Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość samotnawtymwsz

Jeny ja nawet nie mam kiedy wyleżeć choroby:(( Czuję sie okropnie zle ale o dziwo moje serce od wczoraj nie dalo o sobie znać, no ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca... .......................ale za to wczoraj musialam uciekac ze sklepu bo mi sie słabo zrobiło:/

Gość samotnawtymwsz

Zelko ja skurcze mam caly rok wiec nie ma tu zadnej zaleznosci..... Bezeluszku to moze wlasnie zle zrobilas ze przestalas wtedy cwiczyc, moze bys ja w ten sposob szybciej pokonała..no ale gdyby babka była chłopem... hehee Dobrze, ze teraz cwiczysz, ja mialam zaczac wczoraj ale padlam szybko wieczorkiem

Dzień dobry :) Zelus on zadowolony ze ja taka napalona hihih.... ojjj nózki dzisiaj bola tzn biodra bardziej i troszke czuje pupe po tych ćwiczeniach dzisiaj tez trzeba ją troche na pompować hahaha ...... Samotna wyzdrowiejesz tez pocwiczysz zobaczysz fakt ciezko jest sie do tego zabrac ale jak juz sie wezmiesz to leci, ja wczoraj nie mialam na nic sil nie mialam mocy w nogach dziwne takie to było ale pocwiczylam i wesz ze nabralam energii i lepeij sie poczulam rozruszalam sie i odrazu czlowiek rześki :) Magdzikk biduklooo o tej porze nie spalas?? moze faktycznie to przez antybiotyki a dzisiaj jal juz dobrze? Bezeluszku a Ciebie cos dzisiaj boli po cwiczeniach ?? Ty to wogóle strong menka jestes drzewo przewalasz potem cwiczenia wow skad tyle tych sił bierzesz ???

Witajcie kochane ja niedawno skończyłam ćwiczyc ale jestem zmęczona na szczęście po wczorajszym nie mam zakwasów zobaczymy jak będzie jutro :P SAMOTNA ja wtedy jak mnie ta małpa dopadła po jednym ćwiczeni nie mogłam sie podnieść tak mi się kreciło i po ścianach chodziłam dlatego zrezygnowałam ;/ ale teraz się nie dam :P a więc zacznij od dzisiaj popatrz sobie na tą babkę i sobie pomyśl że niedługo ty tak będziesz wygladać :) TYTUŚ fakt siłacz ze mnie ale nie całkiem mój tata sie ostatnio śmiał że nie mam siły drzwi w samochodzie dobrze zamknąć he he :P ale ja zawsze byłam przyzwyczajona do wożenia drzewa czy kopania ogródka

Bezeluszku Ja tez wlasnie skonczylam cwiczyc hahah dzisiaj bardziej bolało ale wytrwalam bo chce miec taka pupe jak ona uffff doslownie ma zajebista heheh Ja dzisiaj tez duzo zrobilam posprzatalam na blysk w chacie pachnąco i lsni zobaczymy na jak długo, w szafach po ukladalam ciuchy, swoje i dziciaczków, jak wysypalm to na kupe w pokoju poł przyczepy by sie na zbierało a ja wiecznie nie mam w czym chodzic ale to chyba charakterystyczna cecha kazdej kobiety co nie kobietki:) dwa prania, kuzwa z 7 razy z psem, po małego do szkoły ok 2 km w jedna strone i teraz sumie moge powiedziec ze odsapłam i moge sobie posiedziec uhhhh .............. a tu taka cisza ze szok!!!! Piszcie laseczki co u Was!!!!!

Gość Magdzik23

Samotna w tym wszystkim, ja też nie miałam nigdy czasu wyleżeć choroby, naprawdę, ale teraz jak już dbam o zdrowie, to mnie już tydzień trzyma. Pewnie ci szybciej minie niż mi:/ ja zawsze wszędzie latałam jak chora i max 3 dni choroby, a teraz to , wygrzana w domku i tydzień czasu:/ bezsensu.

