Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość samotnawtymwsz

Witajcie dziewczynki!! ja sie dzis jakos slabo czuję ale chyba dlatego ze PMSa mam i oddalam całą strzykawke krwi brrrr no i od razu po oddaniu krwi skurczaki ech czy j asie przyzywczaje - chyba niet... MAMUSKAZNERWICA ja mieszkam po drodze z katowic do tarnowskich gór;) a TY? Będę musiala zalozyc gg bo ostatnie stracilam, wieczorkiem jak nie zapomne to to zrobię:) Witaj młody człowieku. Po pierwsze to Ty musisz iść do rodzinnego i opisac mu swoje objawy, on zadecyduje co daje z tym zrobi, nie możesz z góry zakładać ze to nerwica i lepiej bys tez lekarzowi o swoich podejrzeniach nie wspominal bo od razu znajac lekarzy bedzie sie sugerowal ta nerwica i nie zrobi nic innego by diagnozowac głębiej..

Samotna jakie badania robisz ? Ja mam w środę endokrynologa a nie mam tsh.Stary ma sobie wziąć wolne na środę i z rana może mi zrobią na cito i tyle a jak nie to nie wiem.Miałam iść przez weekend,ale jakoś nie chciało mi się.Ja chyba mam cykora i dlatego.Jeszcze niedawno robiłam badania dwa razy w miesiącu,a teraz się boję.

Gość samotnawtymwsz

Andziuniu ja mialam skeirowania od 3 lekarzy hehe , czekalam z tym by razem pojsc bo neinawidze badan krwi i tak mialam zapisana morfologie x 2, zelazo, ferrytyne, potas, tsh x 3...i to chyba bylo na tyle (moglam cos pominąć)a skierowania mam od dermatologa, rodzinnego oraz chirurga w sprawie tarczycy chodze co pol roku sie badac

Gość samotnawtymwsz

Andziunia ja zawsze robie wszystko na ostatni moment a pierwszego lekarza mam w srode - dermatologa wlasnie i dodatkowo wydam znowu 100 zloty na badanie wlosow:/ no ale trzeba by czasem lysym nie zostac choc lekarka stwierdzila ze watpi by mi to grozilo...wlosy leca mi od ok 15/16 lat i to nie sezonowo tylko caly czas a jeszcze nie wylysialam...widocznie rosna mi nowe ale jednak kiedys mialam bardzo geste a teraz jest ich duuuuuuuuuuuuuuuzo mniej

Gość samotnawtymwsz

Andziunia a Ty sie boisz o wynik czy w ogóle badania krwi?? Pewnie robilas sobie któregoś razu dłuższa przerwe w badaniach i dlatego teraz sie boisz...pewnie gdy chodzilas dwa razy w miesiącu to byl to dla ciebie chleb powszedni. Zaczniesz chodzić znowu to sie przyzwyczaisz. ja wam powiem dziewczyny ze teraz tyci mniej boje się chodzić do lekarzy i na badania krwi niz kiedyś, kiedyś to sie trzęsłam dosłownie jak osika a dzis w sumie to tez zalezy kiedy, dzis na pobieranie szlam w miare spokojna ale jak juz usiadłam na krzesełko to serce zaczelo walic a jak wyszłam to znowu skurczaki sie pojawiły

Samotna moja córa miała takie piękne włosy,grube,gęste a teraz prawie łysa chodzi,ale ona prostownica sobie je zniszczyła.Przez 2 lata codziennie prostowała je.Teraz niby zmądrzała odżywki stosuje,ale to nie to samo co było.Jej dużo pomógł skrzyp ( czy jakoś tak,tabletki) Teraz sa dostępne takie witaminy do włosów w ampułkach,ale kosztuja ponad 300 zł.Moja mamuśka to stosowała i test mega poprawa.Moja też to chciała,ale ja jej powiedziałam,żeby sobie kase naskładała na nie,bo skoro mnie nie pytała o prostowanie to teraz niech nie pyta o odżywki.Franca się zrobiłam w stosunku do niej,ale ja ją zawsze wyciągałam z kłopotów,teraz pora,zeby za własne błędy odpowiadała sama.

