Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiazinha tu sa dwa ćwiczenia na rozlużnienie karku i szyi Wiele osób cierpi na napięcia i sztywność okolic karku i szyi. Można temu zaradzić stosując proste ćwiczenia. Oba są łatwe w wykonaniu i nie wymagają żadnego dodatkowego sprzętu. Połóż się na plecach. Ugnij nogi w biodrach i kolanach, stopy postaw na szerokość stawów biodrowych. Z wdechem wyprostuj i wydłuż odcinek szyjny kręgosłupa – tak jakby szyja miała się wydłużyć, głowa oddala się od klatki piersiowej. Z wydechem przyciągnij brodę do dekoltu – tak, żeby pojawiła się tzw. „druga broda”. W trakcie ćwiczenia nie unoś głowy, powinna ona pozostać cały czas w kontakcie z podłożem. Drugie ćwiczenie dodatkowo rozluźni mięśnie twarzy i żuchwy. Pozycja wyjściowa taka, jak w ćwiczeniu poprzednim. Czubkiem nosa rysuj małe kółka lub też leżące ósemki. Zawsze pamiętaj żeby wykonać ćwiczenie w obu kierunkach. Podobnie jak poprzednio, głowa cały czas pozostaje w kontakcie z podłożem. Możesz sobie wyobrazić, że leżysz na piasku. Gdy poruszasz głową, potylica powinna swoim ruchem zrobić dołek w nim dołek

Kasiula25 wielkie dzięki za ćwiczenia na pewno spróbuję ale też się muszę przyznać ,że jestem leniem i czasami mam czas i mogłabym go wykorzystać na coś pozytywnego( np ćwiczenia) ale mi się nie chce;-((( @Bezeluszka miło mi :-))))))) czytałam,że bierzesz leki jeśli możesz to napisz jakie i czy są jakieś widoczne zmiany po nich. Ja póki co nic nie biorę ale któż to wie. Napięcie najczęściej jest u mnie w skroniach i tak ściska ,że czuję to też w oczach.... brrrr. Kilka tygodni temu miałąm ból w potylicy ale mi przeszło. Najpierw myślałam,że to ciśnienie ale moje nigdy nie przekracza 100/60 kardiolog powiedział,że nic mi nie jest a ja już chyba 6ściu kardiologów odwiedziłam bo ciągle się czegoś nowego doszukuję.

KASIAZINHA tak biore faksolet brałam dawke 37,5 i były duże zmiane a od jutra przechodze na dawkę 75 mg po której mam wrócić już całkiem do siebie, trochę sie boję , bo jak zaczęłam zarzywac tą mniejszą dawke to tydzień w łóżku spędziłam taka do niczego byłam ale to było warto TYTUŚ zumba to bomba jakiegoś takiego wigoru dostaje że szok :P az mi jakoś tak lepiej :) a o skutkach nowej dawki napisze w piatek mam nadzieję ze nie będzie skutków ubocznych :)

Bezeluszek, mój też wypisywał udowadniał aż mu uwierzyłam, mamy dziecko i jesteśmy po rozwodzie, on założył nową rodzinę. jesli nie chcesz zmienić zdania a ci go szkoda to dla siebie tego nie rób, wiem że to ciężkie ale jeszcze ciężej jest potem. musicie się docierać zawsze, nie trzeba się zawsze rozumieć ale sama wiesz co jest dobre dla ciebie i twojej rodziny. kieruj siętym co dobre, a nie wątpliwościami i przeczuciami, my nerwuski musimy dbać o siebie

