Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Lencia a ile tej hydro bierzesz i jak działa na ciebie? ja mam ją ale jeszcze nie wziełam nigdy. u mnie już ok, brat wrócił do normalności, zaczął żartować i się uśmiechać i dalej traktuje mego miska małego jak małego miśka, ciągle go zagaduje i mnie zaczepia więc jest ok:) nie ma już żadnych awersji. mam dużo nauki ale się nie uczę, mój brat instaluje mi windowsa 8 i to trochę jeszcze potrwa bo już mi komputer padał. tak więc dziewczynki wesołych świąt, szczęśliwych, pięknych i w gronie bliskich:* oraz szczęśliwego nowego roku:) ja jestem zabiegana i nie mam czasu na nic:)

Magdzik wczoraj wzielam jedną tabletke 10mg. Myślalam ,że zasne a tu dupa, spac nie moglam, chyba z wrazenia ze ja wzielam, bo juz tak dawno nie bralam:) Pierdziele,lepiej śpie bez tego,niz z tym :) Już nie biore! Dobrze,że Twoj brat sie uspokoil, teraz moze bedzie fajowo:) Daj mu Hydro do herbatki:) Może jeszcze troche bedzie spokojniejszy:) Hihihihi Dziewczynki raz jeszcze smacznych Świąt Wam życze:) A ty Andzia nie rozwalaj mebli przed Świętami:) Luuuuuzikkkkkkkkkk tylko to nas uratuje:)

Ja tez sie czuje neiciekawie , okres sie zbliza, pogoda kaprawa...w dodatku wszyscy mnie wkurzaja, wydzieram sie jak głupia ech sama siebie neinawidze, nie cierpie świąt i dzielenia sie opłatkiem! jesli chodzi o hydroxyzyne to keidys lakarka przepisala mi 25 mg. Mialam brac jedna rano i wieczorem. Pierwszy raz biorąc całą przed wyjsciem na podworko uspokoila mnie i moje walace serducho ale szybko musiałam wracać do domu bo zasypiałam na stojąco. Nic nigdy nie scielo mnie tak z nóg... Postanowilam ja brac w razie atakow paniki i to tak ok malutkiem cwiarteczki a czasem nawert polowe z cwiartki i dalo rade mnie uspokoić.. Zas ostatnio lekarka z łaska wypisała mi 10 mg ale nie wykupilam tego bo kasy akurat nie mialam i przepadal recepta.....stweirdzila po prostu ze to nie ejst lekarstwo na tak mloda osobe (a stara z emnie jzu baba) bo za duzo skutkow ubocznych (ktorych ja u siebie nie zauwazylam)itp itd..powiedziala tylko zebym sobie zakupila cos na bazie waleriany....więc teraz biorę meliske , validol , mam tez jakies inne ziolowe

Wesolych Swiat dla Was wszystkich forumowiczow, duzo zdrowka, szczescia,spelnienia marzen:)) Nie bylo mnie to jakis czas bo nie mialam czasu,czuje sie swietnie, tak jak kiedys, mam pelno motywacji i checi,jest cudnie:)) A jesli chodzi o hydro to tabletki sa do dupy, dzialaja po dluzszym czasie, np 10mg slabizna a 25 to za duzo. Ja polecam syropek, mozna wypic wedlug potrzeby bo dziala fajnie odrazu np lyzeczke,a jak nie podziala to druga lyzeczke. Na spanie jest super wyluzowuje i tez jak sie jest w domu. No wiadomo ze jak gdzies sie wyjdzie to raczej tego sie nie powinno brac bo tak powieki sie ciezkie robia,ale znam koiete co lyka to codziennie w dzien bo ma alergie i juz sie tak doniej przyzwyczaila ze normalnie auto prowadzi po tym, a ja nic nie swedzi:)) niema sie czego brac,leki sa poto by sobie pomoc. Nie wyobrazam jakbym sie czula teraz bez lekow...juz nie pamietam co to znaczy lęk.... Wyjechalam na Swieta do rodziny, jest super, chociaz rodzicow mi brak, tesknie za nimi ale dzis pierwszy raz od 7 lat nie plakalam przy stole za nimi!!!! bo zawsze plakalam i ledwo co przelykalam. Teraz czuje te uczucia,tesknote ale jakby nie do tego stopnia by sie rozryczec. I dobrze:) Trzymajcie sie leseczki kochane!!!!!!!!!!

