Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czytajaca forum

Lilianko, a jak długo jesteś zdrowa dzięki magnezowi i innym tego typu mieszankom witaminowym? Chyba miesiąc z tego co kojarzę. Jak będziesz zdrowa rok czy dwa bez jakichkolwiek nawrotów nerwicy to sie odezwij, wtedy uwierzę że czynia cuda. W nerwicy zdarząją sie miesieczne a nawet i dłuższe przerwy i to bez ziółek. Mam wrażęnie że próbujesz sama siebie oszukać zę jesteś już super zdrowa i do konca wyleczona. Czas pokaże, ale upadek po takim stanie euforii i tymczasowym cofnięciu choroby jest podójnie bolesny czego tobie nie życzę. Wiem z własnego doswiadczenia i nie tylko. Mniej pychy i hardości a więcej życzliwości i szacunku wtedy wszystkim wyjdzie taka postawa na dobre, Tobie też.

Gość Lilianna

No więc napiszę jeszcze ten raz.. ANDZIUNIU- pieniądze i wykształcenie, obczyzna mówisz. Czyli to właśnie wywnioskowałaś z moich postów - widzisz w taki sposób można też dowiedzieć sie czegoś o samej sobie. Tym postem pokazałaś nie tylko jak dobrą masz pamięć wobec osob które od czasu do czasu wymądrzaja sie na forum (ja), ale że chyba musisz też miec jakieś powazne kompleksy. Polecam jeszcze raz powrót do mojego posta o zawisci - dodałam tam wyraźnie, że odnoszę to do tego że akurat moje własne sposoby działają i chciałam się tym podzielić z innymi!! - co spotkało się z wielkim oburzeniem. Mam prawo wyciagać tez własne wnioski. A wstydzę się niektórych polskich cech a nie polskości w ogóle - czytaj ze zrozumieniem a nie dopatruj się tego co chcesz koniecznie zobaczyć. Do CZYTAJACEJ FORUM - chyba nawet nie powinnam tego komentować jakoś specjalnie.. ale nie umiem inaczej. Skad wiesz ile razy przechodziłam w to w kółko. I właśnie dziewczyny to jestescie prawdziwe Wy. Umiecie i lubicie komus dowalić :) Druga się znalazła nagle, która wie wszystko o wszystkim :) Nie martw się, upadałam juz tyle razy, że umiem coraz lepiej wstawać i dziekuję za pocieszenie że mi będzie na pewno jeszcze gorzej - dam sobie radę bo tym razem wiem, że jest inaczej. Ale ani Ty ani żadna inna z Was nie chce się dowiedzieć dlaczego. Może odpowiedz na Wasze pytania dlaczego z tego nie wychodzicie tkwi poprostu w goryczy i żalu jaki w sobie macie. Gratuluję wpisu koleżanko.

Lilianna duzo masz racji w tym co napisalas. Powiem ci jednak jedno, ludzie ktorym udalo sie okielznac nerwice unikaja for bo ich rady sa atakowane prawie zawsze, dla wlasnego dobra lepiej nie pomagac a czas ten poswiecic na wlasne doszkalanie swojej osoby i psychicznie i fizycznie. Zycze ci owocnej pracy bo wiem ze warto.

Gość Lilianna

ELFIN - dziewczyno/chłopaku :) gdzie Ty byłaś/łeś cały czas. :) Ja właśnie wierzę, że jednak są tacy ludzie jak Ty, chociaż zbyt rzadko sie ich spotyka, może dlatego że w większości zostali zakrzyczani przez te wszystkie porządne i grzeczne na swój sposób koleżanki.. Dzięki za radę, prawdopodobnie skorzystam. Miałam jednak potrzebę podzielenia się swoimi odkryciami, których efekty pierwszy raz w życiu dostrzegam na prawdę. Generalnie jednak wolę trzymać z facetami i tylko niektórymi dziewczynami, bo tych ostatnich coraz mniej rozumiem. Macie racje dziweczyny - to nie suplementy - to coś o wiele wiecej.. ale z takim nastawieniem nie zrozumiecie tego. GRACJO - nie prowokuj - chyba że właśnie celowo to robisz.. Oczywiście że będziesz tu dalej pisywać. Chodzi Ci tylko o to żeby teraz odezwał się tłum glosów proszących Cie o to abyś została na tym forum. Jesteście takie przewidywalne

