Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andziunia

Madziu cora by najchetniej poszla,bo ona zawsze korzysta na takich wyjsciach ( zawsze jej cos kupie ) ale ja nie dam rady.Wszedzie dupsko podwioze a potem to juz ide czy do sklepu czy do kosciola.Ja teraz tez tak mam,ze goraco mi i nogi sie telepia.Psychicznie totalny dol ( w domu jakos sie trzymam,ale na sama mysl o wyjsciu mnie telepie) Tak czytam o Twoim wyjsciu i ciesze sie,ze bylo fajnie,ja tez bym gdzies ze starusziem poszla ale nie mam gdzie.Do rodziny nie chce,bo tam walkuja jedne i te same tematy-babcia.Kocham ja nad zycie,ale ilez mozna sluchac o jej postepowaniu ?Moja babcia ma 91 lat,ale rozum ma lepszy niz my wszyscy w rodzinie ( oczywiscie na swoje) Czasami robi glupoty,jak sadzenie grzadek w jej wieku a potem w sloncu plewienie ich,ale co jej koto zrobi.Juz dwa razy spadla,sasiadka ciagla ja do domu i dalej nie pomoze.Moje wujostwo tylko wytyka jej,ze robi zle nie sznujac swojego zdrowia,ale ikt nie zrobi wiecej nic.Ja mowie,ze najlepiej schowac jej motyke i bedzie po krzyku a nie ciagle tylo zgnerac i zgnerac.Ja bym chciala gdzies wyjsc,posmiac sie ,pogadac o pierdolach itd.... Co sexu to ja jestem 15 lat po slubie i tez kazde wie co kto lubi.Ja mysle,ze warto zawsze probowac cos nowego dodac,zeby nie bylo monotonii w lozku.o kroplach nie slyszalam,ale poczytalam teraz.Moj wujek jest zielarzem i on leczy tez nerwice,padaczki i inne choroby.Wiele osob wyleczyl.Sama tez mam zamiar zglosic sie do niego,tylko najpierw niech mi znajda przyczyne stanu zapalnego a potem moge sprobowac ziol.Wiem na pewno,ze ziola umiejetnie dobrane lecza.

ANDZIUNIA wiesz że ja nawet nie pomyślałam że kłopoty w łóżku mogą być przyczyną nerwicy ;/ ale się rozpisałyscie :P nie wiem może tzreba spróbować czegos nowego ;/ wogóle to jakoś lepiej się czuję mąż mnie wyciąnał na ulicę sie kawałek pzreszłam i nic mi się nie stało ale mam jakiś dziwny smak w buzi czuję miętę i nie wiem od czego ;/

Bezeluszek po taabletkach,taki skutekk uboczny, niestety tak jest,ale cos za cos,ja tez tak mialam ze mialam ochote ale dojsc nie moglam,za to fizycznie czulam sie bardzo dobrze i wrocilam do zycia to przytepily mi sie tez inne zmysly,wogole nie umialam plakac,wszystko bylo takie obojetne na luzie:)Od ponad roku nie biore tabsow bo najpierw ciaza byla teraz karmie ale tak w ciazy z seksem bylo super a teraz znow klapa,mysle ze to przez nerwice nie umiem sie skupic ani zrelaksowac,maz mi juz ostatnio powiedzial czy on mnie jeszcze pociaga ze chyba za stary juz jest a ja pewnie wolalabym mlodszego,eh biedak wiem ze sie stara,ale problem tkwi tylko i wylacznie w mojej glowie. Bezeluszek na ulotce bedzie napisane wszystko jesli lekarz ci nie powiedzial a suchosc w ustach i dziwne smaki to tez norma. A dzis to wogole czuje sie fatalnie,jakos depresyjnie i slabo,napiecie nerwowe mam w calym ciele,nie umiem sie rozluznic chocby nie wiem jak sie starala.

