Gość maria Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Mam takie małe pytanko odnośnie CKA - jak długo od pierwszej wizyty w CKA czekaliście na zabieg ablacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magdasz Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Termin miałam wyznaczony około 7 tygodni po wizycie, ale tylko dlatego,że nie mialam szczepien przeciwko wzw, tak bym miała wcześniej robiony zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza
deon Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Witam wszystkich. 3 dni temu dowiedziałem się ze kwalifikuje się do zabiegu ablacji, jestem nieco w szoku i chciałem zapytać kilku z was przed i po jakie macie wrażenia. Po pierwsze mam 27lat wrodzona wadę serca i jestem po stałą kontrola (raz w roku) instytutu w Aninie. Częstostoskurcz nadkomorowy miałem od jakis 10 lat kilka razy w roku. Czasami 3-4,czasami 10 razy w roku, ale wydawalo mi się ze przy mojej wadzie to normalna dolegliwości nazywana „kolataniem serca”. Przy ostatniej wizycie zarejestrowało do EKG, bo akurat trafil mi się taki dzien ( ze względu na stres i niewyspanie – ta są zwykle moje przyczyny tego) i od razu po badaniach stwierdzili ze kwalifikuje się ablacji. Ktos akurat chyba wypadl wiec moglem od razu się zdecydowac, ale nie wiedzac o tym nic i majac slub w perspektywie 3 miesiecy, powiedziałem ze się musze przygotowac i przemyslec. Teraz czytam wszystkie forum i zbieram informacje, pewnie jeśli się zdecyduje poczekam ze 2-3 miesiace w kolejce, ale czytając o powikłaniach mam nieco stracha, choc wiem ze teraz lepiej to zrobic niż gdy będę starszy. Zabieg ma wykonywac Dr Szumowski. Nieco czytałem już forum, ale jeśli macie rady i doświadczenia wklejcie je. Mnie to dokucza raz po raz i pozbywam się tego przez sen. Lekarze twierdza ze jest to dla mnie dobra opcja w tej chwili, ale sam musze być do tego przekonany i powoli jestem ale chce się upewnic. PZD wszystkich i czekam na odpowiedz na forum bądź e-mail. Z gory dziekuje.KUBA Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Alicja Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 witam mam 18lat i jestem świeżo po ablacji( miałam ją 3 dni temu w Rzeszowie). Naprawde nie ma sie czego bac, czuje sie ok, troche boli miejsce gdzie sie wkłówali( prawa pachwina) ale to przechodzi. Mysle, żę warto isc na zabieg i miec potem spokój, pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza
marzenna Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witajcie. Szukam kontaktu z lekarzami z Instytutu Kardiologii warszawa Anin szczególnie z dr Szumowski, Walczak, Wojnarowska. Może macie nr telefonu lub wiecie gdzie przyjmują prywatnie? Za wszystkie informacje będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dorota Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Szumowski i Walczak - Centrum Kardiologii Anin NZOZ ul. Płowiecka 37 04-501 Warszawa recepcja: tel. 022 509 14 60-62 fax 022 509 14 63 Obu polecam, jestem po ablacji właśnie w CK Anin :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Małgosia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 07 października 2009 minął rok od ablacji. Czuję się wspaniale. Zabieg wykonał dr Szumowski, w czasie zabiegu był również prof. Walczak. Bardzo, bardzo im dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi