Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam cie samotna ,nie chciałam żebys przez mnie żle sie czuła ,przeprasam japo prostu chciałm tylko sie upewnic że dam rady to przetrwać , że nic mi nie będzie ....... dlategopytam jest tu wiele osób i może ktos akurat miał tali przypadek ..... wydaje mi sie że fo faktycznie migrena z aura teraz troche przeczytałam te błyski zwroty , dretwienie tojakos mnie nie pokoji ale te problemy z mową że misienormalnie językplącze tomnie przeraża .......nie będę wzywac pogotowia bo mieszkam na takie wiosce zasr...... że jak tu pogotowie siepojawia to od razu cała wiocha nw dworzu i sensacja na cąły dzień .Może bóg da że toprzetrwam ide siepołożyć na chwile i zobaczę ....

Gość samotnawtymwsz

Lauro kotek nie przepraszaj za nic po to jest forum a ja mam juz taka przypadlosc ze od wszystkich zawsze lapie podswiadomie samopoczucie, gdybym sie tego baal to bym tu nie siedziala ami tu dobrze z Wami:) Zelko ale wiesz dla mnie to jest wlasnie nie bardzo bo wiem ze nie moge sie zwolnic w razie zlego samopoczucia, nikt mnie na chwile nie zastapi, będe w pułapce:( a wiem ze jak zobacze kogo niemilego, chamskiego to panika murowana a szczegolnie moich bylych ktorzy tez tu mieszkają hehe

Laura to może być migrena wczoraj się nastresowałaś i teraz masz efekty. ja mam to samo co opisujesz i leże wtedy plackiem tez nie mogę mówić! trwa to parę godzin. weź daj sobie na głowe zimny okład i weź coś przeciwbólowego. zapewniam cię że cały dzień będziesz dziś miała przesrany.

Witajcie ! Lura ja też tak miałam kiedyś,że nie mogłam słowa powiedzieć.W radio leciała ulubiona piosenka,chciałam ja śpiewac,ale nie dało rady.Wtedy po 2 godzinach przeszło.To było kilkanaście lat temu,byłam wtedy w 8 miesiącu ciąży.W sklepie wkładałam do wózka produkty,bo nie mogłam wypowiedzieć słowa a jak już coś to był to bełkot.Stary pytał co mi jest a ja pisałam na kartce odpowiedzi.Czy było to na tle nerwowym? Nie wiem ! Teoretycznie byłam wtedy zdrowa,bez nerwicy.Teraz zdarza mi się,że język drętwieje,pół nosa i twarzy jak nie moja,ale ja to olewam.Po paru dniach przechodzi.Raz czy dwa miałam takie dziwne uczucie w głowie,jakby mi ktoś ja pompką napompował jak piłkę.Leżałam wtedy z 3 godziny,bo jak wstawałam to świat tańczył-przeszło. Ja proponuję poleż sobie z godzinkę w łóżku.Wskakuj pod kołderkę i myśl o czym przyjemnym.Jak nie pomoże,to zalicz lekarza i tyle.Wiesz,my tu doradzamy jak możemy,ale żadna nie jest lekarzem i na pewno wiedzy takiej jak on nie ma.

Samotna taka praca to marzenie chyba każdej z nas.Dom pod nosem,w każdej chwili można wyskoczyć do niego.Kiosk to nie biedronka,w nim o niebo mniej ludzi.Spróbuj chociaż,może akurat będzie fajnie.Ja bym zaszalała i spróbowała-a co ? W końcu raz się żyje. Ja wybieram się z moja ,,Ziutą,, do lekarza.Znowu wizyta potrwa 2 minuty i bedzie kolejna rehabilitacja,ale dobrze.Młoda przynajmniej sie rozrusza. Do miłego kochane,bo ja jeszcze w pieleszach a za niedługo niania przyjeżdza.

Hej! Ale nastukalyscie postow:) Samotna!AAAAAA ja marze o takiej pracy,blisko domu:)Kochana wiem,ze to nie proste,ale moze umow sie z kolezanka,ze sprobujesz,np tydzien.Nie bedzie Ci odpowiadac,zrezygnujesz:) Ja tez mam problem co zrobic z mala.Czasem moja mama ja przypilnuje,ale co musze sie na prosic,a ja nienawidze kogos o cos prosic.Niestety z przedszkola nikt mi jej nie odbierze,bo wszyscy wtedy pracuja,a tesciow mam niezbyt sprawnych ruchowo i tesciowa co prawde jest w domu,ale musialabym mala do niej zawozic i odbierac i czasem to nie ma sensu.Najgorzej bylo jak dostalam tego uczulenia po antybiotyku,23 wieczor,a my wybudzalismy mala,zeby jechac do szpitala po zastrzyk przeciwuczuleniowy.Ciezko jest jak nie ma zbyt na kogo liczyc.Teraz jeszcze jak maz zostanie bez pracy,nie wiadomo co znajdzie,ja tez musze czegos szukac,a musimy sie jakos dopasowac,zeby miec czas i dla dziecka.Bo nie chce jej dac na wychowanie tesciowej,ja ciagle z nia walcze,bo ja swoje,ona swoje.Tylko,ze ona z Julcia jest chwile,a my 24 na dobe.Teraz prosze meza zeby z nia porozmawial zeby mi tak nie muldala mojego dziecka,ja rozumiem pocalowac dziecko,ale ona ciagle daj buziaka,daj buziaka i ja slini,ble!

