Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno w spoczynku i kłucie w sercu

Gość Justyna110

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Justyna110

Witam. W jakis czas temu zmierzylam sobie tetno, wahalo sie od 128 do 140 w SPOCZYNKU. Postanowilam sprawdzic co bedzie przy wysilku. Po kilku minutach cwiczen na orbitreku o dziwo puls delikatnie sie obnizyl i ustabilizowal. To samo po tygodniu. Mam 18 lat i prawidlowa wage. Czasami odczuwam klucie w sercu. Urzadzenie dziala prawidlowo, poza mna mierzyly inne osoby i byl u nich w normie. Co moze byc tego przyczyna i co mi moze grozic?

Nie pijesz z coli,kawy,napojów energet. w dużych ilosciah?Pij muszynianke jak ćwiczysz.Na kłucie w sercu,które przychodzi nagle,spróbuj napić sie neospasminy.MOże pomoże.I uzywaj ze 2 tyg. magnez z wit.B6.Jak nie przejdzie ,to do lekarza.A może twoje ćwiczenia są zbyt forsowne.Może gwałtowanie się odchudzasz i za mało pijesz wody....kto to wie.....Zadbaj o właściwe odżywianie.Organiżm MUSI mieć wszystkie witaminy ,mikroelementy, które mu są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania.Pij codziennie m iód rzepakowy[tylko dobry].Wieczorem pół szklanki zimnej przegotowanej wody,do tego dodaj łyzke miodu i niech stoi do rana.Rano zamieszaj i wypij na czczo.Miód rzepakowy zawiera wiele cennych składników potrzebnych do pracy serca.I zamiast normalnej herbaty pij herbatę zaparzana z kwiatu głogu i dzikiej róży[w sklepie zielarskim].

Gość Justyna110

Faktycznie miodu nie uzywam wogole, bo nie przepadam. Od dzis sprobuje zmienic nastawienie ;) Nie pije wymienionych napoi. Alkohol rzadko, w malych ilosciach. Wage mam stala od kilku lat, a jem wedlug potrzeby. Mam spokojny tryb zycia, nie mam intensywnych wysilkow.