Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Samotna ja to tak bardzo Cię rozumiem:)... Gracja, a jak się pozbyłaś tych dodatkowych? Ja się bardzo staram myśleć pozytywnie itd. , ale czasem już człowiek nie daje rady.. My po prostu przez tą nerwicę odczuwamy wszystko inaczej tzn.mocniej niż zdorwy człowiek! Każde ukłucie itd na nas działa ze zdwojoną siłą.., a jak już coś bardziej boli to odrazu umieramy.. Ja na początku jedziłam na sor..po kilku wypisach w karcie:nerwica wegetatywna dałam sobie spokoj. JEsteśmy bardzo wrażliwymi istotami..Ja przynajmniej taka jestem..ta nerwica była w kazdej z nas tylko czekała na odpowiedni czas, żeby się uaktywnić.. Tak było i ze mną.. Gdzieś tam to wszystko pochodzi z dzieciństwa...niestety.. Mnie ostatnio rozbawia jako jedyna do łez Pani Basia na youtube i Wam kochaniutkie polecam ją pooglądać! Zajebista babeczka-ona na pewno nie ma nerwicy i lęków..;) Czuję, że szybko by mnie uzdrowiła;p

Gość samotnawtymwsz

Jesli chdozi o karetki to ja raz wzywalam ale i tka nie rpzyjechali bo akurat wtedy byl spory wypadek w kopalni i byly potrzebne karetki, mialam na szczescie leki an serce i hydro, podal mi dawke i jesli nie minie to mam zadzwonic, naszczesxcie minelo uff i ja podobniez jak Magdzia nie zadzwonie po pogotowie (to byl jeden jedyny raz gdy nei wiedzialam ze to nerwica do konca i naprawde bylo zle i to od tych tabletek co zaczelam brac) bo teraz juz wiem ze to nerwica i ze to minie a straszny strach rpzed szpitalem i nawet lekarzami skutecznie mnie od tego odwiedzie haha. Tyta masz racje i nie masz za co przepraszac!! Tyle z eja w sumie juz nie ma poki co innych objawow procz serca no i czasem tego dziwnego wzroku no i nie pomijam wewnetrznego leku ktory da sie zniesc

Mi lekarz kardiolog dała jeieś leki na serce i mi one pomogły,pewnie ze mam jeszcze te skurcze ale już nie takie i da się je olewac,ale wam współczuję bo wiem ile one człowiekowi stresu dają.no chyba ze mam coś załatwiac albo gdzies isc to mam skurcze i serce wali jak szalone ale to tez da się wytrzymac.jejku chwile miałam spokój ale moja głowa dziś na pogodę tak swiruję.no trudno przejdzie wkońcu samo,nie ma co się przejmowac bo i tak bedzie co ma być.

I nastała ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.ja tak dziś się nazaliłam na to moje samopoczucie ale wpis tytki dał mi do myślenia i wziełam się za robotę bo po co mysleć o bolącym łbie????wzielam się za prasowanie ,wyprasowałam forany i zasłonki i pozmieniałam,teraz jeszcze pościele poprzebierałam też wyprasowałam i będzie swieżutko i miło na noc.nawet o głowie zapomniałam.teraz jeszcze kapiel i masaż jeśli sie mężuś oczywiscie zgodzi hihihi ale już moja w tym głowa zeby się zgodził tak ze milego wieczorku wam życzę i spokojnej nocki i juz zmykam.

No i masz babo placek,Tytus ja nie napisalam tego w zlej wierze i nie masz za co przepraszac,potrzebne nam sa takie osoby,ktore nas do pionu postawia:)Jesli to zle zabrzmialo to przepraszam.No i wlasnie to jest jedna z sytuacji kiedy mnie jest potem glupio i sie stresuje,bo zrobilam,napisalam,cos co zostalo inaczej odczytane,a ja nie mialam niczego zlego na mysli. Fakt,Samotna,Ty masz te problemy z sercem,ja te ciagle uczucie bujania,nawet nie uczucie, ja chodze jak pijana,a nogi mi wykreca,ciezko na to nie reagowac,ale probujemy z tym zyc i to jest plus. Milego wieczorku.

