Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartek22911

No własnie chyba zrobie, robil to ktos? to chyba badanie krwi i nie wiem kurcze jak to sie robi :) echhhh bylem w szpitalu tydzien, robili mi badania, z 10 razy pobierali krew i wgl i stwierdzili, ze to Nerwica, lezalem na Neurologii, wiec tez chyba nie mam co sie martwic. Sam juz nie wiem :(

Witajcie po raz kolejny! Bartek najlepszego z okazji imienin :** Co do boreliozy,to ja mam ją przebytą.Miałam ją 14 lat temu,ale wtedy nie wiedziałam,że to borelioza.Dostałam antybiotyk na dwa tygodnie i było po sprawie.Miałam pod kolanem taki pręg,jakby mi ktoś dobrze przyzolił kijem.Potem taka falbanka wędrowała w dół do paluchów i w stronę pachwiny.Potem zniknęło wszystko.W tym roku zrobiłam ze względu na to moje OB.Najlepiej jest zrobić metodą western blot w dwóch klasach-IgG i IgM ( jedna to jest na przebytą a druga na obecną borelkę).Z tym można żyć,ale trzeba kontrolować badaniami co roku.Biorą krew i płacisz ok.200 zł i czekasz na wyniki.Resztę poczytaj na necie.Ja bym osobiście zrobiła to badanie,ale jak wynik wyjdzie ujemny,to nie myśl o chorobach,tylko żyj normalnie.Masz psychologa to,to ogromny plus.Na pewno pomoże Ci szybciej zapomnieć o wszelkich dolegliwościach.

Witam wszystkich :) U nas dziś okropna pogoda zimno i padało pół dnia;/ ANDZIUNIA a u mnuie wszystko w najlepsze :) wychodze co dziennie do sklepu i czuję sie naprawde super SAMOTNA ty po prostu na złego psychiatrę trafiłas;/ musisz do innego sie wybrac ja miesiac temu siedziałam jak kołek w domu a teraz az tętni ze mnie zyciem zobaczę jeszcze jak jutro na ten panieński pojadę jak będę się czuć :) ale wy ostatnio sie rozpisujecie;/

Bezeluszek zazdroszczę Ci,ale to tylko dzięki sobie funkcjonujesz normalnie.Trzymaj tak dalej,a za chwilkę leki pójdą w odstawkę.Trzymaj sie cieplutko.Ja muszę spadać,bo u mnie już trzeci raz idzie burza a spada parę kropli.Przed 20.00 to niebo blisko nas było aż czerwone a pioruny waliły jeden po drugim.Przeszło obok nas,ale teraz to nie wiem jak może być.Ja się strasznie boję burz.Do jutra kochani.

Hej!Bezeluszek ma racje,rozpisujecie sie:)Fajnie wieczorem poczytac co u Was:) Andziunia!Meble stoja,ale kolejna reklamacja poszla do producenta.Szafe mi przywiezli,co sie potem okazalo,.ze z tylu plyta jest peknieta,bo oni na sile za duza plyte dobili,wiec trzeba reklamowac.My mamy dosyc,sklep ma dosyc,a producent sie zastanawia czy wymienic nam caly komplet czy tylko czesci,do pon musze czekac na decyzje.I tak ci ze sklepu jezdza do nas,cos zabieraja,cos przywoza i tak wkolo. Bezeluszek,fajnie,ze wracasz do normalnosci:)A na panienskim poszalej:) Samotna,glowa do gory.Sprobuj isc jeszcze raz do psychologa.Ja wiem,ze na nfz jest ciezko kogos dobrego znalezc,a u mnie prywatnie biora za jedna wizyte 100-150 zl,to jest masakra.Ja chodze na nfz.Nie powiem zeby ta psycholog byla obiektem moich marzen,bo ja chcialabym zeby mi pokazala jak sobie radzic z lękiem,a ona chyba tego nie potrafi,ale rozmowa tez duzo pomaga,na duzo rzeczy zwrocila mi uwage,czego ja wczesniej nie zauwazylam.A o dojezdzajacym lekarzu psychologu na nfz nie slyszalam,a szkoda.

Monic!Bedziemy sie razem wspierac,bo ja od 3 wrzesnia,mala musze zaprowadzac do przedszkola,ponad 20 min pieszo,no i przyznam sie,ze juz czuje strach,wiecie,ze ja jeszcze ani razu nie przeszlam tej drogi?Na 3 maz zalatwia urlop ale potem to ja bede pokonywac ta droge 2 razy dziennie.Lekarz mi zapisal hydroxyzyne w syropie,ale nie probowalam czy ona tlumi lęki. Bartek!Jesli uwazasz,ze te badania Cie uspokoja to je zrob.Moj internista,na kazde moje haslo,ze to moze nerwica,mowi:zrobmy badania,jak nic nie wyjdzie to bedziemy to podpinac pod nerwice,ale tez nie bagatelizujmy wszystkiego,no ale tez nie panikujmy:) Pozdrawiam Was wszystkich:)

