Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość basia1960

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, może ktoś miał coś podobnego, moja mama raptownie dostała bólu nogi, całej, nie uderzyła się, nie stanęła niefortunie. Ból zaczął się raptonie i trzyma parę dni, w tej chwili nie ma możliwości skorzystnia z pomocy lekarza. Proszę o rady, co może być powodem, na razie smaruje nogę, ale nic nie pomaga.

Może to coś z żyłą.Czy jest spuchniete/? MOże coś z krzepnięciem krwi?Kto to wie?Jak z krzepnięciem krwi,to detralex pomoze,ale to na receptę,albo inny preparat na rozrzedzenie krwi.Ale jak zapalenie żyły,to lekarz musi przepisać coś i trzeba leżeć trzymając nogę wyżej.To może byc powazna sprawa.Jeśli pali papierosy ,to może rzeczywiście być zbyt gęsta krew i jakiś zakrzep.Zmierz centymetrem obwód uda i łydki obu nóg czy nie ma różnicy w obwodzie..może trzeba do szpitala....kto to wie....

Ja myślę,że powinna wezwać pogotowie,żeby lekarz ja obadał,bo jakby piechotą szła,a byłby to jakiś skrzep w żyle ,to mogłoby się to źle skończyć.Niech powie,że cała noga ją boli i chodzić nie może,albo wizyte domową na dziś zamówi w przychodni.Jak coś poważnego ,to lekarz powinien skierowanie do szpitakla dać.