GRACJA A a ty mnie kochana nie denerwuj niedługo wszystko wróci do normy :) normalnie się z was naśmiałam kobiet dorosłe jesteśmy a jak dzieci sie zachowujecie dajcie już se luzu nie obrażajcie sie bo to nie ma sensu gracja dobrze napisała że fajnie było jak był spokój tutaj a teraz co sie dzieje kto chce niech sie żali a jak komus się to nie podoba niech sie nie odzywa na ten temat i problem z głowy

Gość samotnawtymwsz

Witajcie dziewczynki:) Najlepszym sposobem na spokój jst ignorowanie. Ja tak zazwyczaj robie bo po co wdawać się w niepotrzebne dyskusje. Tylko jeszcze jedno zdanko..... Lilianno cieszę się, że masz swoje sposoby, że ci dobrze ale nikomu po prostu nie narzucaj swojego zdania. Podzieliłaś się swoją wiedzą i bardzo dobrze, Ci co będą chcieli, skorzystają ....nie musisz na nikogo naskakiwać za to jak się zachowuje i co robi i że niekoneicznei chce sie do twoich porad dostosować. Każdy walczy na swój sposob i widocznie jest nam to potrzebne bo inaczej żadna by tu nie pisała. To na tyle w tym temacie ... Co u Was kobietki poza tym całym zamieszaniem?? Słyszałam , ze 12 marca ma byc 17 stopni..tylko gdzie hehehe

Gość Andziunia

Bezeluszku tak szczerze,to w dłuższych włosach wyglądałaś zdecydowanie lepiej.Teraz trochę wyglądasz jak taki kurczaczek,ale nie bój żaby włosy odrosną i w lecie wrócisz do starej fryzki. Co do temp. to faktycznie od przyszłego tygodnia ma być cieplej - wiosna w końcu się zbliża dużymi krokami.

Chryste Panie co tu się dzieje:) Dziewczyny tak sobie skrupulatnie poczytałam te wszystkie wasze posty i jestem zdania,że może powinnyście przeczytać raz jeszcze od początku:) Nie zauważyłam żeby Liliana napisała coś nie w tonie lub coś co narzuca jej zdanie. Czasem warto przeczytać coś 5 razy i wyciągnąć wnioski tylko dla siebie:) Możemy pisać co chcemy, radzić co umiemy, pomagać w czym chcemy, wyrzucać z siebie wszystko. Po to jest to forum. Każda część informacji jaką tutaj przeczytamy możemy przyjąć lub wypuścić z wiadomości i właśnie radzę ( w sensie : każdy może ale nie musi chcieć) tak zrobić :) A ja mam dzisiaj niezły dzień i walczę dalejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:)

Hej Kobitki!!! Widzę że zawrzało tutaj że hej!!!!!!!!!ja nie wypowiadam się,bo moje zdanie jest takie jak Wasze,owszem nie mozna narzekać cały czas,bo i nieraz jak w moim przypadku sama ze sobą nie moge wytrzymać i siebie słuchać,ale dlatego tez między innymi wkręciłam sie w to forum,wiem że wysłuchacie,każda coś dopowie,poradzi i super. Ja chce wierzyć że wyjde z tej choroby,ale jak daje ona o sobie znać codziennie to nieraz jest cięzko przestawić sobie mózgownice,wiecie o czym mowa. Ja obecnie chora,moja córcia też,do lekarza idziemy na wieczorną wizyte,tak tu jest jak sie chce do polskiego lekarza,bo ztutejszymi nie mogę się dogadać,zresztą pisałam że najczęściej to oni tu gadają nic się nie dzieje i paracetamol,i wypad do domu. Dobra moze trochę optymizmu,u mnie za moim zagranicznym oknem,hahahahahah,świeci słońce niebo bez jednej chmurki,czego i Wam zycze w tym dniu!!!Zresztą w PL niedługo wiosna,a ta w PL a ta tu to niema porównania.Trzymajcie się,ja chyba jakos dociagne do wieczora.narka!!!!!!!!