Oj!My to powinnysmy mieszkac obok siebie,biegalybysmy do siebie na kawe,wyciagalybysmy sie na sile na dwor,a tak klepiemy na klawiaturze:)Ale dobre i to:)Ja jestem troche rozczarowana swoja dobra kolezanka,bo chyba przyjaciolka jej nie moge nazwac,odkad mam dziecko to powoli mnie zaczynala olewac,az do teraz kiedy trudno jej znalezc 2 godz raz na 3 tygodnie jak siedze sama w domu.Znamy sie od dziecka i do czasu jak moglam wychodzic wszedzie,bo nie ograniczalo mnie ani dziecko,ani te lęki to bylam dla niej fajna kolezanka,na obiad wpadala i wogole,ale odkad jest Julcia to zaczela mnie olewac,o chorobie nie wspomne,ona to raczej traktuje jak moje widzimisie,szkoda,ale chyba nie ma co tego ciagnac na sile,ona jest panna(nie powiem,ze stara:))ma wiecej czasu niz ja,ale ato ma spotkanie z dziewczynami z pracy,a to cos tam.Wiem,ze ma wlasne zycie,nie kaze jej ze mna byc 24 na dobe,ale raz na 3 tygodnie spotkanie to chyba nie duzo?Dlatego Andziuniu jak jest taka okazja jak wczoraj to mimo stresow staram sie spotykac z ludzmi.A Wy macie przyjaciolke taka na ktora mozecie zawsze we wszystkim liczyc?A moze ja jestem zbyt wymagajaca?

Gość gochaq1563

Mam do was pare pytanek:) z jakich województw pochodzicie? ile macie lat? Ja mam 24 lata trzy lata jestem w związku małżeńskim i mam syna który bedzie miał 4 latka w grudniu:) chodzę od grudnia na terapie i nie biore zadnych tabletek (tylko w torebce syropek hydroxazyna na wypadek ataku paniki) czy bierzecie jakies leki poniewaz zastanawiam sie nad wizyta u psychiatry ale troche sie boje bo tyle sie naczytalam złych opinii jednak czasami jest juz tak zle ze mysle nad leczeniem farmakologicznym. Pozdrawiam

MAGDA ja na szczęście mam 2 koleżanki i to na mojej ulicy mamy dobry kontak bo wszystkie trzy mam dzieci w tym samym wieku :) GOSIU ja jestem z woj. lubuskiego też mam 24 lata 2 dzieci Zuzanka w grudniu będzie miec 4 lata a Hania ma rok i 4 miesiace ja jestem dopiero po pierwszej wizycie u psychiatry mam leki narazie nie za dobrze sie czuje ale tutaj kobietki mnie pocieszają że to nie potrwa długo MAGDA wielka szkoda ze wszystkie nie mieszkamy obok siebie fajnie by było pogadac tak w cztery oczy :)

Bezeluszek moze to lepiej ze tego nie czytasz ja mam leki przez wlasnie czytanie ulotek,masakra:) Magda ja niestety nie mam przyjaciolki ani kolezanek,sama jestem tu jak palec a jak maz wyjezdz to juz wogole...nie wiem czemu tak jest ale ja od dziecka mialam z tym problem,mialam natomiast przyjaciela ale wiadomo juz go nie mam bo maz by byl zazdrosny.No mialam jeszcze dobra kolezanke ale rok temu sie wyprowadzilaa i slaby mam juz z nia kontakt,ale tez z powodu depresji 2 miesiace byla w szpitalu. W sumie to zawsze moge z siostra pogadac. Gochaq1563 ja jestem z woj.slaskiego,mam 27lat,mam 4 dzieci (syn 8lat,corka 6,syn 3,i najmlosdszy synus 4miesiace),mam przepisane leki ale jeszcze ich nie biore.

