Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Andziunia no dokladnie,ja tez sie boje ze akurat jak jego nie bedzie to cos sie stanie. To jakas paranoja jest.Ja tez musze porobic badania,zazwyczaj mialam dobre wyniki,ale po ciazy to wlansie nie wiem bo jeszcze nie robilam.A tez wkrecam sobie roznego rodzaju raki.Ob sie nie sugeruje bo przed ciaza mialam OB 2, ale kolezanka mojej siostry tez wyniki ok miala i OB a miala raka. Te upaly mnie wykoncza...Andziunia,moze twoja cora sie przegrzala,moja dwa dni temu tez tak wygladala blada jak sciana i caly dzien przelezala,na drugi dzien jej przeszlo ale nie chce na dwor wychodzic a wczesniej caly dzien potrafila kolo bloku sie bawic. Wiatrak mam wlaczony i nic,mogla by burza przyjsc oczyscic odswierzyc to powietrze.

Gość Andziunia

Witajcie ! Bezeluszek ja na początku też tak miałam a potem przeistoczyło się lęk przed śmiercią.Ty jesteś w sumie na początku nerwicy,więc łatwiej Ci będzie ją wyleczyć,w moim przypadku trwa ona lata i na dodatek jej nie leczę.Zastanów się jakie miałaś problemy przed styczniem i jak się uda to wyeliminuj je.Nerwica nie bierze się z dnia na dzień,tylko musi być jakiś problem z którym trudno nam sobie poradzić i któregoś dnia w nas coś pęka.U jednych to właśnie ta suchość w ustach,omdlewania czy lęk przed wychodzeniem a u inni mają jeszcze gorzej i lądują w szpitalu.Przykład sąsiada mojego wujostwa.Młody chłopak nie dawał sobie rady na studiach i któregoś dnia zaczął walić głową w ścianę.Karetka,szpital a teraz nie wiem co z nim bo nie pytałam.Wiem natomiast,że wychodzi się z nerwicy,może nie całkiem,bo to podstępna choroba,ale można żyć w miarę normalnie.Trzeba tylko dobrego psychologa,może jakieś wspomagacze ale 90 % roboty musimy odwalić sami,bo to od nas zależy wszystko.Wiem,powiecie łatwo się mówi,ale niestety taka jest prawda.Mnie jest trudno samej z tym walczyć,czasami sięgam po tabsy,bo bez nich bym chyba oszalała tak mnie telepie. Jak tam u Was dziewczynki,bo u mnie kolejny dzień upałów.Już oddychać nie ma czym.Ani deszczu,ani ochłodzenia...

Hej!U mnie tez duchota!Dzis sie czuje masakrycznie,ale pewnie to przez ta pogode.Czekam az sie troche ochlodzi,ale to nie chce nastapic. Ja jak jest maz z mala to nie boje sie smierci,wrecz az sobie mowie w koncu wszystkie problemy znikna i bede miala swiety spokoj.Gorzej jest jak zostajemy same,bo zaczyna sie panika co bedzie z mala jak mnie sie cos stanie?Np na dworze,czy ktos ja porwie,gdzie jej szukac itp itd w koncu to tylko 3 latka:(W domu ta panika jest mniejsza bo drzwi nie otworzy,a maz w koncu zawsze wraca do domu po pracy i troche mniej niebezpieczenstw. Zajrze wieczorem bo teraz jestem nie do zycia.Pozdrawiam!

Hej u nas też gorac i zaduch,ja ugotowałam obiadek i upiekłam ciasto,umyłam gary i mam luzy.tylko ze śpiąca jestem i przez to jakaś słaba czy coś,sama nie wiem.ja też się przejęłam tym końcem świata ale ostatnio przeczytałam ostatnią tajemnice fatimską i stąd to wszystko.kiedyś jak mówili że swiat się juz skończy to się śmiałam a teraz już mi nie na żarty.w grudniu to chyba się zamknę i wszystkich domowników na klucz w domu.jak tylko o tym myślę to mnie trzęsie.