Gość Andziunia

Witajcie ! Bezeluszku no,faktycznie skąd Ty siłę na to bierzesz ? Ja jak podziobię motyką na działce,to padam na ryj,a o przekopaniu działku nie ma mowy-zdechłabym tam i trzeba by mnie było ciągnąć-szacun koleżanko,szacun. Zelka znam to,jak facet z byle pierdoły robi wieeelkie halo,bo go głowa boli,czy katarek z noska cieknie,ale ponoć to ja jestem zrzędliwa jak jestem chora. Magdzik,kurde jak dawno do nas nie zaglądałaś.Ciesze się,że wszystko pozaliczane-jesteś wieeelka !! Choroba się nie martw,taka pora roku.Może faktycznie po tym antybiotyku taki skutek uboczny w postaci rozszerzonych źrenic.Nie znam się na tym.Natomiast wiem,że antybiotyk osłabia.Ja wtedy padam na ryj.Pamiętam jak wzięłam chyba 6 pod rząd-takich mamy mądrych lekarzy u nas,że leczyli szlag wie co a potem operacja była.Uszka do góry a w razie czego zawsze możesz zapytać lekarza czy te źrenice to normalka.Zadzwoń i zapytaj,tak najlepiej. Tytuś-Ciebie tez podziwiam,że dajecie z mężulkiem tak czadu.Ja niestety juz chyba za stara jestem na takie codzienne wojaże. Co do ćwiczeń,to ja na razie wymiękam-krew mnie zalała i muszę odczekać parę dni.Przez dwa tygodnie bolał mnie brzuch tak jak na okres.Ból był do wytrzymania,czasami w ogóle nie bolało aż z niedzieli na poniedziałek myślałam,że zdechnę.Noc nieprzespana,ja w szoku,bo nie wiem co sie dzieje a bolało jak diabli.Rano wstaję a tu proszę-okres zawitał.Jaśnie pan spóźnił sie o 2 tygodnie.Jest tak obfity,że co chwilkę latam i się kąpię.Wy też tak macie ? Ja rzadko bo rzadko,ale czasami sie zdarza,że jest aż tak obfity.Zazdroszczę kobietom,które maja 3-4 dni i koniec,ja się męczę 5-6 dni. Od wczoraj siedzę sama-przejebana sprawa.Nie ma do kogo dzioba otworzyć.Samotna Ty pisałaś,że chciałabyś taki spokój-ja też chciałam i mam i powiem Ci,że samotność to najgorsza rzecz.Nie mam na myśli tu partnera,tylko żeby był ktokolwiek.Wieczorami dzwonię do rodziny,pobajeruję trochę i może zleci te pare dni.We czwartek ferajna wraca.Jak ja żałuję,że nie mam więcej dzieci.Jedno to zdecydowanie ma mało.Tak więc kochane babeczki,jak któraś ma jedno to działajcie kolejne,bo jedynak ma przewalone.Ja tez jedynaczka,moje dziecko tez samo-jak przychodzi taki okres ja ja mam teraz,to nie ma do kogo słowa przemówić.Mnie zostały koty,ale jeden na laskach siedzi a druga jak na sraczkę lata tam i z powrotem.Tylko sprzatać muszę za wariatką. Miłego popołudnia Wam życzę !

Gość Magdzik23

Tyta dajesz czadu normalnie, !!!! ja się roztyłam, mam wielki tyłek jeszcze trzeba go ujędrnić;) ale nie mam czasu bo chora. od marca zacznę porządny trening a w sobotę jak nie będę słaba przez te tabletki to pierwszy raz od 2 lat idę na balety z kobitkami do klubu:DDD nie wiem w co się ubrać, bo nic na mnie nie pasuje przez ten tłuszcz:))) Andziunia zrób coś fajnego w domu jak masz spokój. ja tez teraz miałam spokój i czułam się fantastycznie, odpoczęłam

MAGDZIK23 aż zazdroszcze ze idziesz na zabawę jak ja bym sobie gdzieś poszła ANDZIUNIA dzięki ja mam chyba tyle wigoru jak w wojsku byłam tak nas tam tempili że szok kochana ja mam długo okres aż 7 dni i to zdarza mi się tak że skonczy sie mam dwa dni spokoju a potem jeszcze z dzien czy dwa plamię masakra jakaś ale ja zawsze tak miałam ;/ TYTUS właśnie mnie jej dupa mobilizuje ha ha ale mój by miał co macać :P dorobie się takiej ... chyba :P

Tytuś....wybacz za styl pisania...w skrócie bo nie mam siły... luzny stolec...bóle brzucha..potem drugi luzny stolec i znowu ból brzucha. Siedziałam na kompie i nagle poczułam się senna..słaba bolały mnie łydki..zeszłam zmierzyc cisnienie a tam tętno spadało i aparat pokazywał error....ostatkiem sił zadzwoniłam po rodzine oni po pogotowie...w szpitalu ogólne badania i nic generalnie nie wiedza. Badania były bardzo podstawowe...chciał mnie jeden lekarz zostawic, ja nie chciałam. Kazala mi pani doktor leczyc sie psychiatrycznie...

Gość Andziunia

Ela jak nabierzesz sił,to napisz dlaczego tak pani doktor stwierdziła. Mnie jak słabo się robi,to zawsze też w łydkach to czuję.Tylko,że mnie łydki robią się jak kołki i w klacie ściska,w ustach sucho i takie tam.Może biegunka wypłukała elektrolity i osłabłaś a może ciśnienie faktycznie spadło.Dzisiaj tak pogoda wariuje,że szok.Nie ma normalnych zim,lato tak samo albo wypierdzieli 4o stopni i sauna,albo w kurtkach trzeba chodzić.Dzisiaj u nas karetka za karetka jeździ więc coś jest na rzeczy.Trzymaj się laska,będzie dobrze.