Gość gochaq1563

BEZELUSZEK fajnie ze masz dwójeczkę szkrabów:) ja tez bym chciała drugie ale nie umiem się przełamać, jak sobie pomyślę o meczeniu się przez 9 mies. (miałam bardzo trudne początki z pierwsza ciążą wymioty itp.) a potem te chrzciny, KOŚCIÓŁ brr... MONIC25 ja tez jestem ze śląska jak miło słyszeć ze jest ktoś tak blisko z tymi samymi dolegliwościami co ja:) widzę ze ty tez szybko się postarałaś o pierwsze dziecko powiedz jak sobie dajesz z tym wszystkim rady masz już dwoje większych dzieci chciałam zapytać czy one wiedzo o twojej nerwicy? Jutro mam kolejną wizytę u mojej psychoterapeutki próbuję wyciągnąć mojego męża żeby potowarzyszył mi w autobusie bo sama nie dam rady:(Jak sobie pomyślę o dojeździe to już mnie w sercu kłuje.Ostatnio złapał mnie taki paniczny lęka w autobusie ze myślałam ze wyskoczę z niego w biegu a jak weszłam do gabinetu to czułam się jak z krzyża zdjęta chciało mi się wymiotować i myślałam ze zaraz zemdleje. Od razu się rozbeczałam i nie mogłam słowa z siebie wydusić. Oczywiście nie obeszło się bez zastosowanie mojego magicznego syropku który nosze zawsze ze sobą ale stosuje go tylko wtedy gdy *czuje ze umieram*

Ja mam 3 braci i w sumie to sie czuje jak jedynaczka,szkoda,ze nie mam siostry:( Moja corcia raczej bedzie jedynaczka,jak sobie pomysle o tym jak prawie 9 msc lezalam,bo na poczatku ciazy dostalam krwotoku i ciaza byla zagrozona,szpital,a potem lezenie w domu i ograniczone wszystko,potem porod(i tu szacunek dla Bezeluszka-ja myslalam,ze moja byla olbrzym 4kg:))A po porodzie komplikacje,do tego teraz cala nerwica to ja dziekuje. Ja tez jestem ze Slaska:) Gochaq,a ten syrop jest na recepte?Bo ja mam tabl hydroxyzyne,ale jakos nie mam odwagi ich zazyc.Bo ja jak Monic,poczytam ulotke i mi sie odechciewa:(Wiem,ze jak bylam w ciazy to w szpitalu mi ja dawali 10mg,a teraz mam 25mg,wtedy po nich nie spalam i mialam wrazenie,ze nic sie nie dzieje,ale moze to tez przez to,ze dzialala adrenalina,bo ja nienawidze szpitali.Uciekam spac,spokojnej nocy.

Gość gochaq1563

Cześć Wszystkim:) Ale dzisiaj pogoda nie wiem jak u was ale u mnie od samego rana leje:( Magda79 ja mam 2 braci i 4 siostry dwie siostry po 30stce 2 do gimnazjum a bracia jeden młodszy ode mnie o 2 lata a jeden tez po 30 stce. Widze ze juz dwie odoby ze śląska ale górnego czy dolnego? Ja z górnego:) Tak ten syrop jest na recepte to teżhydroxazyna tyle ze w syropie. Powiem ci ze pomaga w nagłym ataku paniki działa przeciwlekowo przeciw bólowo p.wymiotnie zmniejsza napiecie miesni po prostu magiczne lekarstwo na atak paniki;p

Czesc dziewczyny:) U mnie ciagle pada,juz 3 dzien i nie zanosi sie zeby mialo przestac,nawet nie chce mi sie z lozka wychodzic. Ja kazda ciaze zle znosilam,a ostatnia z nerwica to byl koszmar o ktorym nie chce wspominac,moje dzieci wtedy myslaly ze jestem chora ale tak ogolnie to staram sie nie pokazywac im mojej choroby zeby sie nie baly,oczywiscie w razie czego wiedza jak wezwac pomoc choc nie bylo takiej potrzeby nigdy. Pozatym 8miolatek nie jest jeszcze w stanie dokladnie zrozumiec czym jest nerwica. Wole go dodatkowo nie stresowac bo on jest panikarzem,czesto puszcza mu sie krew z nosa bo ma slabe naczynka i on wtedy tak sie boji ze az sietrzesie,w przyszlosci boje sie ze bedzie mial ataki paniki. Bezeluszek to faktycznie trudno takie duze dziecko urodzic,moj synus mial tylko 2400,to praktycznie polowe mniej,a pierwszy moj syn mial 2800 a rodzilam 20 godzin.Ja zawsze mowie ze facet moglby choc raz w zyciu poczuc tem bol:) Gosia ja jestem z gornego slaska z okolic Cieszyna:)