Gość Lilianna

Zapraszam osoby, które potrafia lub chciałyby z innej perspektywy spojrzeć na swój problem, na nowy wątek pod adresem: http://forum.kardiolo.pl/temat13521.htm pt Nerwica - Przygoda Mojego Życia ELFIN, LENCIA - dołączcie się jesli macie ochotę :) Bardzo zależy mi na osobach, które mają otwarte umysły, nie są do bólu pokorne ale właśnie pomimo problemów starają się hardo stąpać po ziemi ( te ostatnie określenia zaczerpnęłam z forum *mamy z nerwicą* - a które miały stanowić przestroge dla mnie za moją niepokorność i wywyższanie się :) Swoją drogą uniąanie się i nadmierna skromność niegdzie mnie w zyciu jeszcze nie zaprowadziły :) Zapraszam

Hej dziewuszki :) Ja sie dzis czuje bardzo dobrze,słonko swieci pogoda na plusie a zyc sie chce jeszcze zeby tylko ten snieg po bokach stopniał było by juz calkiem ok :)))) Andziuna nie rób tego :((( az mi łzy popłyneły jak to przeczytałam pozegnała sie z nami jak by na zawszee a ja tego nie chce :((((( będe płakac za Tobą :(((( Nelyy a skąd jestes jak mozna wiedziec??? bo mamy duzo ze soba wspólnego tez mieszkam za graniacą,tak samo mam barierę językową i tez sie nie leczę bo nie mam tu jak :( iii to samo co Ty paniecznie boję sie brac jakichkolwiek leków :( Ja mieszkam w Norwegi :) Pozdrawiam Was cieplutko kochane :)

Gość Magdzik23

Dziewczyny, co toza hurahan przebiegł, słuchajcie, ja nawet nie czytałam dalszej części bo same negatywy, ja czytając wypowiedź liliany i zaraz wasze, to wyglądało jakbyście broniły nerwicy, jak swojego dziecka, Liliana ma bardzo dużo racji w tym co pisze bardzo dużo, Madziu kochana sprawdź tężyczkę utajoną, bardzo dużo kobiet to ma i ma nerwicowe objawy a okazuje się że to tężyczka. Ze mną całkiem nieźle, biorę leki, i powiem wam że mnie lekarz mój opierdziela ze badań nie robię, i mimo brania witamin trzeba sprawdzać czy cos się nie zmieniło nagle, szukać , ćwiczyć ze swoim charakterem nawet, uwierzyć w siebie, ja tyle dziewczyny rzeczy teraz robię, że gdyby nie to choróbsko poszłabym inną drogą, ona mnie ukierunkowała, czuję pod nogami dobrą drogę, czuję to i pisząc to odczuwał napływ energii!!! dziś 4 godziny jeździłam po mieście i sprawy załatwiałam:) Andziunia kochana ja sobie nawet nie wyobrażam by ciebie tu nie było!!! poza tym jak jesteś gotowa na leki to spróbuj, ja bylam w tej samej sytuacji co, ty, ja specjalnie zakupy robiłam tylko na jedne dzień by mieć powod wyjść znow następnego i tak rpoiblam ale nie pomagało to, wiec teraz jest o niebo lepiej mimo zejeszcze mnie objawy męczą śnią mi się ostatnio morderstwa, ze ciagle ktoś probuje mnie zabic, albo skrzywdzić bliskich, i placze przez sen bo mi rodzice mówią, nie wiem skąd to i co to oznacza. zaczelam ostatni semestr, ćwiczenia, odchudzanko:) jest naprawdę super!!! macie prawo pisać co chcecie, ale musicie też być pokorne i umiec przyjąć kto ma o tym jakie zdanie. nie atakujcie liliany bo ona dobre rady daje,nie ma co się klocic, bylam już na forum gdzie się równo jechalo, po co? miłego wieczorku dziewczyny, nie trzymajcie zlosci w sobie. gracjo płacz jest czasem bardzo dobrym rozwiązaniem, pozdrawiam cię i napisz mi maila ,co tam u ciebie się dzieje:*