To fakt,długa przerwę miałam od ostatnich badań i pewnie dlatego mam cykora.Wyników się już nie boję,bo co ma być to bedzie.Tsh na pewno poszło albo w jedna albo w druga stronę.Nie wiem,ale nie przejmuję się tym za bardzo.Dla mnie problemem jest OB,ale ostatnio było tylko troche podwyższone.Ja chyba zaakceptowałam siebie z tymi wszystkimi chorobami i lepiej mi chyba z tym.Juz tak nie panikuję,jak sie coś dzieje kładę się na kanapę,poleżę z 10 minut i wszystko przechodzi a potem wstaje i dalej robię to co mam do zrobienia. Samotna załóż to nowe gg,czas najwyższy.To tylko 2 minuty roboty hi hi

Gość samotnawtymwsz

Andziuniu ja mysle ze skrzyp mi nic nie pomoze, ja od dermy dostalam chemie i smaruje nia glowe , to jest steryd z estrogenem (troche sie tego boje) i widze lekka poprawe po ponad meisiacu wcierania!, do tego biore zelazo i kwas foliowy. czasem sobie robię olejkiem lopianowym lub czosnkiem...myslalam o placencie - to lozysko zwierzece- ale ponoc nie jest zbyt bezpieczne. Tak myslalam o jakichs ampulkach ale one tyle kosztuja ze nie cche eksprymentowac i tracic kase, jak mi sie wlosy ustabilizuja dzieki chemii to bede sobie ampulkami ale tanszmi robila seboradinu czy joanny

Gość samotnawtymwsz

I dobrze Andziuniu ze masz takie podejscie, ja etz w zasadzie powoli sie przekonuje ze co ma byc to bedzie a przejmowanie sie nic dobrego nie przyniesie...ale wlasnie od tej tarczycy wszystko wariuje i sa rozne potem jazdy. Ja mam zazwyczaj w strone niedoczynnosci ale mimo wszystko w tej normie ale jak pisza na forach to ta normę mają zawyzona i wyniki powinny oscylowac najlepiej ok 1,5 a mi zazwyczaj ponad 2 czy 3

Witam dziewuszki :) poczytałam Was i napisalyscie trochę, co do badan jakichkolwiek i wizyt u lekarz to Ja z daleka nawet nie wiem o co Wam chodzi w tych skrótach co pisze Andziunia i samotna,wiem ze powienna co jakiś czas po robic kontrole ale nieeeeee boje się i już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u mnie jako tako dostałam takiego katarzyska ze mam strupy pod nosem a on leci i leci i końca nie ma,synek już dobrze i cala rodzinka tez :) nie było mnie do południa bo byal pol dnia u koleżanki posiedzialysmy u niej później po dzieciaczki i na przeceny skoczylysmy,potem lekcje z młodym i zeszlo do wieczora ale malapa chociaż cicho siedziała bo wczoraj dawala o sobie znac mdliło mnie nie miosiernie i wciagalo do srodna taka zapadka brrr okropne w sumie do południa tak miałam po południu goście i jakos przeszlo :) Monic a jak u Ciebie kochana lepiej choć ciut??? Bezelszek superowo ze dobrze u ciebie :) Kasiula25 zdrowa już?? Samotna ja nie mam gg na tym laptopie ,ale sciagne i sobie zapisze :)

Gość MAMUSKAZNERWICA

Dobry Wieczór :) SAMOTNAWTYM...Napisałam do ciebie na gg. Znów pisze tu tak późno bo mimo tego że strasznie chciało mi się spać nie mogłam zasnąć przez te cholerne wybudzanie się nie wiem czy tez tak macie ale to jest okropne:( Nie mam nawet meliski żeby się napić na pewno by mnie wyciszyła i spokojnie bym zasnęła. Wzięłam tylko kilkanaście kropli walerianowych mam nadzieję, że pomogą. Nie wiem czy kojarzysz okolice ale ja mieszkam w koło Rybnika. ANDZIUNIA ty umiesz wytrzymać w kościele? Na prawdę podziwiam cię ja tylko jak tam wejdę zaraz grunt obsuwa mi się pod nogami. Tak chciałabym zacząć chodzić i ze względu na dziecko bo po wakacjach idzie do przedszkola będzie miał religię i co powie że nie chodzi do kościoła bo ma psychiczną matkę :((((((((( Skoro mowa o włosach moje są juz tak popalone że szok dośc że ciągle prostowane po każdym myciu to co 3 mies rozjaśniane ale bez prostowania nie wyjdę z domu hihi. Idę spróbować zasnąć mam nadzieję że waleriana zadziałała :p Dobranoc Wszystkim :D