MAGDA79 kup sobie może coś na zawroty głowy ja mam takie tabletki sa bez recepty i są dobre TYTUŚ dziś powtórki nie bedzie bo pojechał wróci w sobote :P i kochana popieram Cię w tym co piszesz inni mają gorzej zamiast sie użalac powiinniśmy pisac o naszych postępach ja czuję się świetnie czasem rece latają ale jest super :P ANDZIUNIA tu masz link do zumby ja ja ćwicze :P http://www.youtube.com/watch?v=PGFUv9nyp0c ZELKA ja bardzo dużo gram w sumie to już tyle nagród wygrałam że szok :)

Gość Andziunia

Dziewczynki co do erki,to jest to ostateczność,ale zawsze jak jest cos nie tak,to pojawia sie u mnie myśl-czy to już dziś ? Czy za chwilę znajdę się po drugiej stronie? Wiem,że to głupie,ale ja taki typ człowieka i tego nie zmienię. Tytuś co do Twojego wpisu,to masz rację,ale nie zawsze tak sie da olać wszystko w momencie jak przychodzi tak i trzyma dość długo.Jeżeli coś trwa chwilę-dwie to tak,ale jak nie raz trzyma pól godziny,godzinę to przynajmniej ja nie potrafię myśleć o niczym innym,tylko -kiedy to sie skończy. Nie wiem jak inni,ale ja wolę zwalac wszystko na nerwicę,bo mi tak łatwiej.Przedtem wymyślałam setki chorób.Może nie tak do końca wymyślałam,ale zastanawiałam się jak coś zabolało,czy to aby nie rak,srak czy pierdak.Teraz pierwsza myśl-spoko Andzia,to tylko franca,zaraz Ci przejdzie i jakoś przechodzi. Bezeluszku dzięki za link,ale to nie moja zumba :( Tyta mi też podpowiedziała,ale to też nie to-ale dzięki dziewczynki.Tamte ćwiczenia były takie dla mnie-dla grubasa a te za szybkie tempo maja i ledwo zipię po 5 minutach. Walnęłam sobie dzisiaj 10 minutowe ćwiczenia i 5km na rowerku przejechałam i wszystko mi przeszło.Ciśnienie się pewnie podniosło i jest ok.Najpierw 3 km zaliczyłam,potem jeszcze 2 i jakies tam kalorie spaliłam. U mnie kolejna noc,gdzie ide spać po północy.Sama nie wiem czemu tak jest-dziwny człowiek ze mnie,ale cóż,żyć trzeba. Słodkich snów :*****

Hej wszystkim:) Jestem totalnie nie wyspana, męczyłam się do 1 w nocy...kurde ja taki śpioch i tak długo zasnąć nie mogłam;/ Tytuś ja Ci kiedyś napisałam że ktoś ma po prostu gorszy dzień a dla nas taki dzień oznacza panikę i wpatrywanie się w siebie co napędza objawy i tak w kółko:) wczoraj strój wypożyczyłam mały dziś hula na balu:) teraz jadę z siorka na wiochę i też troszkę dygam bo masakrycznie śniegu nawaliło a drogowcy śpią...noooo ale jest nadzieja że znów przeżyję:)

Witajcie kochane:) Ja rano zaprowadziłam do szkoły wróciłam posprzątałam właczyłam Hani bajki i poszłam spac :P wstałam po 11 zrobiłam gniazdka poszłam po zuze i jakoś czas minął :P Co do spania to ja zawsze chodze spać ok 1 w nocy jakbym sie wcześniej położyła to też bym usnęła mi tylko kawałek kocyka trzeba i już śpię :P MAGDA79 to sa tabletki podjęzykowe chyba vertigoheel one są na zawroty, na szumy w uszach naprawde dobe kosztują 26 zł za 50 tab.