Gość Magdzik23

Elunia wybierz się do neurologa, niech on cię zbada , może ci po prostu magnezu brakuje albo potasu. nerwica, nerwicą ale trzeba czasem zrobić badania kontrolne. ja dziś już nie biorę antybiotyku, nie ma opcji, tak się źle po nim czułam ze masakra.

Gość samotnawtymwsz

Witajcie dziewczynki!! Andziuniu moja droga, nic nie stoi na przeszkodzie bys miala kolejnego potomka. Moja kolezanka rodzila w wieku 37 lat:D Ma boskiego synusia, ktory tylko za mna wygląda zza wózka hihii Czwartek Andziu juz jutro, dzis przetrwasz i jutro bedziesz sie cieszyla swoimi bliskimi:D Magdzik super, ze wszytsko pozdawalas, dałaś radę a to bardzo bardzo wiele jak na nas nerwicowców!! Powinnas byc z siebie ogromnie dumna bo my z Ciebie jestesmy:D Ja zaczynam od marca kurs az sie boję!!! ale muszę , nie mogę uciekać!! Od wczoraj odkad sie dowiedzialam to chodze juz zestresowana echhhh

Gość samotnawtymwsz

Elu mi tez czasem pokazuje error ale to wtedy gdy napompuje za malo powietrza a cisnieniie jest wyzsze lub rosnie w trakcie mierzenia ze stresu. Mi sie wydaje ze masz jelitowke, Ja jak mialam to tez brzuch bolal, biegunka byla, bylam oslabiona, do tego weszla Ci panika i gotowe. Mi sie teraz poca rece i strasznie slabo sie czuje choc obloznie chora nie jestem ale nerwica powoduje to iz sie czlek gorzej czuje niz powinien. Od wczoraj tak od od ok 18 leze w lozku i sie kuruje bo latajac zmaiast lepiej to gorzej sie czulam i niestety dzis juz caly dzien sobie poleze bo jutro mamy rehabilitacje i msze zalatwiac pewne sprawy zwiazane z kursem

Gość samotnawtymwsz

Zelko i o dziwo w chorobie moje serce jakos lepiej pracuje, odczuje minimalnie , leciutko jakis przeskok (pewnie gdybym nie byla nerwicowcem i gdybym sie nie skupiala na sercu to po prostu nie zauwazylabym tego w ogole) ale to tak raz gora dwa na dzien. Po dziecko chodzilam do przedszkola i nie mialam ciagu tych skurczy az jestem w szoku!!! no ale teraz kurs bedzie to kto wie

Gość Andziunia

Samotna ja dzisiaj tez miałam z rańca jakieś dziwne słabości i panika.Nogi zaczęły drętwieć,panika się pojawiła,ale potem przeszło.Pomyślałam,że nie będe się nad soba użalać i przeszło.Potem wpadła ciotka,bajer postukałam i jest ok.Wprawdzie do wieczora daleko,ale puki co jest ok.Moim zdaniem ciśnienie wariuje i dlatego.

Gość samotnawtymwsz

Andziuniu to chyba z tego leżenia, leże i ogladam filmy, dawno takiego dnia nie miałam bo nie bylam chora na tyle by lezec w lozku (oczywiscie za czasow nerwicy). Poza tym u mnie jak juz dopadna mnie slabosci to czuje sie zle dlugo bo sie wsluchuje i czesto probuje panika sie znowu do mnie dobrac.

Wczoraj w szpitalu ciągle ktoś przyjezdzał...z ciśnieniem i bólami w klacie przewaznie...tez mam odczucie, ze coś wisi w powietrzu... Samotna kochana tylko, ze ja już miałam takie jazdy tydzień temu...na jelitówkę to mi nie wyglądało... nie wymiotowałam..biegunki do wody też nie miałam... Siedziałam sobie wczoraj chciałam poczytać co piszecie i nagle poczułam, ze chce mi się spać.. i te łydki mnie darły..zeszłąm, więc na dół zmierzyć ciśńieniomierzem ( mam elektroniczny naramienny) i bach widzę, ze puls tętno idzie w górę i spada i za chwilkę errorr..no to mnie pewnie dobiło macie rację.., a byłam sama w domu.. Muszę jednak pochwalić panią z pogotowia na lini...nawet na chwilę nie odłozyła słuchawki..rozmawiała ze mną, pocieszała, wyciszała.. Panowie ratownicy też byli bardzo ok... w szpitalu już niemili... Wiecie co dziewczyny dzisiaj płakałam , ze boję się, ze mi moze znowu spaść...itd... generalnie kobietki pozegnałam się wczoraj ze wszystkimi dzwoniłam...mama moja tak płakała..jejku tak mi ich szkoda...:( co ja im wyprawiam:((( Często myślę, ze jestem chora na coś tylko nie wiem na co..i nie umiem sobie pomóc...:(((