Gość Andziunia

Dziewczynki z tymi przepowiedniami,to proponuję wrzucić na luz.Ja o końcu słyszałam,że ma być 1.01.2000 Pamiętam jak wracaliśmy z Sylwka a ja co chwilę zaglądałam czy nie ma jakiegoś kataklizmu czy coś w tym stylu.W domu dostałam takiego ataku paniki,że oddechu nie mogłam złapać.Potem wrzuciłam na luz. u mnie sie deko ochłodziło,spadło 10 kropli deszczu i teraz jest 29 stopni.Samopoczucie u mnie masakryczne,choć jak wzięłam tabsa to troszkę lepiej. Byłam dzisiaj w sklepie i nawet dałam radę ( juppppi) a wcześniej poszłam na pogotowie dentystyczne,bo ząb mnie strasznie napierdzielał.Dentystka powiedziała,że jon nadaje się do leczenia kanałowego lub najlepiej do wyrwania i że po co było plombować taką łupę.Zapytałam czy Ob może być d niego,to powiedziała,że tak,ale jak po rozwierceniu będzie krew lub ropa a jak nie,to nie.I bądź tu mądrym...Ona chciała mi go rozwiercać,ale że ja mam nawalone pod sufitem i sobie nie dałam.Jutro idę z rana do mojej i powiem niech mi go rozwierca.Jej ufam co do roboty ale źle robi ratując wszystkie zęby.Spadam do wyra,bo upały mnie wykończyły.Buziaki dla Was.

Gość Andziunia

Witajcie ! Ja już po dentyście-nic mi nie zrobiła.bo nie miała czasu i kazała przyjśc jutro ok.11.oo Dzisiaj z rana nawet fajny chłodek,to można go było rozwiercić a jutro będzie upał i zobaczymy jak będzie.Bezeluszek nie zwlekaj z wyrwaniem,bo zepsuty ząb rozsiewa setki bakterii po organizmie.Może oni źle dobierają dawkę znieczulenia i dlatego się dusisz ? Ja jak chodziłam wcześniej do innego dentysty,to walił końskie dawki znieczulenia a ta daje odrobinkę i jest dobrze. Mój stary pojechał,nerwica mnie tłucze już któryś dzień z rzędu.Miałam nie brać tabsy dzisiaj,ale ręce trzęsły się jak pijakowi to wzięłam.Ja biorę połówkę ( czasami ćwiartkę ) gdzie ciotka całą.Trzeba się zmobilizować,trochę trudniejsze to będzie niż ostatnio,ale nie mam 15 lat i trzeba się wziąć w garść.Idę coś ugotować,bo zaraz będzie upał znowu.Teraz jest 26 stopni a ma być 33.

Gość Andziunia

Hej ! Musze się Wam wyżalić,bo wyć mi się chce...Byłam u chirurga,tego co mi robił operację tarczycy na konsultacji.Powiedział,że trzeba rozwiercić ząbka a potem niestety trzeba zrobić kolanoskopię i gastroskopię,bo tam może być ognisko zapalne.Ja się tak strasznie tego boję,ale szukam w necie gdzie to robią w znieczuleniu ogólnym.Dzisiaj to stawy mnie bolą już chyba wszystkie i słabsza jestem.Jutro idę jeszcze rozwiercić tego zęba i wymaz sobie zrobię z pochwy na wszelki wypadek.Dobra już nie przynudzam,bo wyjec mi sie włączył a najgorsze jest to,że jestem sama,bo stary wraca chyba w piątek.Buziaki.

Andziunia żal sie ile wlezie,jeśli ci to tylko pomaga.ja dziś się wyrwałam z domu i to sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moje chłopaki pojechali na wycieczke rowerowa a ja się wybrałam do cioci,wsiadłam na rower i w tany.nie powiem że stracha nie miałam bo miałam ale powiedziałam sobie ze niech się dzieje co chce jadę i koniec.i udało się.potem po mnie przyjechali i razem wróciliśmy na rowerkach.oby tak częściej.i bez stresu tylko na luzie.pojechałam bo posłuchałam męża on zawsze mówi że mam sie nie ciaćkać ze sobą tylko brać sie za siebie bo nikt tego za mnie nie zrobi jesli sama nie będe chcieć i powiem wam że ma rację,ale dopiero teraz to wiem.