Witajcie ! Mamuśka chodze do kościoła a raczej jeżdżę,bo przed tym się nie ugiełam.Nieraz jest naprawdę ciężko,bo nogi tańczą lambadę,ale idę choćby nie wiem co.W lecie stoję na polu,w zimie w środku,ale przy drzwiach,żebym mogła w każdej chwili wyjść.Do wielu rzeczy się zmuszam,ale do samodzielnego wyjścia nie mogę.Mam jakąś blokadę w sobie i tyle.Może przez to,że setki razy robilo mi się słabo i boje się,że padnę na ulicy ? Sama nie wiem. Wczoraj w nocy miałam jazdy.Spałam już i nagle zrobiło mi sie słabo.Wstałam,podeszłam do okna ( sama nie wiem po co) i czuję,że za chwilkę padnę.Serce mi tak strasznie szybko biło,że szok.Szalało nie raz,ale zeby tak,to nigdy.Pobiegłam do łazienki,polałam twarz zimna wodą i wytrzaskałam się po twarzy ile wlazło.Pomogło.Wróciłam do wyra i serce tez wróciło do normalnego rytmu.Nawet nie wiem kiedy usnęłam.Rano wstałam,bo młodej trzeba było zrobić śniadanie i jak ona poszła do szkoły to ja do wyra.Ledwo co zlazłam o 9.40 Od rana czuję się słaba,robię co mam do zrobienia,ale dzisiejsze czynności robię tak na siłę, z takim ciężarem.Jestem taka jakaś nieobecna -jakbym była obok siebie.Wrrrrrrr straszne uczucie.Dzisiaj na obiad zrobie jajka sadzone bo nie mam siły na więcej.Jutro lekarz i muszę być na chodzie,więć trzeba się jakos zmobilizować. Mamuśka przed Toba wywiadówki i to dopiero jest wyczyn hi hi.Kościól to jest pikuś,bo z niego można wyjśc w każdej chwili a z zebrania jak ? Co powiesz? J Ja na wywiadówki nie chodzę.Wiem,że to chore,ale nie dam rady.Stary zawsze idzie a jak jest w delegacji to idzie po powrocie do domu.Niby mogłabym iśc,ale jak zaczną się jazdy,to co powiem ? Pewnie każdy patrzył by jak na debila i tyle.Wiem,że to jest standardowe myślenie nerwicowca,ale ja go nie potrafię zmienić. Kochane u Was śnieg a u mnie deszcz.A ja tak bym chciała pojeździć na sankach. Miłego dnia Wam życzę. Monia trzymam kciuki za Ciebie !!!!!!!!!!!! Magdzik i Lencia a Wy gdzie ?

Witajcie kochane! Andziuniu ale mialas noc,ale moze to przez to,ze podswiadomie myslisz o jutrzejszej wizycie u lekarza? Kasiula i jak bylas u dermatologa? Monic!Jak sie czujesz?dasz rade!Bezeluszek smiga na lekach,az milo:) Ja ciagle zmieniam zdanie co do lekow,nie potrafie sie zdecydowac,jak jest lepiej to mysle,ze po co to,jak gorzej to mysle,ze w koncu lykne i tak wkolo macieju.Ja boje sie wlasnie tych poczatkow. A ja za chwile po mala,trzese sie jak osika,wrocila do mnie lambada,nogi slabe i buja mna w kazda strone,nie umiem tego olac:( Jutro u malej dzien babci i dziadka,wiec tesciowie z moja mama,ja odbiora,jeden dzien bedzie z glowy:) A w czwartek koleda,ale u mnie zawsze ekspresowo,3 min,modlitwa,pyta czy mamy prace_to ich jedyne pytanie,nie wiem czemu,koperta i dowidzenia.A stresu zawsze mam kupe:) Jeden rok przyjmowalam kolede z przyjaciolka,rok pozniej z ta sama kolezanka ale juz w ciazy,mina ksiedza wtedy bezcenna:)wodzil wzrokiem po mieszkaniu,smialysmy sie,ze szuka meskiego śladu:) Milego dnia dziewczynki:)

Madzia nie,to raczej nie z tego.Ja te wizyty u lekarza traktuję już normalnie.Na pewno coś tam podświadomie jest,bo gabinet daleko od drzwi,ale zeby aż tak strasznie to nie.Sama nie wiem czemu tak jest,ale co jakiś czas tak mam.Serce tylko waliło wczoraj strasznie,tak chyba z 200 uderzeń na minutę.Teraz jest juz prawie normalnie i nawet zamierzam iśc do sklepu jak stary wróci.Jeszcze się przestraszyłam,bo zagadałam się z Monią na fejsie i zapomniałam przymknąć kominek.Wsadziłam 3 kawałki drewna i tak się ogień rozszalał,że aż rura cuchła tym specyficznym ,,aromatem,, Fuuuuuuuj Ja wystraszona,bo nie dawno u sąsiada sadza się jarała a oni też maja kominek.Ech...ja jak mam fazę,to nie myślę normalnie,tylko taka jakaś obojętna jestem.Pier...na choroba,człowiek nie jest sobą.