Hejka nerwuski :) u mnie dzis w miare nie narzekam, od rana cos sie dzialo i zlecialo nawet fajnie, po poludniu po ćwiczylam znalazłam faje cwiczenia na **brazylijską pupę** hihi bo ja ma mała tak mi sie wydaję, cwiczenia trwaja 4 min zrobilam 2 serie czyli cwiczylam 8 min a mnie tak dupsko boli ze szok jak ide czuje kazdy bolacy miesien w posladkach ufff musza byc na serio skuteczne od jutra 12 min hehehe moze do lato wyjdzie jakas Jenifer Lopez hahahaahah................ dobra spadam na kuleczki pogram i do wyrka,chlopa mam dzis z głowy bo chyba znow cos go choróbsko birze takze juz słodko chrapie .................... Dobranoc i seksistowskiej nocy :))))

Gość Andziunia

Witajcie ! Kochane a Wy gdzie wszystkie jesteście ? Wiem,że jakiś problem z logowaniem był,ale żeby u wszystkich ? U mnie smutek-młoda pojechała na ferie a ja zamiast się cieszyć,że chata wolna,to mi się wyć chce.Taka pustka w domu....ale od poniedziałku zostaję na tydzień całkiem sama,bo stary znowu wyjeżdża w delegację.Jak ja to przetrwam,to nie wiem.Samotnośc,to chyba najgorsza rzecz na świecie.Obiadu dzisiaj nie ma,bo od rana latanina od -do i tak w kółko.Musiałam wykorzystać wolny dzień męża i załatwiliśmy wszystko co było do załatwienia.Najważniejsze,że w końcu mam ubezpieczenie,bo to było moją największą bolączką. Meldujcie się co tam u Was....buźka.

Cześć Dziewczynki, Pisałam do Was przedwczoraj ,ale oczywiście mi się wyłączyło i zniknęło i dupaaaaaaa, poszłam spać. Wczoraj poszłam SAMA, NA NOGACH do lekarza internisty, po skierowania na badania. Jejku szłam, sama, na girach:))))))))))) Wracając weszłam do szpitala psychiatrycznego i zapisałam się na wizytę do psychiatry. Idę, zobaczymy co mi powie, 26.02 mam termin :) Tabletki odstawiłam, bo źle się po nich czułam, lepiej było bez:) Moja internistka zaraz mi powiązała te niskie płytki krwi w morfologii z tymi tabletkami i wszystko jasne, ale ja juz białaczke wymyśliłam oczywiście:) Dzisiaj kumpela wyciągnęła mnie i małego na miasto, pochodziłysmy po galerii, poszłyśmy na jedzonko, potem pojechałyśmy do jej siostry i tak mi dzień zleciał :) Zero leków, zero stresu, ja zadowolona, młody pobawił się z rówieśniczką i było super:) Zresztą ona zawsze mnie podniesie na duchu, to jest taka dobra duszyczka:)Aktywna kobieta, strasznie zaradna, łeb na karku, czasami mam wrażenie że gówno zamieni na pieniądze:) Ja przy niej to dętka jestem, nie człowiek :) Dzisiaj też wzięłam się za swoje ciało, płyta już mi dawno przyszła,ale jakoś nie mogłam się zabrać, od dziś ćwiczę w chodakowską :) Ćwiczenia masakra, wszystko mnie boli (to pewnie taka choroba- WIELOLETNI ZASTÓJ WSZYSTKIEGO:) Mam wrażenie ze za 3 miesiace bede piekna i smukla:)

Witajcie kochane:) Ja dzis miałam gości była u mnie moja kuzynka i nam powiedziała że jest w ciąży jak fajnie co roku u nas już od 5 lat rodzi sie po dwoje dzieci :P I moja siostra też planuje 2 chca tak za pół roku zacząć sie starac :) LENCIA fajnie że sie zapisałas ja chyba w tygodniu sie przejade bo leki mi sie kończąc ANDZIUNIA kożystaj ja jak moje dzieciaki jada do mojej tesciowej jeny jak ja korzystam śpie cały dzień