Witajcie ponownie ! KasiaZINHA witaj na pokładzie,razem zawsze raźniej. Dziewczynki ja już zaliczyłam cmentarze a jutro leżę i się byczę.Na cmentarzu była i lambada i zawroty a na koniec lęki mnie takie dopadły,że szok.Kochane,ja już zdziczałam na maksa.Miałam sięgać po moją serestę,ale mężuś mówi-daj spokój.zmarli krzywdy Ci nie zrobią,czego się boisz.Tak mnie to rozśmieszyło,że przeszło wszystko.Co do Zumby,to jest to coś dla mnie ( przynajmniej ten zestaw ćwiczeń o których wspomniała Tyta) Jak ja dzisiaj dałam radę zrobić te wszystkie ćwiczenia i nie padłam to jak ktoś to lubi,to polecam-rewelka.Wszystkie mięśnie się rozluźniają,człowiek się odpręża.Ach,jutro znowu dam czadu,to lepsze od rowerka.Co prawda zmęczona byłam,ale warto było rozruszać to moje półtonowe cielsko. Bezeluszku ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu.Na pewno postawiłabym warunki i zobaczyła jak ON zareaguje.Jak mu zależy,to się dostosuje.Moim skromnym zdaniem musicie zamieszkać razem,bo związki na odległość wcześniej czy później się rozpadają.Myślę,że ja bym dała mu szansę,choćby po to,żeby nie mieć do siebie żalu,że się nie spróbowało.Ale mnie nie słuchaj,rób co uważasz za stosowne,ponieważ ja nie znam Waszej sytuacji,nie wiem jak wyglądało Wasze życie.Napisałam tak ogólnie co ja myślę,ale zanim cokolwiek zrobisz rozważ wszystkie za i przeciw. Dobra kochane,spadam do wyra.Słodkich snów.

Hej Samotnawtymwszystkim:-)) wiem co czujesz ja mam tak samo jak coś przeczytam to biorę to do siebie i ataki mam gwarantowane. sama mam dodatkowe skurcze i za każdym razem umieram z niepokoju ,że to zawał albo coś innego..... jak już wcześniej pisałąm latam po kardiologach i szukam nowych rzeczy.....mam teraz zrobić holtera ( suszyłam o to głowę doktorkowi:-)). A jakie Ty masz objawy sercowe?????

Hej Samotnawtymwszystkim:-)) wiem co czujesz ja mam tak samo jak coś przeczytam to biorę to do siebie i ataki mam gwarantowane. sama mam dodatkowe skurcze i za każdym razem umieram z niepokoju ,że to zawał albo coś innego..... jak już wcześniej pisałąm latam po kardiologach i szukam nowych rzeczy.....mam teraz zrobić holtera ( suszyłam o to głowę doktorkowi:-)). A jakie Ty masz objawy sercowe?????

Witam kochane z rana :) U nas dziś okropna pogoda pada :( Rodzice poszli na cmentarz a ja zostałam z dziewczynkami w domu. a teraz czas na ZUMBE he he :P ANDZIUNIU w tym problem że on już tyle szns dostał że na palcach obu rąk nie zliczę, za każdym razem mu wybaczałam wszystko . on przepraszał udawał skruszonego a po tygodniu znowu wojowalismy;/ MAGDZIK 23 więlkie dzięki za takie słowa podnoszą mnie na duchu :)

Hejka kochane :) Zumba to cos najcudowniejszego co mogło mnie spotkać heheh nooo prócz mojego męża i dzieciaczków :) bawiłam się świetnie,wytanczyłam,poruszałam poprostu rewelcja,tanczylysmy godzinę bez przerwy muzyka była zaje....aaa tuż po zumbie jeszcze mnie nosiło i ruszałam tyłeczkiem heheh ;) z tego wszystkiego zapomniałam butów i zostawiłam w szatni wróciłam do domu w adidaskach których cwiczyłam hahahahahah sama do siebie sie smiałam a mój mąż powiedział do mnie *Ty lamko moja nie długo bez spodni wrócisz* hahahahahha rozbawił mnie (pomyslałam sobie czemu nie jak by był jakis fajny instruktor )ŻARCIK :) kobietka nas prowadziła tanczyła rewelacyjnie jak Ja bym chciała sie tak ruszać poprostu bomba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w domu tez sobie włacze bo jestem tym zafascynowana :) także dziewczynki w domku raz, dwa, trzy i tanczymy :) Kasiulaaa włacz i dawaj zobaczysz jak fajnie:) Samotna nie czytaj takich rzeczy na necie po co sie doszukujesz,potem cierpisz Ja juz tego nie robie od dawna i lzej mi sie zyje,do tej pory masz dodatkowe skurcze i nic Ci sie nie stało takze napewno masz to od nerwicy :) nie zamrtwiaj sie na zapas kochana,Ja wszytsko zwalam na newrice niewiem czy powinnam ale tak mi jest lżej i nie martwie sie juz :) nie dosc ze newrica Ci daje popalic to jeszcze sama sie nakrecasz :( GŁOWA DO GÓRY I ZACZNIJ WALCZYC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KASIAZINHA J amam to samo pulsuje mi w skroniach non stop raz mniej raz mocniej nieraz czuje takie ciepło w okolicy lewej skroni mysle zę to od napinania mięści twarzy i karku :) Bezeluszku trzymaj się kochana i rób co uważasz za słuszne :) Buziaczki dziewczynki :)