Witam witam :P ja sie tak wczoraj opchałam że potem spać nie mogłam he he :P dzieciaki takie zadowolone z prezentów, Zuza nawet usiadła mikołajowi na kolana i wierszyk powiedziała a mikołajem byłam ja :P a wieczorem jeszcze Zuza do mnie mówi że mikołaj bardzo stary bo taki niski był i taki gruby a mi tak sie śmiać chciało :P KASIAAA super że tak Ci się poprawiło i żeby tak już zostało :*

Gość Andziunia

Witajcie ! Laski jak Wam święta mijają czy raczej minęły,bo jutro już zaczyna sie codzienność?Mnie średnio.W Wigilię piekłam jeszcze shreka,bo moja córa mnie tak prosiła,ze nie umiałam jej odmówić.Potem kolacja w domu,u babci i wypad do teścia.Wiecie,nawet dałam radę.Czułam się tak,jakbym była zdrowa,ale wiedziałam,ze to długo nie potrwa i nie myliłam się.Wczoraj wstałam z przeokropnym bólem głowy.Leżałam z miednica przy łóżka do południa,potem dowlokłam sie do kościoła,bo nie wyobrażałam sobie,zeby w tak uroczystym dniu nie iśc do niego.Popołudnie zleciało i trzeba było iść do wyrka.Dzisiaj miałam iść do mamy,ale ciśnienie mi tak spadło,że ledwo co chodzę.Zadzwoniłam i poprosiłam,żeby się nie gniewała,ale nie dam rady tam siedzieć.I tak minęły te dni,zleciało,nawet nie wiem kiedy. Samotna,robiłam ten test.Mi wyszło 13 tak,że fobi społecznej nie mam,ale powiem Ci,że mam stracha,jak mam iść do komunii.Wiem,że to chore,ale co zrobić.Ja się tam ludzi nie boję,ba nawet potrafię bajer stuknąć z nieznajomym,ale ja mam obawy przed zemdleniem i taki lęk-co ludzie powiedzą,czy pomyśla sobie o mnie jak ja pierdyknęłabym na ziemię.Myślę,że jak uda mi sie pokonac te chore myśli czy obawy,to będzie to stumilowy krok do przodu. Na Sylwka macie jakies plany ? Idziecie gdzieś ? My nie,no może wypad do sasiadki zrobimy,ale to jeszcze nic pewnego.Buziaki.

Gość Andziunia

Zrobiłam te dwa testy dzisiejsze i wyszło mi,ze depresji u mnie niet a w drugim,ze mam agorafobię i te objawy somatyczne czy jakoś tak,poza tymi dwoma przypadkami wskaźnik był niski.Tak sobie myślę,ze może ze mna nie jest tak źle.Pewnie trzeba by było łyknąć jakieś tabsy i zaliczyć dobra psychoterapię i pewnie fruwałabym jak dawniej ( no,może nie całkiem,bo spasłam się jak świnka hi hi) Trzeba będzie o tym pomyśleć.... Obok mnie wynajmuja dom tacy ludzie przed 30tką i jestem w szoku,jak kobieta może sklinać.Mnie też zdarza sie rzucić mięsem,ale nie aż tak i to przy małym dziecku.Dzisiaj u nich jest imprezka,k..rwy i h..je lecą non stop a dziecko biedne słucha. Trzeba spadać do wyrka,słodkich snów Wam życzę.

Witajcie po świętach:) na szczęście przeleciały:) u mnie było spoko. codzienne spotkania w gronie bardzoooo licznej rodziny. czułam się ok tylko wczoraj serducho mi robiło jaja ale coś ostatnio mam niskie ciśnienie;/ słaba chodzę ale pani doktor kazała pić dużo wody i rzczywiscie pomaga): robiłam te wasze testy....hmmmm cóż wydaje mi sie że ten jeden test o depresji jest mocno przesadzony;0 wychodzi mi że mam depresję i że warto iść się leczyć:) ale ja nie widzę u siebie takiego problemu.przecież każdy czasem czuje się zdołowany!