Gość Andziunia

Bezeluszku ja oczywiście korzystam - dom lśni.Ja nie potrafie siedzieć na dupie dłużej,zawsze coś muszę robić a co do snu,to potem wstałabym bardziej zmęczona niż jak się położyłabym.Dzisiaj juz wszystko mam zrobione,firanki yprane,okna przetarte,bo na mycie nie ma szans,dywany wytrzepane,kurze powycieranie i takie tam jeszcze inne pierdoły.Sprzatałam całe popołudnie,nawet stary pomagał.Teraz to mogę poleniuchować hi hi.Jutro jakis obiadek szybki trzasnę i mam zamiar połazić po mieście trochę,ale zobaczymy co z planów wyjdzie. Lencia uwielbiam Twoje pościory.Niby parę słów zawsze skrobniesz,ale takim luzackim stylem.Ciekawa jestem co Ci psychiatra powie,może wystarczy tylko jakas terapia.Nasza Kasiaaaa pisała,że chodzi na terapię i jest u niej suuuper.Owszem wspomagacze tez łyka,ale najważniejsze by żyć normalnie. Słodkich snów.

Cześc wszystkim:) Były jakieś kłopoty z forum... Mnie już kolejny dzień boli łeb ale ogólnie jest spoko!! śniegu nawaliło ale jest słoneczko więc da się żyć:) Lena mi też czasem tak posty znikają ale to jest jakiś skrót który czyści całe pole;/ nie raz napisałam w cholere a tu fik i nie ma:P Tytka ja tez ćwiczę dupsko...w sumie fajne mam ale chciała bym żeby było troszkę jędrniejsze:) Znalazłam jakieś ćwiczenia na necie ale po jednej serii siąść nie mogłam:) ale nie poddam się bo lato tuż tuż i trza czymś fajnym zaświecić:) pozdrawiam i miłego dnia:)

Gość samotnawtymwsz

Witajcie dziewczyny!! W koncu forum działa! Ale widze posty z wczoraj a ja do 24 nie moglam nadal tu wejsc:/ Ja poki co zakatarzona wiec pewnie wszystko przede mną:/ Jak ja nienawidzę chorob!!! Nie wychodze dziś by gorzej nie bylo a moejd ziecko chce chodzic w ferie do przedszkola wiec musze byc stabilna, poza tym rehabilitacje mamy w nastepnym tygodniu echh

Gość samotnawtymwsz

Lencia no to super!! ja tez sie duzo lepiej czuje bez leków, nie chce wspominac nawet tamtego okresu, wole walczyc sama bo co z etgo jak wezmiesz leki a po odstawieniu po jakims czasie znowu cie dopadnie a tak czlek sie przyzwyczai do tego zycia i niespodzianek w miare wielkich nie będzie bo wg mnie z nerwicy nie da sie wysjc bo ma ja okreslona grupa ludzi, raczje mocnych psychicznie nie chwyta takie cos

Hejka Laski :) U mnie malowanie pokoju dziecinnego mojego wzieło na remonty pomagalam mu troche ale mnie pogonił bo mu wjezdzałam na listwy hehehe ....ale od rana cos we łbie sie kołuje, nie poddalam sie bylam na zakupach ciut lepiej :) Zelus i Bezeluszku Ja ćwicze z Ewą Chodakowską ćwiczenia na brazyljskie posladki :-))) i tak ja mówis Zelcia ja do dzis chodzic nie moge ale sa skuteczne bo dupsko boli tzn miesnie takze ćwiczymy do lata jeszcze troche czasu także Jenifer na bank sie ujędrni :))))) http://www.youtube.com/watch?v=Xodg0AJ3yO0 Samotna ja w sumie non stop smaram nochem ale nie arz tak jest ze od suchego powietrza w domu wiesz na dworze mróz w domu napalone i katar jest :)a tak too co u Ciebie kochana?? Gracjaaa a Ty coooo wcieło Cię ?? odezwij sie :)

Gość samotnawtymwsz

Ja sie zabieram do cwiczen z chodakowska ale zabrac sie nie moge hahaha mam totalnego lenia i milion rzeczy do zrobienia, wieczorem juz padam, wlaczam film i ide spac. Bardzo ciekawe to moje zycie, ze rzygam nim:( dzis mam zly dzzien, domownicy mnie strasznie wkurrrzaja, w dodatku zle sie czuje