Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość perezz22882

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj perezz :) Moje serce ciągle się potyka i szaleje - daje mi ostro w kość, ale w mojej głowie nie zjawia się uczucie strachu i zagrożenia. To kwestia podejścia do choroby i dolegliwości. Fizycznie czuję się fatalnie, ale psychicznie - rewelacyjnie :). Nauczyłam się uśmiechać nawet jak jest bardzo źle. Pojęcie nerwicy jest mi obce, bo nie dopuściłam do niej, nie dałam jej szans by mnie pożarła. Pozdrawiam :).

Gość perezz22882

Ja sie skurczami nie przejmuje ale przez kilka gromadnych pare razy utraciłem przytomność .u mnie jest wszystko trigeminie bigeminie napady częstoskurczu nadkomorowego i salwy komorowe te z kolei są w ciągu dnia nawet ,niby wszystko hamuje lekami a w sprawie ablacji musiałaby ona być robiona na otwartym sercu ponieważ elektrofizjologiczne badanie nie wykazalo problemu wewątrz serca . jednak czuje sie fatalnie i kiedy serce daje mi po buzi to czuje tylko zamulenie. same salwy komorowe hmm to tak jakby ktoś trzymał w ręce moje serce i mocno oklepywał je np. łyzka takie uczucie no i w trakcie wszystkich zawirowań serca często oddaje mocz jak i po kilku minutach po ustapieni, czasami faluje czyli łapie na 3 minuty puszcza za 10 znow napad i tak w kolko caly dzień potrafi.. chciałem się tylko dowiedzieć co odpowiada za uczucie strachu zagrożenia gdy są przeskoki serca, jaki jest mechanizm tego ustrojstwa