Hej ! Tyta,to prawda zumba jest cudna.Ja dzisiaj znowu trzasnęłam sobie ten zestawik,ale dzisiaj tylko połowę,bo mnie gnaty bolą po wczorajszym.Ja mam wszystko zastane,bo na tym stacjonarnym rowerku tylko ćwiczę i tyle.Teraz mam w planie codziennie,ba nawet dwa razy dziennie rozruszać się. Ja dzisiaj się nudzę i to na maksa.Staruszek zrobił obiad,pomył gary a ja nie wiem co mam z czasem zrobić.Dla mnie takie sytuacje to rzadkość,ale może od teraz będą częściej hi hi. Miłego dnia Wam życzę.

Hej Wszystkim:-))) Andziunia i Gracja miło mi zawitac w Waszym gronie.:-)) Pogoda u nas nieciekawa,niebo zachmurzone i ciśnienie mi leci na łeb na szyję. ciśnieniomierz nie chce pokazać ni mniej ni więcej jak 80/52.:-((. Jak jestem z mężem na obczyźnie (w kraju mojego męża :-))))) to tak tego nie odczuwam ale tam nie ma znowu takich wahań. słońce świeci prawie przez cały rok i temperatura też stabilna. No ale trzeba to jakoś znieść. Tyta Zumba to faktcznie super sprawa ale ja tak bardzo się boję intensywnie ćwiczyć,że wybrałam balet:-))) chodzę dwa razy w tygodniu i muszę stwierdzić,że bardzo uspokaja:-)))) Miłego dnia dla Wszystkich:-)

Hahaha tyta ale się uśmiecham po twoim wpisie:) wiedziałam że dasz czadu, tak trzymaj laseczka!! wswzystkim polecam zumbę io inne babskie zajęcia, są naprawdę super, ja i na jogę chodziłam i teraz salsa a od poniedziałku ATB czyli brzuszek pośladki uda:D bo się wylewa z moich ciuchów:) daj to dużo hormonó szczęścia, nasz organizm lepiej się czuje, my jesteśmy całkowicie inne bez tej choroby chociaż przez godzinę ona nie ma wstępu tam. miłego dnia dziewuszki, ja co raz więcej zmarszczek pod oczami znajduję buuuuu:(

Witajcie dziewczyny!! Magdzik zmarszczki neistety szybciej powstaja ponoc u tych kotorzy i sporo sie stresuja jak i oczywista sprawa - solarium, sloneczka za duza dawka.... ja tez juz mam..najgorzej jak sie usmiechne, ech nie moge na siebie patrzec , uwierzcie ze rzygam na swoj widok.. Tyta wiem, że nie powinnam czytać no ale siłą rzeczy sie trafia na różne artykuły...ten chłopak tez miał skurcze do czasu aż przeholował...teraz sama się boje ćwiczyć:( a o zumbie wolę zapomnieć....

Andziunia ja tez sie dzis nudzę hehe, nie lubie takiego dnia bo za bardzo się w serce wsłuchuje chociaż jak sporo latam to więcej skurczy dodatkowych mam... zreszta mi nic nie pomoze , Tyto w garsc nie dam rady się wziąć poniewaz ja ejstem od zawsze zestresowana osoba, płochliwą, strachliwą, taka juz jestem ...poza tym wstyd się rpzyznać bo może i te skurcze maja z tym związek...majac ok 18/19 lat często jarałam trawkę i winka, piwka popijałam....przypuszczałam ze trawka i stres zrbily swoje z sercem.. dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tej zumby!! Tyta zajebiście!! jak Ci to służy to baw sie dobrze !!:D

