prymus Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Przy wczorajszym niedzielnym obierze poparzyłam sobie rękę, myślałam że do dzisiaj ból nieco osłabnie, ale jest jeszcze gorzej, ręka strasznie piecze, czy możecie coś polecić na poparzenia?? Pomoc pilna!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Masz w domu kwiatek aloes.?To taki z grubymi liśćmi ,długimi,po bokach kolce.Należy taki liść [najlepiej trzyletni] przekroić na płask na pół,odkroić kolce.Stroną wewnętrzną liści przyłożyć do oparzenia na kilka godzin i dobrze umocować do ręki kawałlkiem szmatki i plastrem ,a nawet izolacją.Aby sie nie zsunęło.Po kilku godzinach zdjąć i powinno być OK.Już nic nie robić.Po 2 godz. można wymienić na świeży liść.Oczywiście ,gdy jeszcze nie jest dobrze.Ale powinno być OK.Jest to naprawdę BARDZO skuteczne.Szybko się goi.Nie dotykać tego miejsca,ani nie moczyć ,aż sie zagoi.Skocz do sąsiadów,może mają aloes,jak nie masz.To najlepsza rzecz na oparzenie.Ja w kuchni na parapecie trzymam aloes i kilka razy natychmiast już udzielałam sobie pierwszej pomocy.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
prymus Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dziękuję, za poradę ale w tej chwili nie jestem w posiadaniu aloesu, aczkolwiek wiem że pewnie takie naturalne metody leczenia są najskuteczniejsze, na pewno zaopatrzę się w aloes przy najbliższych zakupach, tylko w jakim sklepie najszybciej go dostanę. Póki co wsparłam się żelem z apteki, czytam jego skład i mam w nim połączenie kwasu hialuronowego z cynkiem, aloesu tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lutk Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 A co to za żel? Też by mi się takie coś przydało w domowej apteczce Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi