Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiaaa nie dziwię się że się martwisz, Amerykanie bardzo dobrze się przygotowali na ten huragan, i napewno im nic nie jest, telefony pozostawiali albo rozładowały się im, a prąd mają wyłączony pewnie. nic się nie martw, mam nadzieję że Twoja rodzina jest tam bezpieczna i jest wszystko ok!! :*

Witajcie kochani ! W końcu jestem,pozałatwiałam wszystkie sprawy a teraz psychiczny luzik mam.Czytać Was czytałam,bo dzień bez forum,to dzień stracony hi hi. Samopoczucie u mnie nawet spoko i oby tak dalej.Dzisiaj nie mogłam spać w nocy przewracałam się z boku na bok i od siódmej zabrałam się za robotę.Dom lśni,obiad zaraz nastawię i mam labę aż do poniedziałku.Powiedziałam moim patafianom,że przez długi weekend radzą sobie sami a ja leżę do góry tyłeczkiem.Nawet nie było sprzeciwu hi hi.U mnie ostatnio w domu były jazdy na maksa.Córa dawała popalić jak to nastolatka,mąż też stroił fochy aż w końcu powiedziałam DOŚĆ !!! Każdy dostał obowiązki i ma się z nich wywiązać.Lista na cały tydzień wisi na lodówce i każdy sprawdza co ma zrobić i wiecie,że dostosowali się do tego.Myślałam,że ten pomysł nie wypali,ale jakimś cudem działa.Teraz mam więcej czasu dla siebie.Uwielbiam czytać i robię to teraz codziennie.Teraz czytam ,,Potęgę podświadomości,, Fajna książka,polecam-coś dla nas nerwusów.Ja tak ogólnie to kocham kryminały lub romansidła hi hi. No dobra,już nie będę przynudzać,miłego dnia Wam życzę :***

Witam :) u mnie jakos leci wstałam jakas połanama plecy mnie bolą ehhh,ale z jednego się ciesze bo dzisiaj zaczynam chodzic na Zumbę juz sie doczekac nie mogę :) na 19ta idę z koleżanką suuper sprawa,po ruszam sie,po tanczę.dobra muza fajna atmosfera i człowiek odrazu inaczej funkcjonuje :) Kasiaaaa nie martw się moja znajoma napisała na facebooku która mieszka w USA koło NY ze siedza bez pradu jak narazie nie jest zle nie ewakuowano ich takz epewnie z twoja rodzinka tez wszytsko gra tylko nie maja z czego sie odezwac,będzie dobrze :))) Bezeluszku Ja poprosze o taki poczatek dnia na sama mysl fajnie sie robi heehe,a co u Ciebie jak dajesz radę ??? Magda fajnie z esie odezwałaś,dobrze że męzus juz zdrowy nie bedziesz sie juz zamartwiała a tym ze zostajesz sama w domu to luz Ja tez poł dnia sama siedzę i powiem Ci że czuję sie lepeioj sama niz z kimś przywykniesz będzie dobrze :) Lilianna masz rację ze skupiamy sie tylko na złym samopoczuciu a o dobrym nawet nie pomyslimy taka jest nasza durnowata głowa :( Samotna Ja tez mam nie raz cięzka klate az oddychac jest cieżko trwa to nie długo ale tego sie boję ze oddechy nie złapie :( Co u reszty odezwijcie sie babeczki :))))

Dzień dobry wszystkim :-) Jestem tu nowa i mam pytanie czy mogę się do Was dołączyć??? Po krótce o mnie: mama dwulatka,mieszkająca trochę w Polsce trochę w Portugalii (mąż jest portugalczykiem) nie pracuję,zajmuję się dzieckiem i domem domami:-)) cierpię z powodu nerwicy już kilka dobrych lat. Ataki pojawiają się sporadycznie chyba najczęściej jak jestem na obczyźnie........ Bardzo często mam napięciowe bóle głowy i zawroty,które nie pozwalają mi normalnie funkcjonować Nie lubię być sama w domu i często boję się gdzieś sama wychodzić,szerokim łukiem omijam centra handlowe i komunikację miejską... Czytałam sobie troszkę Wasze wypowiedzi aby się zaznajomić kto jest kto i co komu dolega. Było by mi bardzo miło jeśli mogłabym się przyłączyć.

TYTA32 KASIULA25 bardzo dziękuję za miłe powitanie i za możliwość przyłączenia się do *klubu* :-))) *@KASIULA25 co do moich zawrotów głowy to co by tu ukrywać jest ciężko.przechodzi mi tylko jak się uspokoję ale to i tak nie zawsze jest skuteczną metodą. staram się robić różne rzeczy żeby tylko nie pamiętać o zawrotach. najgorzej jest jak jestem sama to zawroty mam od rana do wieczora dopiero w łóżku mi przechodzi jak się rozluźnię. Moja pani psycholog powiedziła,że jak nie zacznę rozluźniać mięśnie karku to będę je miała przez cały czas...... też mi pocieszenie. Próbowałaś metody relasacyjnej według Jacobsona??? A jakie Ty metody stosujesz??? Dziewczyny a bierzecie jakieś leki????

Ja nie biore nic sama sobie radzę tez mam zawroty głowy az nieraz wszystko mi sie kotłuje w głowie czuje najbardziej w czole koło oczów masakra, tak to prawda ze trzeba rozluzniac wszystkie partie ciała bo inaczej bedzie nas wszystko bolało ale jak tu sie rozluzniac jak sie człowiek denerwuje tą nerwicą i nie wie jak go dzień czeka :( Ja nie próbowałam zadnych metod tzn raz Lilainna wysłała lin jak sie rozluznic i spróbowałam trzeba to robic dziennie po 20 min a ja mino nudy niechce mi się az wstyd sie przyznać :(

TYTA32 KASIULA25 bardzo dziękuję za miłe powitanie i za możliwość przyłączenia się do *klubu* :-))) *@KASIULA25 co do moich zawrotów głowy to co by tu ukrywać jest ciężko.przechodzi mi tylko jak się uspokoję ale to i tak nie zawsze jest skuteczną metodą. staram się robić różne rzeczy żeby tylko nie pamiętać o zawrotach. najgorzej jest jak jestem sama to zawroty mam od rana do wieczora dopiero w łóżku mi przechodzi jak się rozluźnię. Moja pani psycholog powiedziła,że jak nie zacznę rozluźniać mięśnie karku to będę je miała przez cały czas...... też mi pocieszenie. Próbowałaś metody relasacyjnej według Jacobsona??? A jakie Ty metody stosujesz??? Dziewczyny a bierzecie jakieś leki????

Kasiazinha ja tez nie biore żadnych leków sama sobie jakoś radze raz jest dobrze a raz gorzej. Co do ćwiczeń to codziennie staram się ćwiczyć jeżdzić na rowerku,różne techniki rozlużniające w internecie jest ich pełno tu na forum tez sa linki,a próbowałaś yogi super sprawa polecam tez znajdziesz w necie dla początkujących Tyta główka przestała boleć bo mi niestety nie ehhh jakoś musze wytrzymać :(