Dziekuje za odpowiedzi.... mysle ze mojej siostrze chodzi po glowie samobojstwo.... strasznie sie o nia martwie. facet psychicznie sie nad nia zneca i widze ze juz tego nie wytrzymuje. napewno ma depresje. martwie sie o nia. schowalam ten metocard i daje jej 1rano i 1wieczorem, tak jak na zleceniu

Ssmoni, czemu twoja siostra jest z tym facetem i jeśli wiesz że ona o tym myśli musicie się wybrać do specjalisty:((( ja miałam męża który też psychicznie mnie wykańczał:((( jak odeszłam od niego to po miesiącu stwierdzili zaburzenia depresyjno- lękowe, a teraz dopiero po ponad roku czasu do kupy się składam

Witajcie !! U nas dzis jakaś kiepska pogoda, w nocy lalo i teraz tez kapie, chmury przykryly cale niebo....ciesze sie:D bo taka pogode lubie..rzeźką:) Magda. Ja juz rok puszczam dziecko do przedszkola...na początku była to masakra (jakies pol roku czyli troszkę dlugo), potem juz było lepiej. Nie mówie ze szlam w ogole na luzie bo bym skłamała ale teraz juz jest w miarę ok bo znam drogę na pamięć i jestem do niej przyzwyczajona. Bezeluszku no tak trafilam zle ale to najblizszy psycholog u mnie a dalej sie boje...poszlabym tez do psychiatry po tabsy no ale ja nie mam mozliwosci ich zazywac poniewaz nie ma kto mi sie dzieckiem zajac w razie W

Magdzik moje dziekco chodiz do rpzedszkola ale ja go musze zaprowadzac bo nikt z amnie tego nie zrobi a boje sie ze nie bede dawala rady. W domu mi lepiej niz jak mam wyjsc wiec nie dalabym rady w ogole prowadzic jej do przedszkola. Magdzik a ta wizyta domowa to pewnie nie na NFZ?... nie slyszalam o takim czyms a nie stac mnie dac 100 czy 150:(

ANDZIUNIA ja też strasznie sie boje burz;/ Leki odstawiam za niecałe 3 miesiące zobaczymy jak to bedzie bez nich ;/ ale jestem dobrj myśli MAGDA panieńskie kródko będzie trwać bo mamy wszystkie małe dzieci a wiec długo nie poszalejemy ;/ JUZIA nie posiadam gg ale zapraszam na fb albo nk wcześniej lik podałam :) SAMOTNA nie ma się czego bać to w naszej głowie wszystko siedzi niestety ;/

Magdzik moje dziekco chodiz do rpzedszkola ale ja go musze zaprowadzac bo nikt z amnie tego nie zrobi a boje sie ze nie bede dawala rady. W domu mi lepiej niz jak mam wyjsc wiec nie dalabym rady w ogole prowadzic jej do przedszkola. Magdzik a ta wizyta domowa to pewnie nie na NFZ?... nie slyszalam o takim czyms a nie stac mnie dac 100 czy 150:(

Samotna rozumiem cię:(( wiesz koleżanka z innego fora, ma dwójkę dzieci i tez wszystko musi sama robić i będzie od września brać te leki , będzie zaczynac leki od takiej dawki że nie ma szans na jakieś cuda, bo kazał jej brac ćwiartkę tabletki, a potem pół po tygodniu, ja brałam dwa dni pół a potem całą i miałam cuda, często psychiatrzy bardzo do nas mamusiek się dostosowują gdy sięim powie że jest się samemu, przestraszonemu i musisz być nachodzi cały czas, ja miałąm bez antylekowych ale ci do brali z, nei odczówali zbyt tego. jak byś kiedyś się zdecydowała to pisz, napewno dostaniesz tu wsparcie, ja dostałąm od dziewczyn takie njeisamowite wsparcie w tych trudnych dniach że było mi łatwiej podtrzymać tą decyzję. nie wiem czy na nfz są psycholodzy którzy dojeżdżają ale warto się zapytać bo w ich fachu powinno to być raczej normalne. z jakiego miasta jesteś?

Magdzik no ja kiedys jak wybralam sie do psychiatry to bralam od razu cala tabletke. Nie wiem czy ten lekarz nie zdawal sobie z tego sprawy jak to dziala czy co......nawet nie zapisal mi nic przeciwlekowego:( zrazilam sie, poza tym cisnienie mi rosło a na tym punkcie mam bzika bo czesto mam te uderzenia:( no zobacze jeszcze jak so ie dam rade jeszcze bez to jakos pociagne ten krzyż tyle że niestety juz na zycie towarzyskie nie ma szans:( Magdzik a Ty tez sama jestes ? bo tak doczytalam ze rok wczesniej z mężem się rozstałaś...