Och kochane!Widze,ze u jednych z gorki,u drugich pod gorke:( Super Gracja,jak tylko samopoczucie Ci pozwoli probuj:) Andziuniu!Ty za niedlugo bedziesz cala przebadana:)Trzymam kciuki zeby wreszcie ktos doszedl skad masz ten stan zapalny,a powiedz mi czy robisz badania na nfz,czy lekarze wyciagaja kase od Ciebie prywatnie?Bo tak kurcze,raz Cie gnebia od gory,raz od dolu,ale podobno mozna obydwa badania zrobic za jednym zamachem. Ja jestem dzis cala nerwowa i sama juz nie wiem co ze soba zrobic,lzy mi sie cisna do oczu bo ja taki glupol jestem.Szkoda,ze nie ma papierosow w domu,chyba bym wrocila do nalogu.Poszlismy dzisiaj do kolejnego banku,niby normalna wizyta,sprawdzali nas tam i w pewnym momencie maz zlozyl elektroniczny podpis,ale oczywiscie nie zapytal po co to i dlaczego i czemu,w zadnym wczesniejszym banku tego nie wymagali i ja teraz jestem przerazona czy on nie podpisal jakiegos dziadostwa i okaze sie,ze musimy cos splacac czego nie wzielismy,do tego poczytalam o tym banku i dobrej opinii on nie ma,ze ludzi naciaga itp itd.Teraz sie boje,ze ten moj glupi chlop narobil dziadostwa,a ja kretyn obok niego bylam i nie zauwazylam co robi.Kurcze,mielismy sobie ulatwic zycie a utrudnilismy sobie,jak zwykle i jak ja mam wyjsc z tej cholernej nerwicy jak takie sytuacje mnie dobijaja.Mam dosc.

Gość Andziunia

Madziu wszystkie badania robię sama i sama za nie płacę.Wydałam w cholerę kasy,ale co jest ważniejszego od zdrowia... Wczoraj czułam się okropnie,byłam strasznie słaba.Mama siedziała przy mnie do 22.00 a potem kazałam jej iść.Torbę mam już przygotowaną do szpitala,żeby później nikt nie szukał.Byłam już z rana u gina i zrobiła mi wymaz.Wizyta na nfz,ale badanie płatne-ok. 100 zł jak coś urośnie.Potem mam dentystę i ide rozwiercę tego zęba.Boże ja mam już serdecznie dość lekarzy,badań i tego wszystkiego.Od roku żyję w ciągłym stresie.Dziewczynki trzymacie się,idę myć ząbki drugi raz.Madziu nie chcę Cię straszyć,ale zanim się cokolwiek podpisuje trzeba pięć razy przeczytać.Moja mama wzięła kredyt dwa lata temu.Miał być na 2.5 roku a okazało się,że był na 3 lata.Pani,która udzielała jej kredytu cały czas mówiła,że kredyt jest na mniej rat,moja mama zadowolona,że go spłaciła a tu nagle dzwonią z banku,że rata nie wpłynęła na czas.Wtedy wzięła umowę i przeczytała i wyszło,że podpisała kredyt na 3 lata i tak musiała dopłacić ok. 5000 zł.Ja cokolwiek i gdziekolwiek mam coś podpisać,to czytam uważnie co piszą,szczególnie to co napisane jest tym najdrobniejszym druczkiem. Nie martw się na zapas,ale następnym razem pytaj i czytaj ( Ty czy mąż twój ) zanim podpiszesz.Buziaki.

Gość Andziunia

Bezeluszek ja tu najstarsza jestem-35 lat,ale duchem byłam do tamtego roku pomimo nerwicy jak osiemnastoletnia gówniara.Teraz światełko w tunelu się jakieś pojawiło,bo byłam dzisiaj jeszcze raz u reumatologa i stwierdziła,że mam zapalenie stawów.No zobaczymy...Podchodzę do tego sceptycznie,aczkolwiek lepsza taka diagnoza niż żadna.Kazano mi zrobić sobie badanie i po 3 tygodniach będą wyniki.Rezultaty będą widoczne dopiero po 10 tygodniach,ale CRP powinno spadać,bo OB unormuje się po ok. pół roku-słowa p.doktor.Ja tylko,żebym się lepiej czuła a wytrzymam i więcej hi hi.Powiedziała mi też,że zawroty głowy i te bujania mogą być od stawów,bo kolana są słabsze.Czy mnie strasznie bolą stawy to nie,ale tak delikatnie tak.Madziu jest jeszcze takie badanie na wątrobę HCV- kosztuje u nas 25 zł.Może u Ciebie takie coś jest a to jest wyleczalne w 100%.Zapytaj lekarza,lub sobie sama zrób to badanie.Ponoć można się zarazić tym u dentysty,lekarza czy podczas operacji czy zabiegu.Wyniszcza wątrobę a ponoć działa żadnych objawów. U mnie dzisiaj duszno,ale pochwalę się Wam,że jestem z siebie cholernie dumna-dentystka rozwiercała mi zęba bez znieczulenia-Boże pierwszy raz i dałam radę.Myślę,że ona się bała dawać mi znieczulenie,bo upał dzisiaj straszny.Mniej niz ostatnio,bo tylko 34 stopnie,ale wiatru zero.