Gość Magdzik23

Liliano gracji o coś innego chodzi, my obie jesteśmy z innego forum gdzie się skumplowałyśmy i zbliżyłyśmy i była tak kobieta która jechała równo po wszystkich , jazdy były równe, naprawdę, każdy kto pomagał by zły, każdy kto się dobrze czuł, to był chory i miał się w czoło pukać a ktoś kto miał grypę jest leniwcem bo mu się robić nie chce, i ja odeszłam z niego przez kłótnie które mnie z energii wyczerpywały, kobeita gadała jedno, potem zaprzeczala sobie samej, i mamy po prostu uraz do kłótni tu, ogólnie kłótni, więc wyluzujcie dziewczyny, Liliana brakuje takich osób które z innym poedjesciem tu wejdą, musicie dziewczyny wierzyc w siebie, i probowac, wiecie, gdy się chodzi na grupowe spotkania z nerwicowcami to po to by poznawać swoje metody by pomoc sobie, Liliana to wniosła, metode która wam pomogla, i mimo ze tak zostało to odebrane to licza się intencje. odposcie, i niech harmonia wróci

Hejka :) Ela u nas słoneczkoo świecii az miło w domu tak jasniutkoo i cipelutkoo :)))) do Was tej zajrzy juz jutro koniec lutego jupiiii wiosna tuz tuż :) Magdzik Ja mam akurat takie same zdanie jak Ty co do Lilianny chciała dobrze wszyło zle trudno.......:(((( Ciesze sie bardzo że u Ciebie fajowo Madziu :))))) Samotna jak u Ciebie ??? A Andziunia musi wrócic zaciagnę ją tu za uszy hihihi :) Bezeluszku co do fryzury mialam to samo w pazdzierniku fryzjerka mnie tak opitoliła ze wygladałam jak kura oskubana przeryczałam 2 dni bo mialam upatrzaona fryzurkę i do tej pory zapuszczam włosy i mam nadzieje ze do maja mi na tyle odrosna ze mi sie uda obciąc tak jak chcę :) także włoski odrosną spoko :))))

Hello Dziewczyny!!!!U mnie pogoda też juz się popsuła,a jeszcze wczoraj słoneczko było. Tyta,ja mieszkam w IRLANDII,gdzie jak nie leje to wieje jak ja to mówie,hahahaha!!! Co do języka to własnie wczoraj musiałabym to przechodzić,to dukanie,bo do lekarza musiałysmy pójśc z córcią,ale wybrałam polskiego i bez problemu.obie się załatwiłyśmy jakis wirus sięprzpałętał i kaszlemy obydwie na całego a najgorsze że to suchy kaszel,i zadusić się idzie!!! Wogóle odkąd tutaj przyjechaliśmy to mała bardzo często mi choruje,najdłuższą przerwe w nie chorowaniu miała zaledwie 2msc,i znowu na nowo. A jak u Ciebie TYTA ,z chorubskami,wogóle szybka się zaklimatyzowałaś w obcym państwie?jak se radzisz? bo u mnie początki były nieciekawe.teraz dopiero jakoś sobie radze. Tyta chętnie poczytam o twoich doświadczeniach,pisz ile wlezie.........A co u pozostałych Mamusiek pozdrawiam!!!