Magdzik fajnie że się posmiałaś hihihi bo wpadł dzikus na zumbe i o wszystkim zapomniał hihihihihi tak masz rację ze w takich momentach nerwica nie ma wstępu :) Ty to masz super bo i salsa i inne sprawy :) Ja teraz zasiadłam na spkojnie byłam u kolezanki na plotach,ale jakos dzisiaj mi sie zrobiło przykro ze nie mogę osobiscie zapalic znicza na grobach bliskich,u nas dziś jest zwykły pracujący dzień,zapaliłam świeczuszki w domu w intencji zmarłych chociaż tooo :( szwagierka ma za nas postawić znicze ,ale to nie to samo jak osobiscie :( mam ich w sercu i to chyba najwazniejsze :) Andziunia zakwasiki dzisiaj noo prosze?? to sie wczoraj dorwałaś hehehe suuper chociaz tak mozemy rozweselic nasz nudny dzień prawda??? Kasiulaaaa co sie nie odzywasz pewnie jestes na cmentarzu u rodzinki i z rodzinką :) Gracja ciesze sie ze wszystko było ok na cmentarzu dalas radę kochana :) Samotna a Tobie to sie klaps w pupę należy :) pewnie przesadzasz z tą swoja brzydka urodą ja tez mam zmarszczki i cooo wole miec zmarszek wiecej niz nerwicę cholerną trudno taka nasza natrura z wiekiem bedziemy wygladac jeszcze starzej nic na to nie poradzimy Ja wklepuje codziennie po kapieli krem przeciw zmarszczkowy i dupa nic nie daje dalej są hehehe nasatwiona jestes do zycia anty zmien myslenie bedzie Ci sie lzej zyło a nie tylko kompleksy masz,pewnie jestes sliczna dziewczyną tylko Tobie juz sie nie da przetłumaczyć :)Samotna nie poddawaj się,wszystko będzie dobrze zobaczysz :)

Hej!Witam nowa kolezanke i oczywiscie Was wszystkie:) Zazdroszcze Wam tej zumby,szalejecie na maxa:)Ja jak tylko sie troche poruszam to zaraz pojawiaja sie zawroty glowy i rezygnuje:( Cmentarze odwiedzone,ale samopoczucie bylo kiepskie,za duzo ludzi(choc to przeciez norma w tym dniu:))Jesli tlumy byly daleko to oki,ale jak przyszlo mi dreptac w miejscu to sie zaczynal meksyk,ale dalam rade i moze czas na to patrzec w ten sposob:) Milego wieczoru!

Hej tytuś widzę że ci sie nudzi,ja prawda polezałam dziś dłużej w łóżeczku.a w nocy miałam jakieś głuie sny i nie wyspałam się bo mnie ciągle coś budziło.wczoraj w domu zapaliłam świeczki dla tych zmarłych na których grobach nie mogłam być,trochę porozmyslałam i to może dlatego sny w nocy były.wieczorem to mniałam taki sztywny kark znów ze nie dosc że w głowie mi się kręciło to aż chciało mi się wymiotowac tak mi jakby rozsadzało łezz,jakby mi chciał pęknąć.straszne uczucie ale rozmasowałam sobie i potem jeszcze mężuś mi tak rozgniutł tą szyję i potem było tak fajnie lekko,aż sie na oczy lepiej patrzyło.a dzis ledwo siedzę przez te moje korzonki.z rana najgorzej no ale trudno,potem sie rozchodza.u nas też słonko zaświeciło i mam smaka isć do ciociuni mojej ale nie wiem czy iść,coś mnie trzyma.mołego dnia dzewczynki moje

Gracja nie nudziło mi się jak się wziełam do sprzątania do ledwo zdążyłam do szkoły wysprzatałam wszystkie kąty pod tapczaniami,za meblami,posciele zmieniłam i tak zleciało heheh teraz ziemniaczki mi się gotują i obiadek będziemy wcinać,Ja też wczoraj rozmyslałam o moich bliskich w Polsce którzy juz nie zyja i zle mi z tym było że nie mogę byc w tym Dniu z nimi ale cóż :( zapaliłam tez świeczki w domu :) Tu dalej cisza trudno zmykam też :)))))