Madziu ja też jestem zbyt dumna żeby mi ktoś dziecko wychowywał!! w życiu nikomu na to nie pozwolę i chyba temu jestem jeszcze bez pracy:) ale wiem co przechodzą koleżanki których teściowa wychowuje dziecko;/ moja też małego tak mućkała jak był mały ale jej wprost powiedziałam żeby tego nie robiła. buziak w policzek ok. wystarczy ,ale ona mi go usta całowała!! teraz już jest na tyle duży że sam się jej wyrywa i mówi fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj!! babcia przestań!! haha

Tytus!Ja zawsze mowilam,ze nie bede szantazowac mojego dziecka,ale w praktyce zmienilam zdanie,ale zawsze obiecuje jej cos co moge spelnic:) Moja mala widziala zdjecia Twojego psiaka i tez chce takiego:)Ale w bloku,bez balkonu ja sobie na razie nie wyobrazam psiaka,no i wlasnie ta nauka tych siusiow mnie przeraza:) Andziunia jak wizyta u lekarza z cora? Laura jak sie czujesz?Czy jakis lekarz przepisal ci moze leki na to niedotlenienie mozgu?Znasz taki lek cinarizinum?on rozszerza jakies tam zyly,czy cos,ze jest lepszy przeplyw,ja to nie umiem sie tak wyrazic,ale poczytaj w necie ulotke,to lek ktory tez daje sie na zawroty glowy.A jesli nie jest dobrze,to moze zadzwon do przychodni i porozmawiaj z lekarzem co to moze byc,albo na pogotowie,wcale nie musi od razu do Ciebie przyjezdzac,ale odpoczynek jak najbardziej. Mnie dzis glowe rozrywa,no ale pogoda tez paskudna,raz ciemno,raz jasno za tym oknem.Najwazniejsze zebym mloda odebrala z przedszkola. No i dzis wizyta z mala u okulisty.

Zekla tak zrobie :) dziekuje :) no i przyszła na mnie kolej wyleczyłam męza,synka teraz Ja masakra zimno mi telepie mnie stopy i rece mam lodowate a w domu 22 s głowa mi peka i miesnie bola ledwo co ziemniaki obrałam i wątróbkę usmażyłam szok !!!! a ja się tak panicznie boje leków brac głupiej polopiryny S się boje a wiem ze jest dobra ,czym ja się wyleczę ???dobrze ze dzisiaj maz do 15tej w pracy i weekendy ma wolne :)

Madziu powiem Ci że jest naszą pociechą ale cierpliwości trzeba ,a najbardziej kocham go za to ze wylize mnie cala i się przytula i tylko za mna chodzi jak cien gdzie ja tam on ja robie obiad on siedzi kolo mnie,jestem w toalecie on ze mną gnojek kochany :) choć tez gryzie nas kutafon mały ,synek ucieka przed nim bo za nogawki łapie ale to normalne u szczeniaków mam nadzieje ze mu to przejdzie ,a wiesz co Ci powiem ze naukowo jest stwierdzone ze dzieci lepiej się wychowują jak maja zwierzątko w domu i nawet ostatnio Kasiula mi pisala ze wyczytala z gazecie ze brytyjscy psychiatrzy zalecają kupienie psiaka na depresje i z nerwicowanych ludzi cos musi w tym być, a ze w bloku ??? to nic przeciez to mała kruszynka jest ludzie maja owczraki w blokach :)

Hejka wszystkim.laura pierwsze do ciebie napiszę bo przeczytałam tylko twój post i muszę ci powiedzieć ze ja też takie cos miałam i to juz kilka razy z tymi oczami,nawet nie dawno mi sie to zrobiło i pisałam o tym na forum.wtedy biorę torebki herbat i zaparzam je w małej ilości wody potem kładę się i te wymoczki z herbat układam na zamkniętych oczach,powiem ci że mi to przynosi ulgę chociaz potem czuję sie do kitu przez jakiś czas aż dojdę do siebie.ale nie bój sie zaburzenia widzenia to też jest objaw nerwicy wiec się uspokój i odpocznij.teraz doczytam resztę.mnie dalej dusi jak psa ale już lepiej jest chyba trochę.

