i w niedzielne popołudnie wszyscy na jedną godzine sie zebrali a mama a co ty tak wszyscy na raz pytała,i po chwili ja weszłam z tortem,siostrzenica z mężem z kwiatami wielkimi i głośne sto lat było.aż się mama popłakała bo się nie spodziewała takiego czegoś.coś pięknego.a w tym roku moja mamuśka skończy 70 lat i tez bym chciała jej zrobić takie coś ale brat się nie oddzywa,ja mam trudna sytuację finansowa i nie wiem czy mi się uda.ale postaram się coś zorganizować może z siostrą chociaż.i może brata zaprosze z rodziną???moze się pogodzi z nami..........tesknie za nim cholernie ale on taki uparty o byle co sie obraża.ale sie rozpisałam.tyta słońce ja mam tak samo z wami jak mi coś dolega to tylko poluję żeby z któraś z was popisać i posmiać sie.babo hahaha.kasiula ja mam nk ale nie wiem jak co dać na mnie namiary.no chyba ze masz już kogoś z tąd to wtedy będzie łatwiej...

Gość Bezradna Myszka

Madzik ja biorę Nexpram (wcześniej 10 mg a teraz 20 czyli dwie tabletki). to silny lęk ale ja miałam takie jazdy wiosną że szkoda gadać. Najważniejsze że leki trzymają mnie w pionie i ogarniam wszystko. Tylko fakt taki że jednak narzekam na dużo gorszą pamieć, bo ogólnie w nerwicy pamięć szwankuje a jeszcze przy lekach tym bardziej. Ale cos za cos. Wcześniej przed tymi lekami byłam na paroksetynie. Jak ktoś nie bierze leków a wyrabia sam to nie ma co nasiłę brać chyba że jest cięzko to nie ma sensu siemęczyć na siłę i robić z siebie bohatera że sie daje radę bez leków. Mi zależy bardzo na tym żeby radzic sobie ze sobą, z obowiązkami i co najważnijesze być w miarę normalną mamą dla dzieci. Wczoraj był u mnie brat cioteczny prosić na wesele. Ma 21 lat a juz mu siespieszy do żeniaczki i nie że muszą tylko tak chcą :). Myślałam że przyjedzie z narzeczoną albo jeszcze z kimś i oczywiście mnie łapało bo wiadomo. Ale jak zobaczyłam że przyjechał sam jakos lepiej sie poczułam. Był z półtorej godziny ale i tak potem czułam to w kosciach. Kuźwa, jak ja bym chciała łapać pozytywne relacje z ludźmi. bo jednak jestem zamknietym człowiekiem. Tzn. nie że gburem ale chyab zabardzo przejmuje sie tym co ktos o mnie pomsli, że zauważy zdenerwowanie i inne podobne rzeczy. Albo po prostu mam zakodowane we łbie jakis lęk przed ludźmi i co poradzić. Nie wiem jak to dziadostwo wyplenić z głowy. Może trzeba się pogodzić z tym. Zaraz jadę do Małego do przedszkola no i kończę koszenie trawnika. Lubię zająć sie robotą, wtedy głowa spokojniesza :)))

Witajcie kochane u nas dziś taka fajna pogoda była taki cieplutko Mojej córci dziś odkręciłam boczne kółka i pojechała a myślałam że rady nie da bo nawet nie ma 4 lat :P Mi też pamięć szwankuje czasem pisze coś i zapominam co miałam pisac dalej masakra jakaś ;/ ANDZIUNIA te próbki to wszystko za darmo mi dziś listonosz przyniósł tabletki na cellulit he he SAMOTNA ja nigdy nie kupowałam tych wkładek bo faktycznie drogie ale jak dostałam tą próbke to chyba zaczne kupowac zapach piękny i faktycznie mega cienkie :)

Tyta no jakos zyje, trzeba....ale ostatnio jest z przewaga źle niźli dobrze ......nie rozumiem tego, czlowiek nie mysli (a przynajmniej stara sie o tym nie mysleć) ale i tak zawsze coś złapie po drodze, czy to kolatania, dodatkowe skurcze, slabosci, zawroty itp a przeciez nawet o tym nie pomysli....a moze to inna choroba? ale jaka, jakiez badania porobic. Kiedys bedac u rodzinnego po prostu bez badan od razu przepisal afobam ech az szkoda zdrowia by tluc sie dalej po lekarzach, mnie nie szkoda tylko dziecka ktore nie ma ojca i matke jebnietą w dekiel ktora się boi

Hej dziewczynki :) Samotna no coś Tyyyy NIE JESTEŚ JE....TA nie pwinnaś tak o sobie myślec jestes poprostu z nerwicowana tak jak każdy tu z nas Ja tez kiedys myslałam ze juz zwariowałam i wyląduje w wariatkowie takie miałam jazdy :P dzisiaj tez mnie wzieło i to na maxa az musialm od kolezanki uciec bo tak sie wystraszyłam z rana pojechałam do niej na sniadanko bo sie tak umówiłysmy kurde jemy sobie a tu nagle swiat wiruje mi patrze na nia ona pływa az mi sie nie dobrze zrobiło odrazu odechciało mi się jesc wstałam poszłam do łazienki bo jak zwykle juz na kibelek mnie pogoniło znerwów bo tak mam a tam dalej lambada jak to Andzia pisze i jakies dziwne usiski w głowie myslalam ze zaraz wykorkuje gorąco odrazu bo strach naszedł noi było juz po moim sniadaniu powiedziałam jej ze musze jechac do domu i normlanie stchórzyłam i sperdzielłam do domu teraz jestem w domu ograniam mieszkanie wstawie obiad i po małego za gdzinke ale juz mi lepiej jakos w domu sie uspokoiłam ale nogi mi se dalej trzęsą i cooo ???? kuzwa ale dalej bede walczyc nie poddam sie trudno jakis dzisiaj mam gorszy dzien ale sie nie poloze i nie dam zdeptac tej francy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do fryzjera tooo humoru mi nie poprawiła bo obcieła mnie jak idz stąd i nie wracaj pocieniowała mi za bardzo i wygladam jak kura obskubana az ryczec mi sie chciało jak poszła pasemka fakt ładne ale obcięcie do bani :((((((( Piszcie co u Was laseczki :))))))

Dziewczyny obiecałam sobie że jak syn pójdzie do przedszkola to wezmę się za siebie, już wcześniej się wziełam ale chodziło o to że zacznę wykorzystywać ten czas na większe kroki i będę mogła zając się wszystkim, nie będe leżeć i czekać, będę się rozwijać i wiecie co dziś zrobiła jak małego odprowadziłam? POSZŁAM SPAĆ!!!!!! dopiero wstałam i zaraz się popłaczę bo od 3 lat tak nie spałam:((((((((((( jak mi strasznie cholernie dobrze niesamowicie,!!! raz można, jestem wyspana, pierwszy raz mogę powiedzieć, jestem wyspana, spałam do 12 i jest mi z tym dobrze, ale zaraz mykjam do kąpieli sprzątania, obiadu i mego miśka:) może zdąrze do sklepu na rowerze pojechać, zobaczymy. miełgo dnia życzę, ja do dopiero zaczynam:D