Hejka! Ja mam 33 lata. U mnie dzis juz lepiej,ale niesmak z banku pozostaje.Maz byl sie dzis jeszcze raz pytac w banku i okazalo sie,ze podpisal zgode zeby nas przeswietlili w biku.Jesli chodzi o to co dostajemy do reki,umowy itp to juz nauczylismy sie czytac,ale wczoraj nas kobieta w tym banku zaskoczyla,bo prosila o podpis na elektronicznym wyswietlaczu.Mam nadzieje,ze nie narobimy sobie tym klopotow.Wiecie ja nienawidze zalatwiac takich spraw.Potem jeszcze poczytalam w necie o tym banku i mi sie zyc odechcialo,opinie mieli masakryczna.Moj maz przy mnie tez chyba zlapie nerwice,biedak tak sie wszystkim przejal.Wiecie ja jestem prosty czlowiek,,ja jestem uczciwa i od innych tez tego oczekuje,niestety pare razy sie na tym przejechalam.Do mnie trzeba prosto,a ten zargon bankowy to dla mnie kosmos.Mam nadzieje,ze uda mi sie jednak znalezc bank,ktoremu zaufam i ten kredyt dostaniemy.

Andziuniu!A dostalas jakies leki?No i co z tym zebem?Cos Ci tam odkryli? Mialam robione badanie na hcv wyszly ujemne.Zreszta wszystkie proby watrobowe wyszly dobrze,takze na razie nie wiem co powoduje uszkodzenie.W przyszlym tygodniu jeszcze jedne badania i za dwa tygodnie wizyta u gastrologa,pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam Was serdecznie!

Gość Andziunia

Tak Madziu dostałam dwa leki.Jeden nazwy nie pamiętam a drugi opokan forte.Zęba mi nie rozwiercała do korzenia,bo stwierdziła,że w środku jest bielutki i nie ma potrzeby.Ponoć jakby był stan zapalny to bym skakała na fotelu.Założyła jednak lek na stan zapalny i mam przyjść we czwartek,bo ona twierdzi,że to kieszonka mnie boli i leczy tą kieszonkę.Sama już nie wiem co myśleć o tym,ale ząb na razie nie boli.Nie wiem czy faktycznie mam chore te stawy,bo jak siedziałam na poczekalni,to do tej lekarki przychodzą ludzie z potwornym bólem.Jedna babka to aż wiła się z bólu i dostała jakiś zastrzyk.Mnie pobolewają te stawy,ale większej uwagi do tego nie przywiązywałam.Wczoraj zaczęły mnie boleć trochę bardziej nawet te najmniejsze kosteczki na zgięciach palców i miałam ciepłe łokcie,kolana.Wiesz co,ja to ob mam już rok i jakby to były stawy,to by bolały dawno.Ja myślę,że stawy bolą od OB a nie OB jest od stawów.Zobaczymy za 2 tygodnie jak skontroluję CRP i OB.Dzisiaj jestem jeszcze słaba,ale silniejsza niz wczoraj.Poty mnie oblewają na każdym kroku.Może to i z gorąca,bo u mnie nic nie padało ani się nie ochłodziło.Teraz jest 26.7 stopni a w domu 28.Wiatrak hula non stop i tak nie wiele daje. Co do Banku to proponuje PKO,najgorzej jest w Lukasie i kredyt banku- naciągają i procenty mają okropne.Sąsiadka brała w Skoku Stefczyka czy jakos tak i tez zadowolona.Najlepiej pochodźcie po bankach i niech wam zrobią symulację rat.Wtedy będzie czarno na białym ile płacisz procentu.Potem porównacie i wybierzecie najlepiej.Najlepiej pożyczyć od kogoś znajomego i żeby rozłożył na raty ( pod warunkiem,że takiego ktosia się ma ) Z drugiej strony dzisiaj takie czasy,że ludzie niechętnie pożyczają kasę,bo boją się,że nie zobaczą ich z powrotem.

Gość Andziunia

To jeszcze raz ja-Madziu ten pierwszy lek to SULFASALAZIN EN Krka.Poczytałam trochę o nim i nie jestem przekonana co do jego właściwości,bo to bardziej lek na jelita.Sama niczego nie wymyślę,więc posłucham lekarki-w końcu wie co robi ( przynajmniej mam taka nadzieję )Buziak.