Gość samotnawtymwsz

Wrocillysmy z rehabilitacji i powiem wam ze juz nie mam problemow z dojazdem do maista tramwajem, fakt ze rano spilam melisy troszke i wzielam validol ale to nie zmienia faktu z ejuz sie tak nie denerwuje bo wiemz e w sytuacjach stresowych to i validol nic nie dał....takze ejstem po czesci zadowolona z sibie pomimo iz no lekkie napiecie było. Przemyslalam wszytsko z ta praca i pogadalam z mama i jest tego samego zdania co ja abstrachujac od mojej fobii ale to ejst niemozliwe do ogarnięcia bo ja nie mam co z dzieckiem zrobic a i musze jezdzic teraz jeszcze na rehabilitacje a z amnie tego nikt nie zrobi:(. Praca by byla od lutego a ja rehabilitacje skoncze gdzies w kwietniu:( Mysle ze dałabym rade w tym kiosku ale jednak wolalabym co inengo robic, zapisałam sie na kurs ale i mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic roboty publiczne w urzedzie pracy gdyz chcialabym prace zgodna z wykształceniem. Musze juz myśleć o stalej pracy bo latka leca a wiem ze w kiosku to bedzie tylko chwilowa praca bo ciezko kiosk utrzymac

Gość samotnawtymwsz

Oj Tyta wiem oc zym mówisz, ja tez sie starsznie boje lekow, i nie wiem ja sobie poradze gdy mnie wezmie. Moze rob sobie tez oklady na czolo, ja tak robilam jak mnie lekka temp juz brala i jakos udawalo sie zbic....biedulko kuruj sie i zdrowiej wszytsko. Teraz masz dwoch mężczyzn ktorzy wokół Ciebie pobiegają;)

Samotna Tyyy zboczuszku nasz hihihi :) na bank brakuje :) ale on mnie ize po buzi staram się nie po ustach tylko po czole i polikach :) wzielam polopirynę S bo wzielo mnie na maksa,wzielam tylko dzieki Monic i Kasiuli :) Monic mnie wspierala na facebooku i wytlumaczyla ze nic mi nie będzie bo brala i się wyleczyla ze dla nas jest bezpieczna ,Kasiula mnie zagadywala jak polknelam żeby przeczekać czas działania uffff ulgaaa przeszlo glowa nie boli zrobilo mi sie tak fajnie nie telepie mnie z zimna i graczka spadla do 37 zresztą nasza Kasiula tez chora na tym samym etapie co ja i zagadywalysmy skie na wzajem :) boze co człowiek musi robic żeby wziasc glupia polopirynę szok!!!!!! niby wiem jestem swiadoma ze nie umte pzreciez od niej a boje się panicznie mam lekow cala szafke i cooo nic nie wezme procz rutinoscorbin i polopirynę mam nadzieje ze pomoże do tego miód,czosnek i cytrynka :)

Dziekuję przeszło na ból głowy cholerny aż mi dudni ale wiecie co nie połozyłam sie zabrałam sie zasprzatanie całej chaty było ciężko ale wypiłam 1,5 l wody i do roboty ipowoli mijałao ale byłam nastwaiona niech sie dziej co chce . Nie umie was jeszcze zapamietac ale ktos pytal czy cos dostałam tak dostałm włsnie cinarizinum ale jestm niskociśnieniowcem a ona obnizął mi jeszcze cisnienie i musiał odstwaic pózniej CAVINTON po nim zaś miałam taki wrażliwe uszy najmnijszy szmer słyszałm jak walenie ....i tez odstawilam cały czas biore BETASERC bo mialam kiedys zapalenie błędnika ....... Teraz czuje sie w miare tylko ten okropny ból głowy

Nie samotna nie nastraszyłaś , ja też dopomocy sie nie nadaje a pomocy często potrzebuje ,ale tu miz wami dobrze , chyba pierwszy raz nie spanikowałm ,przeczytałam wasze wpisy i pomyslałm jak dziwczyny tez takie cos miały i przezyły to ja chyba też przezyję ,no i został tylko potwory ból głowy ale wiem że potrwa kilka dni a jak minie to znów wejdzie w inne miejsce ..hiii hiiiii .ściskam was mocno

Gość MAMUSKAZNERWICA

Witam Wszystkich:) Dawno mnie tu nie było widzę nowe osoby dołączyły:) Znów nie umiem spać no jest okropne męczę sie od 03 w nocy. Nie wiem dlaczego ale mam lęki że dostane jakiejs padaczki POMÓŻCIE:(:(((((( Mąż poszedł na rano do pracy jestem sama z dzieckiem Boję sie:(