Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiochirurg kobieta

Gość Misiaq

Rekomendowane odpowiedzi

Jak możesz znać osobiście KOBIETY (podkreślam liczbę mnogą) skoro w Polsce jest ok. 230 kardiochirurgów w tym 5 (słownie-pięć) kobiet? Niestety nie jest to kobieca specjalizacja, kobietom jest na niej ciężko. Są po prostu wyszydzane przez starszych specjalistów. Nie dlatego, że są słabe, ale z powodu płci. Smutne, ale prawdziwe. Może na Zachodzie jest lepiej.

Gość xxxxxxxxxx

Ja nie mogę.... Ale wy jesteście durni. Są kobiety zajmujące się kardiochirurgią i może tamta osoba zna akurat za granicą. Ciężka specjalizacja ale jak ma się pasje to nie jest niemożliwe by nią się parać obojętnie czy kobietaczy męzczyzna.

Gość Kardiochirurg kobiet

Nie rozumiem problemu.... dla chcącego nic trudnego... Czy praca na kardiochirurgii jest trudniejsza niż etacik np. na internie, po południu jakaś poradnia a w nocy dyżur w pogotowiu?? Kwestia chęci i organizacji...

Gość chirurgia

tak się sklada ze odbywam swoje praktyki lekarskie (jestem przed specjalizacja) zawód chirurga bardzo mnie interesuje ale cały czas tylko słyszę chirurgia to dla facetów 

baba nie zrobi tak jak facet 

I oczywiście nie ma realnych przeszkód żeby nie zostać kardiochirurgiem jednak może się okazać, że po prostu nie zostanie się dopuszczonym do wykonywania operacji będzie dostawać się te mniej ważne zadania 

z drugiej strony czasy się zmieniają i w Polsce jest deficyt kardiochirurgów