Gosia pytalas mnie tam jeszcze jak sobie daje rade,no wiec mysle ze jak mialam jedno dziecko bylam nim bardziej zajeta niz wszystkimi teraz:)bawia sie razem,starsi to sami wychodza przed blok,no jest wiecej halasu bo bija sie notorycznie i kluca ale tez bez siebie zyc nie moga,najmlodszym tylkobardziej zajeta jestem ale juz bez szalu,jak placze a czesto placze bo ma nerwa:)to go zostawiam na chwile i sie uspokaja bo widzi ze nic nie wskora.Duzo czasu jedynie zajmuje wyszykowanie wszystkich jak trzeba gdzies wyjsc i upilnowanie ich jak ide sama z nimi gdzies jest trudne. No i wydatki sa o cztery razy wieksze,ale nie wyobrazam sobie zebym ktoregos z nich nie miala choc nieraz juz wyprowadzili mnie z rownowagi:)

Gość gochaq1563

To fajnie mieć tyle dzieci:) Zawsze jest weselej ale jak piszesz sa tez chwile słabości. Ja jak na razie mam jednego i na najblizszy czas nie zanosi sie na drugie ogólnie to sie nie zabezpieczamy ale jak juz bedzie to mysle ze dam rade z jednym dałam to z drugim mysle ze tez dam. Dziewczyny wybieracie sie gdzies na wakacje?? Ja mam okazje jechac nad morze (jeszcze nigdy nie byłam) ale troche sie boje ze zaraz bede chciała wracac do domu .To bedzie dla mnie najdalszy wyjazd i boje sie jak zniose ta podróz i wgl;( Ja jestem z okolic Rybnika;)

Hej! U mnie dzis leje i wieje,ale ja to akurat lubie,bo mam wymowke,ze nie musze z mala wyjsc na dwor.A tak rano zalatwilismy wszystko autem.Zrobilam badania kolejne w zwiazku z ta watroba,zakupy i administracje w zwiazku z mieszkaniem.Tam to mi sie nogi trzesly,ale dalam rade.Nie wiem czemu,czy przez wyglada moj,czy przez co,ale zawsze jak tam ide to robia ze mnie idiotke,ale tym razem kobieta z siebie zrobila,bo ja mialam racje,przeprosin oczywiscie nie dostalam,ale i tak bylam z siebie dumna.Jak mozna wysylac jakies pismo z dana kwota,a jej nie zaksiegowac?pewnie przez to,ze ona byla na moja korzysc:) Ja jestem z Katowic-Ligoty. Milego dnia dziewczynki! A gdzie Andziunia?Gracja? Gochaq,a czy jestes senna po tym syropie czy tylko wyluzowana?Przepisuje Ci to lekarz rodzinny?

Gość gochaq1563

Magda79 super ze macie samochód u nas zadne z nas nie ma nawet prawa jazdy zawsze trza sie kogos prosic zeby gdzies zajechac;/ Ja rówiez jak mam załatwiac jakies sprawy urzedowe to koniec:( najgorsze jest stanie w kolejkach. Widzę że mieszkasz niedaleko moze kiedys bedziemy mialy mozliwosc sie spotkac i porozmawiac na zywo;D Pytasz czy jestem senna po tym syropie powiem ci ze troche mi sie ziewa ale pomaga wole to niz sie meczyc. Mi go przepisała pani doktor na dyżurze całodobowym (jak pewnego razu dosatłam ataku a to byla niedziela i nasz ośrodek był nieczynny) dlatego ze nie było hydroxazyny w zastrzyku bo maja bardzo duze zapotrzebowanie. Nie wiem czy lekarz rodzinny mógłby ci go przepisać musiałabyś sie dowiedziec. Ja juz sie martwie co zrobie jak mi sie skonczy lub skonczy sie data waznosci a jest tylko do konca grudnia( ale zastanawiam sie nad wizytą u psychiatry. Dziewczyny pracujecie gdzieś czy zajmujecie sie domem tak jak ja?;p Chciałabym isc do pracy chciałbym isc na prawo jazdy wszystko bym chciała ale wszystkiego sie boje ;(;(;(