Gość samotnawtymwsz

Andziunia ja mam tak samo, boję się, że zemdleję (a ostatnio juz prawie ocieralam sie o ziemie i przez to znowu zaczynam sie bac wychodzic:(), boję sie osmieszyć, tu sie kazdy zna i kazdy bedzie gadał....... Mi te testy wyszly aprawde na wysokim poziomie, powinnam chyba cos z soba zrobić, jak sie okazuje, teraz tak myslalam o tym , ze z fobia spoleczna mam do czynienia od zawsze tylko jeszcze nie umialam wczesniej tego nazwac....wszechogarniajacy strach przed wszystkim i nic dziwnego ze serce w koncu zaczelo szalec:( Święta i juz po świętach, były same nudy, czuje sie fatalnie zwazywszy na pogode za oknem i moj okres......

Dziewczyny ja też się boję tylko tego że zemdleje.że wtedy mój synek to zobaczy i się wystraszy;/ że ktoś będzie musiał mi pomagać a mnie będzie głupio. jako dziecko często mdlałam i mam to głeboko w pamięci;/. po ostatnim zasłabnięciu też się shizowałam ale miałam wtedy tak niskie ciśnienie że wyglądałam i czułam się jak zombie:)) więc się nawet nie dziwię że słabo mi się zrobiło. ostatnio często nad soba myśle i powiem wam że obawiam się że wkońcu odejdą mi chęci na walkę z małpą i poddam się jakimś llekom,tak bardzo bym chciała normalnie żyć i nie marnować tak krótkiego życia na ciągle zamartwianie się;/

Gość samotnawtymwsz

Ja dzis tak rozmyslalam i doszlam do wniosku ze ejstem ogromnym neiudacznikiem i wrzodem na tylku rodziny:( nie wyobrazam sobie szukac pracy i pracowac na caly etat! Nie jestem w stanie utryzmać dziecka, dziecko nawet nie dostanie po mnie renty jak umre. Dzis mam placzliwy dzien, nie umiem sie pogodzić z moim nieudacznictwem a tak bardzo chcialabym byc normalną kobieta ktora potrafi isc do pracy , nie trzesc sie , nie stresować

Hejka dziewczynki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak po swietach?? objedzone ???? bo ja strasznie 3 dni leniuchowania i obżarstwa hi hi hi ...................... a tak poza tym w miare ok :) pierwszy tydzien w Polsce był wspaniały na pełnych obrotach nie wiedzialam kiedy dni leciały o nerwicy nawet nie pamietałam :P pozniej troszke zaczela sie odzywac ale staralam sie ja olewać i odchodziła :) pod choinke mąz nam zrobil suuuper niespodziankę dostalismy pieska shih tzu 8 tygodniowego cudowny szczeniaczek ale mielismy radochę jest najkochanszy gówniarz :) będe miala co robić nie bede sie juz nudzić mąż mi powiedział bo o niego trzeba dbac jak o dziecko :) a tak to w porządku ,musze was troszke poczytac bo nie jestem w temacie co pisałyscie a pare stronek sie nazbierało :) widze ze samotna do nas wróciła :)))))))) pozdrawiam Was moje dziewuszki wszystkie :)

Gość Magdzik23

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI, ale mnie nie było, nie mam czasu na nic, dziś brat wyleciał a wczoraj zaczynał już swoje akcje krzywe wieczorem jak dzieci spały to by wiedział, że ja to wszystko rejestruję i po mnie nie spływa to mu trochę powiedziałam na forum rodziny by wiedział że ja to słuszę i po mnie nie splywa, i uświadomiłam, że może wtedy wyluzowałam i nic nie mówiłam, ale niech wie że gnoi sobie:) więc wyluzowaliśmy i jest ok, do 12 spalismy dzisiaj wszyscy tacy byliśmy wymęczeni, a mój bratanek, jest najcudowniejszym dzieckiem na świecie zaraz po kubulku:) idę za godzinę na siłownie a potem siadam do pracy znów szkolnych:D co do ankiety to duża fobia społeczna mi wyszła. miłego wieczorku ja idę dać czadu :D