Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ImbirowaPanna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ImbirowaPanna

TSH 1,82 FT4 45.10% [wynik 16.51, norma (12 - 22)] FT3 49.46% [wynik 4.93, norma (3.1 - 6.8)] Wczesniej TSH było wyższe ( pierwsze badanie 2,19 później 2,57 ) Objawy które skłoniły mnie do badań: - zmęczenie - nagły spadek formy fizycznej - bradykardia - wypadające włosy - problemy ze słuchem - uczucie zimna - siniejące dłonie - rozdwajające się i pękające paznokcie - spadek libido - ogólne rozbicie i trudności z koncentracją - zawroty głowy ( momentami prowadzące do zachwiania równiwagi, również milisekundowe poczucie że nie wiem gdzie jestem i co się dzieje ) Wyniki chyba wyglądają dobrze ale w takim razie skąd te objawy :/ ?

Wiesz co no ciężko powiedziec .....może więcej badań ,przede wszystkim morfologię z ręcznym rozmazem szczególnie zwrócic uwagę pod kątem anemii ,poziom żelaza ,magnezu .Przebadać ginekologicznie ,może hormony zbadać .Większość objawów wskazuje na anemię i to dośc sporą ,wypadanie włosów ,uczucie zimna ,problemy z sercem ,zawroty głowy ,ogólne zmęczenie ,spadek libido .I pamiętaj że anemia to nie tylko mało czerwonych ciałek a własciwie niekiedy czerwone mogą być jak u 18 letniego chłopa tylko ocena białych ,hematokrytu ,hemoglobiny ,żelaza .