Oj jestem jestem czytam was ale nie pisałam żeby wam sie nie wtrącać w rozmówki.ale skoro mnie magda wywołała to się oddzywam.ja też nie mam auta i problem z dojazdem mam straszny bo ciągle o coś musze się kogoś prosić.na szczeście mąż wszystko załatwia i mi tak zal bo jakby auto było w domu to by było mi dużo łątwiej.pozdrawiam was aha ja jestem z małopolski

Gość Andziunia

Ja z Podkarpacia,35 lat,mama 15to letniej cory.Gocgaq ja podobnie jak Ty,tez duzo chce ale strach zagladajacy w oczy jest silniejszy ode mnie.Co do wyjazdu na wakacje,to ja mam zaplanowany wyjazd nad morze za poltora tygodnia,ale u mnie wszystko zalezy od OB.Jutro ide zrobie badania i jak spada to pojade a jak nie to musze sie chyba w koncu polozyc do szpitala.I wlasnie tego sie boje,bo ja podobnie jak Madzia mam lek przed szpitalami i wszystkim co z nim zwiazane.Trzeba sie bedzie przemoc i isc.Dzisiaj bylam u dentysty,bo tak mnie zab bolal ze hej.Moja oczywiscie nie znalazla dla mnie czasu,choc dzwonilam 3 razy i prosilam,ze boli i zeby mnie przyjela jako ostatniego pacjenta.Wkurzylam sie i poszlam na pogotowie dentystyczne.Do 19.00 jest platne a potem do 7.00 za free.Dalam 50 zl,rozwiercila mi go i zalozyla trutke bo bedzie go leczyc kanalowo.Powiedziala,ze plomba byla za gleboko zapchana i dlatego bolalo.Teraz jak przestanie dzialac znieczulenie,to bedzie bolalo,ale juz mam leki i zobaczymy jak bedzie. Co do pracy,to ja chcialabym bardzo gdziekolwiek pracowac,moze byc nawet na 1/4 etatu.Chodzi mi o to,zeby byl kontakt z ludzmi,bo ja wiecznie siedze w domu.Jeszcze do tamtego roku wszedzie chodzilam,ale teraz sama dupy nie rusze nigdzie.Lek jest silniejszy ode mnie.Tak czytam o tym syropku i trzeba by bylo go wyprobowac.Moze i mnie by pomogl.Ja jak mam *kryzys* to lykam sereste i jakos da sie zyc.Dziala po 20 minutach,ale calkowicie lekow nie eliminuje.Pozwala jedynie uspokoic sie,ale reszta zalezy ode mnie.Jakbym sie bardziej nakrecila to pewnie reka murowana a ja wtedy powtarzam sobie,ze nic mi nie jest i jakos przechodzi wszystko.

Wiecie co ja wam powiem tak,bo ja miałam syrop hydroxizine ale jak sie go napiłam to niby byłam spokojna ale strasznie senna i strasznie mnie nogi rwały i już go nie biorę a miałam go od internisty,sam mi przepisał.ale oczywiscie sprubować mozecie przecież że ja tak miałam to nie znaczy że kazdy by tak miał.a ja mam syna 10 letniego i tez bym chciała jeszcze jedno dziecko ale się boje strasznie znów sie w tym wszystkim babrać hi hi.a tak to moje dziecko jest już w pewnym sensie samodzielne,jeśc sobie zrobi i pić i samo do szkoły pójdzie czy do kościoła.fajnie andziunia ze pojedziesz nad morze ,podziwiam cię ja bym nie dała rady.ale odpoczniesz najodujesz sie

Witam :) ja dziś znowu u siostry byłam. tylko że dziś nie czuję się najlepiej jakaś zmeczona jestem ale mała od 3 w nocy mi nie spała więc pewnie dlatego;/ ja na szczęście obie ciąże dobrze zniosłam zero wymiotów, nudności itd... MAGDA ja miałam te tabletki hydroxyzyne ale mi nie pomogły ... MONIC ja nawet sobie nie wyobrażam takiego klocka urodzic samemu masakra jakaś bo młodsza wazyła 3330 GOCHA ja Cię doskonale rozumiem my też nie mamy prawa jazdy i zawsze trzeba sie prosic żeby ktoś mnie gdzieś zawiózł jutro mam do dentysty ale nie mam czym jechać ;/ ja nie robie od stycznia to wtedy mnie dopadła nerwica agarofobia i od tamtej pory siedzę w domu ...

Ja bardzo bym chciala nad morze,bo nigdy nie bylam,a wlasciwie to moja corcia bardzo by chciala bo kocha wode,ja to nie lubie upalow,slonca wiec nie wiem czy bym tak na plazy wytrzymala.Na razie finanse nie pozwalaja,wiec nie bede sobie tym glowy zawracac:) Ja zajmuje sie na razie corcia,ale powoli mysle o pojsciu do pracy,najbardziej przeraza mnie fakt starania sie o prace.Nigdy tego nie lubilam,cale te rozmowy to jeden wielki stres,patrza na Ciebie oceniaja nie wiadomo co i jak.Zreszta nawet nie wiem jak teraz jest bo ja juz nie pracuje z 10 lat.Jak stracilam prace to wysylalam cv,chodzilam na rozmowy,ale po 2 latach sie poddalam,mezowi tez jakos nie przeszkadzalo,ze nie pracuje i tak zlecial ten czas.Teraz zaluje,ze jednak nie probowalam,a maz mnie nie gonil,moglam przynajmniej jakies kursy zrobic albo studia,a tak kupa czasu straconego.A moze juz wtedy odzywala sie we mnie nerwica,ze lepiej zostac w domu niz podjac nowe wyzwania,bo ja taki tchorz jestem.

Gochaq fajnie byloby sie spotkac:) Fakt auto ulatwia zycie,nie jest najnowsze i w tym roku odzywa sie co chwila o naprawe,ale jest.Wole dawac na naprawe niz kombinowac z autobusem:)Jestem tchorz:)Szkoda tylko,ze nie mam prawka i w tym wypadku musze liczyc na meza,na szczescie,ja mu mowie gdzie jedziemy,a on mnie zawozi:)No ale tez nie jest do dyspozycji 24 na dobe:(Np,w tym tygodniu auto pod blokiem,a my z corcia siedzimy w domu,zamiast gdzies jechac:(oj,chcialabym miec prawko:) co do kolejek to w nich tez sie denerwuje i kilka razy mialam wlasnie w takim momencie jazdy.

Gość Andziunia

Witajcie kochane po raz kolejny.Powiem Wam,ze jak mi rozwiercila tego zeba,to czuje sie jak nowo narodzona.Boli tak tyci tyci a myslalam,ze bedzie gorzej,ale nie to jest najwaznieejsze-otoz ja dotad mialam taki wzrok jakby za mgla a teraz przejrzalam na oczy.Mialam kuic sobie nawet okulary,ale tera mi nie potrzeba. Madziu ja nad morzem bylam juz pare razy jako dziecko i nastolatka,ale po slubie nigdy nue bylo czasu i pieniedzy.Zawsze bylo cos za cos.W tym roku ta bardzo bym chciala pojechac,ale jak juz pisalam -zobaczymy.Ja nie bede spac w hotelu tylko na terenie strazy granicznej ( pokoj kosztuje chyba 12 zl od osoby) Nie jest to tak duzo.Do dyspozycji jest kuchnia,pralnia itd.Kazdy moze jechac tam,tylko,ze pracownicy SG maja taniej a pozostali cos tam drozej,ale nie duzo-2-3 zl od doby.Jakby ktos chcial namiary to chetnie podam link gdzie sa namiary na straznice.

Gość gochaq1563

Kurde tyle sie nameczylam z odpisywaniem i wszystko mi sie usunelo;/ normalnie sie wkurzylam. Andziunia ból zeba to chyba jeden z najgorszych boli wiem cos o tym. Tez mam pare do leczenia ale jakos nie umiem zajsc do tego dentysty troche sie boje mimo tego ze zawsze biore znieczulenie:) U mnie wyszło słoneczko i ide chyba zaraz pojezdzic z mezem na rowerze jak sie troche zmecze to bedzie mi sie lepiej spało. Czasami mam takie trudnosci z zasypianiem ze pomoga mi albo krople walerianowe albo walidol ewentualnie herbatka z melisy:)